σόδα
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υγεία, την ομορφιά και την καθαριότητα

Η μαγειρική σόδα, γνωστή και ως όξινο ανθρακικό νάτριο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους στην καθημερινότητα, από το μαγείρεμα μέχρι τον καθαρισμό του σπιτιού. Είναι μια φυσική ουσία, οικονομική και ασφαλής για χρήση, η οποία μπορεί να σας εκπλήξει με τις ικανότητές της.

Ανακούφιση από τα τσιμπημάτων εντόμων

Η μαγειρική σόδα μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από τον κνησμό και τη φλεγμονή που προκαλούν τα τσιμπήματα των εντόμων. Στην περίπτωση αυτή, μπορείτε να ανακατέψετε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα με δύο κουταλιές της σούπας νερό και να δημιουργήσετε μια πάστα. Εφαρμόστε την πάστα από μαγειρική σόδα στο τσίμπημα και αφήστε την να στεγνώσει.

Καθαρισμός των δοντιών

Η μαγειρική σόδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσετε μια φυσική οδοντόκρεμα. Για να το κάνετε αυτό, ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα με μια κουταλιά της σούπας νερό. Βουρτσίστε τα δόντια σας με αυτό το μείγμα για ένα με δύο λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά με νερό.

Καθαρισμός του δέρματος

Με τη μαγειρική σόδα μπορείτε να φτιάξετε ένα φυσικό απολεπιστικό σώματος. Για να το κάνετε αυτό, ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα με μια κουταλιά της σούπας νερό. Εφαρμόστε το μείγμα στο δέρμα σας και τρίψτε απαλά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά με νερό.

Καθαρισμός των μαλλιών

Η μαγειρική σόδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα styling από τα μαλλιά. Για να το κάνετε αυτό, ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα με δύο κουταλιές της σούπας νερό. Εφαρμόστε το μείγμα στα μαλλιά σας και τρίψτε απαλά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά.

Καθαρισμός του πλυντηρίου ρούχων

Η μαγειρική σόδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της καθαριστικής δράσης του απορρυπαντικού πλυντηρίου ρούχων. Για να το κάνετε αυτό, προσθέστε μια κούπα μαγειρική σόδα στο πλυντήριο ρούχων πριν προσθέσετε το απορρυπαντικό ρούχων.

Καθαρισμός του ψυγείου

Μια ακόμα λιγότερο γνωστή χρήση της μαγειρικής σόδας είναι για τον καθαρισμό του ψυγείου. Για να το κάνετε αυτό, δημιουργήστε ένα μείγμα από 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα και 1/2 φλιτζάνι νερό. Εφαρμόστε το μείγμα στις εσωτερικές επιφάνειες του ψυγείου με ένα σφουγγάρι και αφήστε το να δράσει για 30 λεπτά. Στη συνέχεια σκουπίστε με ένα υγρό πανί.

Καθαρισμός του φούρνου

Η μαγειρική σόδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τον καθαρισμό του εσωτερικού του φούρνου σας. Για να το κάνετε αυτό, δημιουργήστε ένα μείγμα από 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα και 1/2 φλιτζάνι νερό. Εφαρμόστε το μείγμα στο εσωτερικό του φούρνου και αφήστε το να δράσει για μία νύχτα. Στη συνέχεια σκουπίστε με ένα υγρό πανί.

Καθαρισμός του τζακιού

Ένας ακόμη τρόπος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί η μαγειρική σόδα είναι για να καθαρίσετε το τζάκι σας. Για να το κάνετε αυτό, δημιουργήστε ένα μείγμα από 1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα και 1/2 φλιτζάνι νερό. Εφαρμόστε το μείγμα στο εσωτερικό του τζακιού και αφήστε το να δράσει για μία νύχτα. Στη συνέχεια σκουπίστε με ένα υγρό πανί.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 22-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

νηπιαγωγειο.
Η επόμενη μέρα: Νηπιαγωγοί «υιοθετούν» τα πληγωμένα σχολεία της Θεσσαλίας
Εκπαιδευτικοί από την Κομοτηνή έως το Καστελόριζο συλλέγουν και στέλνουν στους συναδέλφους τους ό,τι χρειάζονται για να μπορέσει το κουδούνι να...
Η επόμενη μέρα: Νηπιαγωγοί «υιοθετούν» τα πληγωμένα σχολεία της Θεσσαλίας