φωτιά
Φώτο: Eurokinissi
Τεράστια είναι η περιβαλλοντική καταστροφή στις περιοχές

Πύρινη κόλαση είναι για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα η φωτιά που καεί στην Αλεξανδρούπολη, με τους κατοίκους να έχουν εκκενώσει τα σπίτια τους.

Παράλληλα, δύσκολη ήταν και η νύχτα στα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα σε Ροδόπη, Καβάλα, Βοιωτία (σε Πρόδρομο και Ταρσό), Εύβοια και Κύθνο, με τις εικόνες να είναι αποκαρδιωτικές.

Οι θυελλώδεις άνεμοι, όπως τόνισε και στην τελευταία χρονικά ενημέρωσή της η Πυροσβεστική Υπηρεσία, δυσχεραίνουν τις προσπάθειες για την κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών.

Σε ferry boat οι ασθενείς της ΜΕΘ

Η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη έφτασε να απειλεί και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης, όπου από χθες το βράδυ (21/08) ξεκίνησε η διαδικασία εκκένωσής του, καθώς οι πυκνοί καπνοί είχαν σκεπάσει την περιοχή.

Την ίδια ώρα δεκάδες ασθενείς μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο ferry boat «Αδαμάντιος Κοραής» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

νοσοκομείο

Συγκεκριμένα, οι 90 από τους 204 ασθενείς του νοσοκομείου έχουν μεταφερθεί στο επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο, με τους υπόλοιπους να έχουν ήδη μεταφερθεί σε άλλα νοσοκομεία.

Στο ferry boat που επιτάχθηκε από τα ξημερώματα της Τρίτης (22/08) νοσηλεύονται 30 άτομα από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Οι εικόνες τόσο από το λιμάνι της πόλης όσο και από το νοσοκομείο είναι αποκαρδιωτικές καθώς "βρέχει" στάχτη την ώρα που πυκνά σύννεφα καπνού κάνουν δύσκολη την όλη κατάσταση.

Με ΚΤΕΛ απομακρύνθηκαν οι ηλικιωμένοι

Επιπλέον, λόγω της δύσκολης κατάστασης που επικρατούσε, περίπου 130 ηλικιωμένοι απομακρύνθηκαν από το Ιωακείμιο γηροκομείο και το Σταυρίδειο εκκλησιαστικό ίδρυμα χρονίως πασχόντων της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, με τη συνδρομή της δημοτικής Αρχής Αλεξανδρούπολης.

Με έκδηλη συναισθηματική φόρτιση ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για την επιχείρηση μεταφοράς των ηλικιωμένων σημειώνοντας ότι η προστασία τους του προσέφερε τη μεγαλύτερη ικανοποίηση της ζωής του.

«Ζητήσαμε τη συνδρομή του ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης που διέθεσε λεωφορεία για τη μεταφορά σε ασφαλές σημείο των φιλοξενούμενων των δύο δομών της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης. Συνοδεία αστυνομικών και με τη βοήθεια του προσωπικού το οποίο κλήθηκε από τους ιερείς απομακρύνθηκαν σε δύο γκρουπ καθώς η φωτιά είχε πλησιάσει τα δύο κτίρια. Δυστυχώς δεν ήταν εφικτή η μετακίνηση περίπου 70 ηλικιωμένων που είναι κλινήρεις για την ασφάλεια των οποίων μετέβησαν στο σημείο ικανές πυροσβεστικές δυνάμεις».

Δύο οι νεκροί

Δύο είναι τα θύματα από τις πυρκαγιές, μέχρι στιγμή: ένας βοσκός στον Πρόδρομο Βοιωτίας και ένας άνδρας (πιθανότατα μετανάστης) στη Λευκίμμη Έβρου. Σε μια σειρά από τις περιοχές που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές κάηκαν σπίτια, ενώ τεράστια είναι η περιβαλλοντική καταστροφή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κώστας Καραμανλής
Παρέμβαση Κώστα Καραμανλή: Να ακούμε τη φωνή των αγροτών και να καταλαβαίνουμε την αγωνία τους
Κώστας Καραμανλής: Η υπαίθρος σε κρίση και η ανάγκη στήριξης των αγροτών
Παρέμβαση Κώστα Καραμανλή: Να ακούμε τη φωνή των αγροτών και να καταλαβαίνουμε την αγωνία τους
ΠΑΝΟΣ ΡΟΥΤΣΙ
Ο Πάνος Ρούτσι δεν σταματάει τον αγώνας: «Δεν έχουμε προλάβει να πενθήσουμε, δεν αντέχω να είμαι στην εκταφή»
Ο πόνος ενός πατέρα που δεν ζητά τίποτε άλλο παρά δικαιοσύνη
Ο Πάνος Ρούτσι δεν σταματάει τον αγώνας: «Δεν έχουμε προλάβει να πενθήσουμε, δεν αντέχω να είμαι στην εκταφή»
λιμενικο
17 πρόσφυγες και μετανάστες νεκροί σε ναυάγιο ανοιχτά της Κρήτης
Η λέμβος εντοπίστηκε από φορτηγό πλοίο με τουρκική σημαία, το απόγευμα του Σαββάτου, και αμέσως κινητοποιήθηκαν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού,...
17 πρόσφυγες και μετανάστες νεκροί σε ναυάγιο ανοιχτά της Κρήτης
ταβανι
Τριτοκοσμικές συνθήκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς στην Ηγουμενίτσα - Πλημμυρισμένες αίθουσες και πτώσεις σοβάδων
Σύλλογος Εκπαιδευτικών απαιτεί άμεση αποκατάσταση της σχολικής λειτουργίας
Τριτοκοσμικές συνθήκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς στην Ηγουμενίτσα - Πλημμυρισμένες αίθουσες και πτώσεις σοβάδων