παιδιά
«Το να μην λαμβάνουμε αγάπη από το περιβάλλον μας και να μην έχουμε ελπίδα για το μέλλον προκαλεί «τοξικό συναισθηματικό στρες» που μπορεί να βλάψει το σώμα, «συμπεριλαμβανομένων των ορμονών που εμποδίζουν την ανάπτυξη και το ύψος»

Το ύψος όπως γνωρίζουμε καθορίοζεται από τα γονίδια, τη διατροφή και την άσκηση, ωστόσο ένας Ανθρωπολόγος ισχυρίζεται πως τα παιδιά προκειμένου να ψηλώσουν χρειάζονται επίσης αγάπη, ελπίδα και ευτυχία.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η DailyMail, ο καθηγητής Barry Bogin, βιολογικός ανθρωπολόγος στο Πανεπιστήμιο Loughborough, ισχυρίζεται ότι η συναισθηματική ευημερία ενός νεαρού ατόμου είναι κρίσιμη για την πρόληψη της καθυστερημένης ανάπτυξης.

«Το να μην λαμβάνουμε αγάπη από το περιβάλλον μας και να μην έχουμε ελπίδα για το μέλλον προκαλεί «τοξικό συναισθηματικό στρες» που μπορεί να βλάψει το σώμα, «συμπεριλαμβανομένων των ορμονών που εμποδίζουν την ανάπτυξη και το ύψος», ισχυρίζεται ο καθηγητής.

«Το ανθρώπινο είδος απαιτεί ισχυρούς κοινωνικούς και συναισθηματικούς δεσμούς, δηλαδή αγάπη, μεταξύ νεότερων και ηλικιωμένων (και μάλιστα) μεταξύ ανθρώπων όλων των ηλικιών», πρόσθεσε. «Όλα τα παραπάνω απαιτούνται για την προώθηση σχεδόν όλων των βιολογικών λειτουργιών, όπως η πέψη, η απορρόφηση των τροφίμων στο σώμα, ένα καλό ανοσοποιητικό σύστημα και μια συνολική θετική στάση για τη ζωή».

Οι πιο κοντοί άνθρωποι στη Γουατεμάλα -  Οι άνδρες μόλις 1,63

Ο καθηγητής Barry Bogin, ο οποίος μελετά πώς μεγαλώνουν οι άνθρωποι για σχεδόν πέντε δεκαετίες, είπε ότι χώρες όπως η Γουατεμάλα, όπου οι πολίτες ζουν σε αβεβαιότητα, πολιτική αναταραχή και εκτίθενται στη βία, έχουν μερικούς από τους πιο κοντούς ανθρώπους στον κόσμο.

Ο μέσος άνδρας από τη Γουατεμάλα έχει ύψος περίπου 1.63, ενώ η μέση γυναίκα φτάνει το 1.49.

Ο καθηγητής, δήλωσε επίσης πως, η Ολλανδία –η οποία έχει τους ψηλότερους ανθρώπους στον κόσμο με άντρες κατά μέσο όρο περίπου 1.83 και γυναίκες 1.69 cm– έχουν πολιτικές που υποστηρίζουν την κοινωνική φροντίδα και ασφάλεια των πολιτών της.

«Αν δεν έχεις ασφάλεια, υγειονομική περίθαλψη, εκπαίδευση και ανησυχείς για το μέλλον, δεν μπορείς να ελπίζεις και αυτό είναι κάτι που οδηγεί σε χρόνιο τοξικό στρες και επομένως σε ''μπλοκάρισμα'' των ορμονών που προάγουν τη σωματική ανάπτυξη», δήλωσε στην DailyMail.

Ως μέρος της ανασκόπησής του, που δημοσιεύτηκε στο Journal of Physiological Anthropology, ο καθηγητής Bogin ανέλυσε τα ιστορικά αρχεία ύψους που εκτείνονται σχεδόν δύο αιώνες από το 1800 έως τη δεκαετία του 1990.

Πηγή: dailymail

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήνυση Διευθυντή σε 4 εκπαιδευτικούς: Το σχολείο μπροστά σε ένα επικίνδυνο μονοπάτι!

Επίδομα 300 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι – Πότε πληρώνεται και ποιοι το λαμβάνουν

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

απορριμματα
Θεσσαλονίκη: Άστεγος βρέθηκε στην πρέσα απορριμματοφόρου – Σώθηκε την τελευταία στιγμή
Σοκαριστικό περιστατικό στο κέντρο της πόλης – Τραυματίστηκε στο πόδι ο 46χρονος, εκτός κινδύνου χάρη στην άμεση αντίδραση εργαζομένων καθαριότητας
Θεσσαλονίκη: Άστεγος βρέθηκε στην πρέσα απορριμματοφόρου – Σώθηκε την τελευταία στιγμή
Ευρωπαία Εισαγγελέας, Λάουρα Κοβέσι
Λάουρα Κοβέσι: «Ακρωνύμιο της διαφθοράς ο ΟΠΕΚΕΠΕ»
Η Ευρωπαία Εισαγγελέας «δείχνει» στρατηγική αντιπερισπασμού πίσω από τις κυβερνητικές επιθέσεις και προαναγγέλλει νέες δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Λάουρα Κοβέσι: «Ακρωνύμιο της διαφθοράς ο ΟΠΕΚΕΠΕ»
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου - University of the Peloponnese
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Αυτά είναι τα 6 εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης
Ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία – Ακολουθεί η επιλογή των εξωτερικών μελών και η ανάδειξη νέου Πρύτανη
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Αυτά είναι τα 6 εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης