παιδιά
«Το να μην λαμβάνουμε αγάπη από το περιβάλλον μας και να μην έχουμε ελπίδα για το μέλλον προκαλεί «τοξικό συναισθηματικό στρες» που μπορεί να βλάψει το σώμα, «συμπεριλαμβανομένων των ορμονών που εμποδίζουν την ανάπτυξη και το ύψος»

Το ύψος όπως γνωρίζουμε καθορίοζεται από τα γονίδια, τη διατροφή και την άσκηση, ωστόσο ένας Ανθρωπολόγος ισχυρίζεται πως τα παιδιά προκειμένου να ψηλώσουν χρειάζονται επίσης αγάπη, ελπίδα και ευτυχία.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η DailyMail, ο καθηγητής Barry Bogin, βιολογικός ανθρωπολόγος στο Πανεπιστήμιο Loughborough, ισχυρίζεται ότι η συναισθηματική ευημερία ενός νεαρού ατόμου είναι κρίσιμη για την πρόληψη της καθυστερημένης ανάπτυξης.

«Το να μην λαμβάνουμε αγάπη από το περιβάλλον μας και να μην έχουμε ελπίδα για το μέλλον προκαλεί «τοξικό συναισθηματικό στρες» που μπορεί να βλάψει το σώμα, «συμπεριλαμβανομένων των ορμονών που εμποδίζουν την ανάπτυξη και το ύψος», ισχυρίζεται ο καθηγητής.

«Το ανθρώπινο είδος απαιτεί ισχυρούς κοινωνικούς και συναισθηματικούς δεσμούς, δηλαδή αγάπη, μεταξύ νεότερων και ηλικιωμένων (και μάλιστα) μεταξύ ανθρώπων όλων των ηλικιών», πρόσθεσε. «Όλα τα παραπάνω απαιτούνται για την προώθηση σχεδόν όλων των βιολογικών λειτουργιών, όπως η πέψη, η απορρόφηση των τροφίμων στο σώμα, ένα καλό ανοσοποιητικό σύστημα και μια συνολική θετική στάση για τη ζωή».

Οι πιο κοντοί άνθρωποι στη Γουατεμάλα -  Οι άνδρες μόλις 1,63

Ο καθηγητής Barry Bogin, ο οποίος μελετά πώς μεγαλώνουν οι άνθρωποι για σχεδόν πέντε δεκαετίες, είπε ότι χώρες όπως η Γουατεμάλα, όπου οι πολίτες ζουν σε αβεβαιότητα, πολιτική αναταραχή και εκτίθενται στη βία, έχουν μερικούς από τους πιο κοντούς ανθρώπους στον κόσμο.

Ο μέσος άνδρας από τη Γουατεμάλα έχει ύψος περίπου 1.63, ενώ η μέση γυναίκα φτάνει το 1.49.

Ο καθηγητής, δήλωσε επίσης πως, η Ολλανδία –η οποία έχει τους ψηλότερους ανθρώπους στον κόσμο με άντρες κατά μέσο όρο περίπου 1.83 και γυναίκες 1.69 cm– έχουν πολιτικές που υποστηρίζουν την κοινωνική φροντίδα και ασφάλεια των πολιτών της.

«Αν δεν έχεις ασφάλεια, υγειονομική περίθαλψη, εκπαίδευση και ανησυχείς για το μέλλον, δεν μπορείς να ελπίζεις και αυτό είναι κάτι που οδηγεί σε χρόνιο τοξικό στρες και επομένως σε ''μπλοκάρισμα'' των ορμονών που προάγουν τη σωματική ανάπτυξη», δήλωσε στην DailyMail.

Ως μέρος της ανασκόπησής του, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Physiological Anthropology, ο καθηγητής Bogin ανέλυσε τα ιστορικά αρχεία ύψους που εκτείνονται σχεδόν δύο αιώνες από το 1800 έως τη δεκαετία του 1990.

Πηγή: dailymail

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pasok.jpg
ΠΑΣΟΚ για«ψηφιακό σχολείο»: Ούτε επανάσταση, ούτε μεταρρύθμιση - Σημασία έχει η παιδαγωγική σχέση εκπαιδευτικού και μαθητή
ΠΑΣΟΚ: Δεν υπάρχει εκπαίδευση χωρίς φυσική παρουσία του εκπαιδευτικού, χωρίς διαπαιδαγώγηση και κοινωνικοποίηση!
ΠΑΣΟΚ για«ψηφιακό σχολείο»: Ούτε επανάσταση, ούτε μεταρρύθμιση - Σημασία έχει η παιδαγωγική σχέση εκπαιδευτικού και μαθητή
anapiria.jpg
Ιδιωτική εκπαίδευση: Εγκύκλιος Πιερρακάκη για ελέγχους σε περιπτώσεις διάκρισης παιδιών με αναπηρίες
Ζητά και εποπτεία των ιδιωτικών συστεγαζόμενων νηπιαγωγείων όσον αφορά στην υπηρεσιακή κατάσταση του εκπαιδευτικού προσωπικού τους, ιδίως στα...
Ιδιωτική εκπαίδευση: Εγκύκλιος Πιερρακάκη για ελέγχους σε περιπτώσεις διάκρισης παιδιών με αναπηρίες
pisa
Η εκπαίδευση ξανά στα δικαστήρια: Νέα αγωγή Πιερρακάκη κατά ΟΛΜΕ-ΔΟΕ για την «Ελληνική PISA»
Το Υπουργείο ζητάει όπως πάντα την κήρυξη της «απεργίας-αποχής», όπως χαρακτηρίζει τις στάσεις εργασίας, ως παράνομης και καταχρηστικής...
Η εκπαίδευση ξανά στα δικαστήρια: Νέα αγωγή Πιερρακάκη κατά ΟΛΜΕ-ΔΟΕ για την «Ελληνική PISA»
taxeis_mathiteias.jpg
Ξεκινά σήμερα η διάθεση θέσεων Μαθητείας ΕΠΑΛ από φορείς του Ιδιωτικού Τομέα για την περίοδο 2024-2025
Οι απόφοιτοι ολοκληρώνοντας το Μεταλυκειακό Έτος, μπορούν να αποκτήσουν πτυχίο ειδικότητας, επαγγελματικής εκπαίδευσης & κατάρτισης Επιπέδου 5 μετά...
Ξεκινά σήμερα η διάθεση θέσεων Μαθητείας ΕΠΑΛ από φορείς του Ιδιωτικού Τομέα για την περίοδο 2024-2025