Τι να αποφεύγετε όταν πλένετε τα μαγιό
Αν το καθάρισμα του μαγιό γίνει με τον σωστό τρόπο, τότε μπορείτε να το απολαμβάνετε για περισσότερο καιρό

Το πλύσιμο του μαγιό είναι ένα απαραίτητο βήμα για να το διατηρήσετε σαν καινούργιο. Ο λόγος είναι πως το αλάτι, ο ήλιος και το χλώριο τείνουν να ξεθωριάζουν τα χρώματα και να αλλοιώνουν την ελαστική ύφανση του μπικίνι ή ολόσωμού σας.

Αν βέβαια το καθάρισμα του μαγιό γίνει με τον σωστό τρόπο, τότε μπορείτε να το απολαμβάνετε για περισσότερο καιρό.

Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να γνωρίζετε για το πλύσιμο των μαγιό, σύμφωνα με το mothersblog:

Πλένονται τα μαγιό στο πλυντήριο;

Η σύντομη απάντηση είναι: εξαρτάται. Στην ετικέτα των περισσότερων μαγιό αναγράφεται πλύσιμο στο χέρι και όχι στο πλυντήριο καθώς τα χρώματα διατηρούν τη ζωντάνια τους και τα μαγιό δεν χάνουν τη φόρμα του.

Ωστόσο, αρκετές εταιρίες μαγιό τα τελευταία χρόνια έχουν λανσάρει μοντέλα που μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο σε ήπιο πρόγραμμα. Οπότε, πριν αγοράσετε το επόμενο μαγιό σας ελέγξτε και την ετικέτα για να γνωρίζετε αν μπορείτε να το πλύνετε στο πλυντήριο ή μόνο στο χέρι.

Πρέπει να χρησιμοποιήσω μαγειρική σόδα;

Εάν το μαγιό απαιτεί πλύσιμο στο χέρι, η μαγειρική σόδα είναι ένα τέλειο προϊόν για χρήση.

Ο Tyler Mulholland, επικεφαλής πωλήσεων ρούχων για την REI, αποκαλεί τη μαγειρική σόδα «εξαιρετικό μέσο καθαρισμού όλων των τύπων μαγιό». Συνιστάται η χρήση μισού φλιτζανιού μαγειρικής σόδας για να «φωτίσει», «φρεσκάρει», «αφαιρέσει τις οσμές» και να «δώσει νέα ζωή» στα ρούχα. Απλώς γεμίστε μια μικρή λεκάνη με δροσερό νερό, προσθέστε τη μαγειρική σόδα, αφήστε το μαγιό σας να μουλιάσει, ξεπλύνετε το και κρεμάστε το για να στεγνώσει.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να πλύνω το μαγιό;

Η χρήση ήπιου ή και καθόλου απορρυπαντικού είναι ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε το μαγιό σας. Σύμφωνα με το today.com το ιδανικό είναι να ξεπλένετε το μαγιό σας μόνο με άφθονο κρύο νερό.

Θα πρέπει να αποφύγετε τη χρήση του ίδιου μαγιό περισσότερες από μία φορές σε 24 ώρες. Όταν το μαγιό εναλλάσσεται, όχι μόνο προλαβαίνει να στεγνώσει καλά αλλά επιπλέον δεν φθείρεται από τη συνεχή χρήση του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

θλιμμένος εκπαιδευτικός
Κρήτη - Ειδική Αγωγή: Γονείς πληρώνουν ιδιωτική παράλληλη στήριξη στο δημόσιο σχολείο
Απαράδεκτη η εικόνα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης στα σχολεία του Ηρακλείου Κρήτης
Κρήτη - Ειδική Αγωγή: Γονείς πληρώνουν ιδιωτική παράλληλη στήριξη στο δημόσιο σχολείο
Γυμνάσιο Μενεμένης
Μαθητές της Δυτικής Θεσσαλονίκης σε πανευρωπαϊκό συνέδριο για το Ολοκαύτωμα των Ρομά
Το 3ο Γυμνάσιο Μενεμένης – Λυκειακές Τάξεις «Κωστής Παλαμάς» συμμετέχει στο ROMDIEM Symposium με μαθητικό ντοκιμαντέρ
Μαθητές της Δυτικής Θεσσαλονίκης σε πανευρωπαϊκό συνέδριο για το Ολοκαύτωμα των Ρομά
Bruce Springsteen
Μπρους Σπρίνγκστιν: Κεραυνοί κατά Τραμπ για τις «τακτικές Γκεστάπο» της ICE
«Η ICE να πάει στο διάολο, δολοφονούν πολίτες στις αμερικανικές πόλεις» - Η οργισμένη αφιέρωση του Μπρους Σπρίνγκστιν στη Ρενέ Νικόλ Γκουντ
Μπρους Σπρίνγκστιν: Κεραυνοί κατά Τραμπ για τις «τακτικές Γκεστάπο» της ICE