Thumbnail
Ιώσεις και πρώτες βοήθειες

Πλησιάζει η ώρα της νέας σχολικής χρονιάς και το φαρμακείο είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα, που θα πρέπει να ετοιμάσετε.

Οι γονείς θέλουν να κρατούν τα παιδιά τους υγιή και ασφαλή όσο βρίσκονται εντός ή εκτός σχολείου, όπως αναφέρει το mothersblog.

Από την τσάντα τους λοιπόν δεν θα πρέπει να λείπουν τα τραυμαπλάστ και κάποιο σπρέι πληγών. Μπορεί το φαρμακείο του σχολείου να έχει όλα τα απαραίτητα για έναν μικρό τραυματισμό ή μια γρατζουνιά, όμως τα παιδιά σας -και δη τα μεγαλύτερα- μπορούν να έχουν αυτά τα δύο αντικείμενα μαζί τους ώστε να καθαρίζουν την πληγή και να τοποθετούν το τραυμαπλάστ ώστε να συνεχίσουν το παιχνίδι τους.

Ιώσεις στο σχολείο

«Ο φόβος και ο τρόμος» των περισσότερων γονιών στο σχολείο είναι ιώσεις. Κανείς δεν θέλει το παιδί του να έχει καταρροή, πυρετό ή βήχα. Γι' αυτό μάθετε στα παιδιά σας να μη μοιράζονται τα αντικείμενά τους και να πλένουν πολύ καλά τα χέρια τους πριν και μετά το κολατσιό τους καθώς πριν και μετά το διάλειμμά. Ένα αντισηπτικό ή υγρά αντισηπτικά μαντηλάκια θα πρέπει να υπάρχουν επίσης στην σχολική τους τσάντα για να απολυμαίνουν τόσο τα χέρια τους όσο και τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Το φαρμακείο του σπιτιού

Μπορεί να αναφέραμε τα πράγματα που πρέπει να έχει ένα παιδί στη σχολική του τσάντα όμως υπάρχουν πράγματα που πρέπει να έχουν και οι γονείς στο σπίτι τόσο για πρόληψη όσο και για θεραπεία, οποιουδήποτε προβλήματος υγείας.

Αντιφθειρικά: Ένα προληπτικό σπρέι, λοσιόν ή σαμπουάν θα πρέπει να υπάρχει στο φαρμακείο του σπιτιού σας. Με αυτόν τον τρόπο θα μειώσετε τον κίνδυνο να μετακομίσουν στο κεφάλι του παιδιού σας ανεπιθύμητοι επισκέπτες.

Βιταμίνες για παιδιά: Μιλήστε με τον παιδίατρό σας και ρωτήστε τον αν μπορείτε να δίνετε στο μικρό σας βιταμίνες για ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Επιστροφή στο σχολείο σημαίνει και επιστροφή στις ιώσεις.

Ρινική συμφόρηση: Από το φαρμακείο του σπιτιού σας δεν πρέπει να λείπει κάποιο ρινικό αποσυμφορητικό, φυσιολογικός ορός, καθώς επίσης και κάποιο αντιίκο σπρέι για τη ρινική συμφόρηση. Αν το συνάχι και το μπούκωμα σας χτυπήσουν την πόρτα ξαφνικά, εσείς θα μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε.

Αντισηπτικά: Όπως από τη σχολική τσάντα, έτσι και από το σπίτι τα αντισηπτικά δεν θα πρέπει να λείπουν. Μαντηλάκια και υγρά αντισηπτικά είναι απαραίτητα, τόσο για τις επιφάνειες του σπιτιού σας όσο και για εσάς τους ίδιους. Έτσι μειώνετε τις πιθανότητες των ιώσεων και φυσικά της μετάδοσής τους.

Rapid test: Πλέον στην αγορά κυκλοφορούν τα τριπλά ράπιντ τεστ, που διαγιγνώσκουν τόσο τον COVID-19 όσο και τη γρίπη τύπου Α και τύπου Β. Εφοδιάστε το φαρμακείο σας με μερικά τεστ και κάντε τα κάθε φορά που τα συμπτώματα κάνουν την εμφάνισή τους και θέλετε να ξέρετε αν νοσείτε και από τι.

Επιπλέον πράγματα που δεν πρέπει να λείπουν από το φαρμακείο του σπιτιού σας:

  • θερμόμετρο
  • καθαρό οινόπνευμα
  • αιμοστατική αλοιφή
  • αποστειρωμένες γάζες
  • άρνικα
  • ηλεκτρολύτες
  • τραυμαπλάστ
  • αιμοστατικό βαμβάκι για ρινικές αιμορραγίες
  • ενισχυμένες αυτοκόλλητες ταινίες σύγκλεισης δέρματος
  • δερματικό σπρέι για μικροτραυματισμούς
  • αυτοκόλλητη επιδεσμική ταινία
  • κρέμα επούλωσης και ανάπλασης
  • βαμβάκι
  • ιώδιο
  • καθαριστικό σπρέι πληγών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εσώρουχα
Ποια γυναικεία εσώρουχα έχουν απαγορευτεί σε 3 χώρες αλλά οι γυναίκες τα... λατρεύουν;
Αυτά είναι τα επικίνδυνα εσώρουχα που αγαπούν οι γυναίκες: Έχουν απαγορευθεί σε 3 χώρες
Ποια γυναικεία εσώρουχα έχουν απαγορευτεί σε 3 χώρες αλλά οι γυναίκες τα... λατρεύουν;
εμβόλιο
Ερευνητές ετοιμάζουν εμβόλιο για την καταπολέμηση της αντοχής στα αντιβιοτικά
Η προκλινική σύνθεση του εμβολίου που ανέπτυξε η ομάδα προσέφερε, όπως αναφέρεται στη δημοσίευση, υψηλά επίπεδα ανοσίας από θανατηφόρα επίπεδα...
Ερευνητές ετοιμάζουν εμβόλιο για την καταπολέμηση της αντοχής στα αντιβιοτικά