Thumbnail
Πέντε φαγητά που είναι απαγορευτικά ως πρωινό

Το πρωινό είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεύματα στη διατροφή μας, όμως υπάρχουν κάποιες τροφές που καλό θα ήταν να τις αποφεύγουμε, διότι δεν αποτελούν καλό συνδυασμό από πρωτεΐνη, καλά λίπη και φυτικές ίνες.

Σφολιάτες

Οι σφολιάτες δεν έχουν καθόλου πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, με αποτέλεσμα να πεινάσει κανείς γρήγορα. Επιπρόσθετα είναι θερμιδικές βόμβες και καλό είναι να τις κόψεις όσο είναι νωρίς.

Βάφλες

Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα σφαλιοτοειδή, είναι θερμιδικές βόμβες χωρίς κανένα όφελος. Μπορείς να αντικαταστήσεις τις βάφλες και τα pancakes με εναλλακτικές λύσεις, όπως η παρασκευή τους να γίνεται με αλεύρι ολικής αλέσεως.

Δημητριακά

Κι όμως ακόμη και τα «υγιεινά» δημητριακά μπορούν να κάνουν μεγάλη ζημιά, κοίταξε τα συστατικά και βεβαιώσου πως δεν θα βρεις την ζάχαρη ως το πρώτο πράγμα. Τα δημητριακά πρέπει να έχουν τουλάχιστον 5 γραμμάρια ινών και λιγότερα από 10 γραμμάρια ζάχαρης ανά μερίδα.

Γιαούρτι χαμηλών λιπαρών με φρούτα

Ναι είναι από τις καλύτερες επιλογές αλλά φαινομενικά, διότι είναι ένα γεύμα γεμάτο με απλά σάκχαρα που το σώμα σου μπορεί να κάψει εύκολα. Ωστόσο η έλλειψη λιπαρών θα σε κάνει να νιώσεις σύντομα πεινασμένος. Η καλύτερη επιλογή είναι να προσθέσεις λίγα καρύδια.

Μόνο καφέ

Ο καφές έχει οφέλη για την υγεία αλλά δεν μπορείς να αγνοήσεις το πρωινό σου γεύμα. Γρήγορα θα αρχίσεις να πεινάς και θα καταφύγεις σε λάθος επιλογές. Προτίμησε να συνδυάσεις τον καφέ μ’ ένα μικρό σνακ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα