Παιδιά
Ποιοι τρόποι μπορούν να κρατήσουν ασφαλή τα παιδιά σας όταν παίζουν στον κήπο

Μήπως ανησυχείτε ιδιαίτερα για την ασφάλεια των παιδιών σας την ώρα που παίζουν στον κήπο;

Υπάρχουν μερικοί τρόποι να τα κρατήσετε ασφαλή χωρίς να επηρεαστεί το παιχνίδι τους.

Η ασφάλεια των παιδιών

  • Βάλτε όρια στον χώρο. Ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλος είναι ο κήπος ή η αυλή, ορίστε ένα συγκεκριμένο μέρος, με σαφή όρια, για να παίζουν τα παιδιά. Φροντίστε να έχετε άμεση οπτική επαφή με τον χώρο και να μην υπάρχουν εμπόδια για το παιχνίδι (π.χ. γλάστρες, έπιπλα κήπου).
  • Προσοχή στα έντομα. Αυτός είναι ένας κίνδυνος που δεν μπορείτε να εξαλείψετε, μπορείτε όμως να περιορίσετε. Καθώς οι σφήκες, οι μέλισσες κ.λπ. έλκονται από αναψυκτικά και τρόφιμα, μην αφήνετε υπολείμματα ή μισοάδεια μπουκάλια από το κολατσιό των παιδιών, φροντίζετε να καθαρίζετε αμέσως τον χώρο. Επίσης, θα πρέπει να ελέγξετε τον χώρο για μυρμηγκοφωλιές, ενώ ασφαλώς βοηθά πολύ να χρησιμοποιείτε κάποιο ήπιο εντομοαπωθητικό για τα παιδιά σας. Τέλος, αρκετοί επιλέγουν να φυτέψουν στον κήπο ή στην αυλή τους φυτά με εντομοαπωθητικές ιδιότητες.
  • Μακριά από το νερό. Είναι ένα σημείο στο οποίο δεν χωρούν «εκπτώσεις»: παιδιά ηλικίας 1 έως 4 ετών μπορεί να πνιγούν ακόμα και σε μικρές ποσότητες νερού. Είτε μιλάμε για πισίνες είτε για λιμνούλες είτε για κουβάδες γεμάτους νερό για το πότισμα των λουλουδιών, ο κίνδυνος είναι εξίσου μεγάλος και δεν πρέπει να αμελείτε για το παραμικρό.
  • Όχι απλωμένα λάστιχα. Υπάρχουν σε κάθε αυλή και σε κάθε κήπο. Και είναι άκρως επικίνδυνα για ένα παιδί που παίζει εκεί αν μένουν ξεδιπλωμένα ή μπερδεμένα. Οπωσδήποτε, κάθε φορά που ποτίζετε ή καθαρίζετε τον χώρο, φροντίζετε να τα τυλίγετε και να τα τοποθετείτε με τρόπο που δεν θα μπορεί να τα ξετυλίξει ένα παιδί.
  • Προσοχή στα φυτοφάρμακα. Η φροντίδα των φυτών σημαίνει και χρήση φυτοφαρμάκων, τα οποία είναι από τις πιο επικίνδυνες ουσίες ακόμη και για την ίδια τη ζωή μας. Αφενός δεν αφήνουμε ποτέ τέτοιες συσκευασίες εκτεθειμένες στον χώρο – πάντα τις κλειδώνουμε σε ασφαλές σημείο μετά τη χρήση. Αφετέρου, αν έχει χρειαστεί να λιπάνουμε ή να ψεκάσουμε κάποιο φυτό για ασθένεια, δεν αφήνουμε τα παιδιά να πλησιάσουν ή απομακρύνουμε το φυτό από τον χώρο (αν είναι σε γλάστρα).
  • Σκεφτείτε σαν το παιδί σας. Για το τέλος μια μάλλον ασυνήθιστη συμβουλή: προσπαθήστε να δείτε τον κήπο σας ή την αυλή σας όπως τη βλέπει το παιδί σας. Για παράδειγμα, ένα σχοινί για το άπλωμα της μπουγάδας, για το παιδί σας μπορεί να είναι κάτι σαν σούπερ μονόζυγο, ή ένα διακοσμητικό κήπου μπορεί να είναι φοβερός στόχος για σκοποβολή. Σκεφτείτε, λοιπόν, τι θα μπορούσε να προκαλέσει το ενδιαφέρον του παιδιού σας με ασυνήθιστο τρόπο και εξηγήστε του τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει. Αν η φαντασία του επιμένει, απλώς λάβετε τα μέτρα σας -κανένας κήπος δεν ασχήμυνε με ένα διακοσμητικό λιγότερο!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γυναικοκτονία στο Μενίδι
Νέα στοιχεία για τη γυναικοκτονία στο Μενίδι: Απίστευτο το μένος του 50χρονου - Τη μαχαίρωσε 17 φορές
Μενίδι: Σήμερα στον εισαγγελέα ο γυναικοκτόνος - Δηλώνει αμετανόητος
Νέα στοιχεία για τη γυναικοκτονία στο Μενίδι: Απίστευτο το μένος του 50χρονου - Τη μαχαίρωσε 17 φορές