tilergasia
Τι δείχνει έρευνα, για το πώς νιώθουν οι εργαζόμενοι με τηλεργασία για τις εταιρείες τους;

Αυξήθηκαν τα άτομα που εργάζονται υπό το καθεστώς τηλεργασίας και δεν νιώθουν συνδεδεμένοι με το όραμα και τους μακροπρόθεσμους στόχους των εταιρειών στις οποίες δουλεύουν. 

Πιο συγκεκριμένα, μία νέα έρευνα του Ινστιτούτου Gallup, έδειξε ότι μόνο ένα 28% όσων εργάζονται από απόσταση, δήλωσαν ότι συνδέονται με τον σκοπό των εταιρειών τους, ποσοστό μάλιστα που είναι μειωμένο κατά 4% από πέρσι, καθιστώντας το, το χαμηλότερο από την περίοδο πριν από την πανδημία. 

Να σημειωθεί ότι στην έρευνα συμμετείχαν 9.000 αμερικανοί εργαζόμενοι, που έχουν καθήκοντα τα οποία μπορούν να εκπληρωθούν και μέσω τηλεργασίας. 

Από την άλλη πλευρά, το ένα τρίτο των υπαλλήλων πλήρους απασχόλησης που πηγαίνουν στο γραφείο αισθάνονται συνδεδεμένοι με τον σκοπό της εταιρείας, ποσοστό σχεδόν στα ίδια επίπεδα με πέρσι. 

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι όσοι εργάζονται υβριδικά είχαν περισσότερες πιθανότητες να δηλώσουν ότι η αποστολή των εταιρειών τους τους έκανε να αισθάνονται ότι η δουλειά τους είναι σημαντική, αφού το 35% αυτών απάντησε θετικά.

Τα ευρήματα επηρεάζουν τις επιχειρήσεις που ανησυχούν για τις επιπτώσεις της εξ αποστάσεως εργασίας στην αφοσίωση των εργαζομένων και την παραγωγικότητα της ομάδας. Προς το παρόν, πολλοί εργαζόμενοι λένε ότι η εξ αποστάσεως εργασία τους δίνει τη δυνατότητα να επικεντρωθούν στα καθήκοντά τους, αποφεύγοντας χρονοβόρες διαδικασίες όπως η μετακίνηση από και προς το γραφείο.  Αυτή η στάση οδηγεί τις εταιρείες να κάνουν προσπάθεια για να καλλιεργήσουν αυτή την αίσθηση σύνδεσης.

«Δεν θα είμαι εδώ για καιρό, γιατί να ασχοληθώ;»

Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι με τηλεργασία φαίνεται να προσεγγίζουν τις δουλειές τους με τη νοοτροπία ότι δεν θα βρίσκονται εκεί για πολύ, άρα δεν υπάρχει λόγος να συνδέονται με τους μακροπρόθεσμους στόχους της εταιρείας. Ως εκ τούτου εκπληρώνουν τις βασικές ευθύνες του ρόλου αντί να προβλέπουν τις ευρύτερες ανάγκες της ομάδας ή της εταιρείας τους, δήλωσε ο Jim Harter, επικεφαλής επιστήμονας στο Gallup. Ωστόσο οι περισσότερες θέσεις περιλαμβάνουν σιωπηρά προσδοκίες που υπερβαίνουν τα μετρήσιμα καθήκοντα, όπως η καθοδήγηση άλλων ή η ώθηση στην καινοτομία, επισημαίνει.

Παρά την έλλειψη σύνδεσης, η έρευνα του Gallup έδειξε ότι το 38% των ανθρώπων που εργάζονται εξ αποστάσεως με πλήρη ή μερική απασχόληση είναι αφοσιωμένο ή ενθουσιασμένο με τη δουλειά του, σε σύγκριση με το 34% των εργαζομένων στο γραφείο.

Ένας λόγος που τα ποσοστά αυτά είναι υψηλότερα συγκριτικά με όσους εργάζονται δια ζώσης, είναι ότι υπάρχει ξεκάθαρη αντίληψη σχετικά με το τι απαιτείται από αυτούς τους εργαζόμενους, σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσαν. 

Οι αντικρουόμενες μετρήσεις δείχνουν ότι τα αφεντικά δεν παίρνουν απαντήσεις εύκολα, καθώς προσπαθούν να παρέχουν ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας, αλλά ανησυχούν για την παραγωγικότητα των εργαζομένων. Σχεδόν το 30% του εργατικού δυναμικού στις ΗΠΑ δουλεύουν αποκλειστικά στο σπίτι, ένα ποσοστό που δεν έχει μεταβληθεί ιδιαίτερα τον περασμένο χρόνο. 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα