φωτιά Εύβοια
Ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή- Tρία ενεργά πύρινα μέτωπα στα κεντρικά του νησιού

Εφιαλτική ήταν η νύχτα για τους κατοίκους σε Νέα Αρτάκη και Ψαχνά Ευβοίας. Οι ισχυροί άνεμοι που εξακολουθούν να πνέουν δεν επέτρεψαν ουσιαστικές παρεμβάσεις στις επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής να περιορίσουν την πυρκαγιά που κατακαίει την περιοχή, με αποτέλεσμα όλο το βουνό πάνω από τη Νέα Αρτάκη να έχει παραδοθεί στις φλόγες.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι εθελοντές αλλά και τα μηχανήματα των δήμων και της περιφέρειας, προσπάθησαν να συγκρατήσουν περιφερειακά κάποια μέτωπα φωτιάς, ώστε να προφυλάξουν κατοικημένες περιοχές. Νωρίτερα είχε διαταχθεί η εκκένωση και της βιομηχανικής περιοχής στη Νέα Αρτάκη.

Έως τώρα, η φωτιά έχει κάψει πευκοδάσος και έχει επεκταθεί σε ελαιοπερίβολα, αλλά και εγκαταστάσεις πτηνοτροφείων και χοιροτροφείων χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει γίνει μία αποτίμηση των ζημιών.

Πολλές περιοχές, που ήταν κυκλωμένες από τα μέτωπα της φωτιάς, βρέθηκαν χωρίς ρεύμα και νερό, καθώς ένα μεγάλο μέρος του δικτύου της ΔΕΗ έχει υποστεί ζημιές. Σε αρκετές περιπτώσεις αποκαταστάθηκαν οι βλάβες από τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ, ενώ παράλληλα τοποθετήθηκαν και γεννήτριες, για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των κατοίκων.

Οι άνεμοι αυτή την ώρα είναι ιδιαίτερα ισχυροί και σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν και τα 7 ή 8 μποφόρ, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας και σήμερα η περιοχή βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό μαζί με την Βοιωτία και τμήμα της Φθιώτιδας.

Δεκάδες οχήματα της πυροσβεστικής αλλά και περισσότεροι από 100 πυροσβέστες με πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής συμμετέχουν στη μάχη της κατάσβεσης, ενώ μαζί τους βρίσκονται και Γάλλοι πυροσβέστες. Συγχρόνως από χθες το μεσημέρι βαριά μηχανήματα των δήμων και της περιφέρειας μαζί με υδροφόρα οχήματα βρίσκονται στην περιοχή για να βοηθήσουν στον περιορισμό των πύρινων μετώπων.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ηλεία: Νεκρός ο 13χρονος μαθητής που οδηγούσε πατίνι και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

ΑΣΕΠ 1ΕΑ/2025 και 4ΕΑ/2025: Οι οριστικοί πίνακες εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Άδωνις Γεωργιάδης
Σκληρή απάντηση διευθυντή του ΕΣΥ στον Άδωνι Γεωργιάδη: «Θράσος απύθμενο, οι 5 συνεχόμενες εφημερίες είναι παράνομες»
Η ανάρτηση-καταπέλτης καρδιολόγου κατά Γεωργιάδη για τις συνθήκες γαλέρας στα νοσοκομεία
Σκληρή απάντηση διευθυντή του ΕΣΥ στον Άδωνι Γεωργιάδη: «Θράσος απύθμενο, οι 5 συνεχόμενες εφημερίες είναι παράνομες»
Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας: «Προ των πυλών» ο νέος πολιτικός φορέας – Σφοδρή επίθεση σε Μητσοτάκη από την Κρήτη
Οι προγραμματικές δεσμεύσεις Τσίπρα για ακρίβεια, στέγαση και ενέργεια
Αλέξης Τσίπρας: «Προ των πυλών» ο νέος πολιτικός φορέας – Σφοδρή επίθεση σε Μητσοτάκη από την Κρήτη
ταμ
Προσωρινή παύση πυρός στην Ουκρανία πρότεινε ο Πούτιν στον Τραμπ – Θετική η πρώτη αντίδραση Ζελένσκι
Πρωτοβουλία Πούτιν για εκεχειρία στην Ουκρανία με φόντο την επέτειο της 9ης Μαΐου
Προσωρινή παύση πυρός στην Ουκρανία πρότεινε ο Πούτιν στον Τραμπ – Θετική η πρώτη αντίδραση Ζελένσκι
εκλογές, κάλπη, δημοσκόπηση
Δημοσκόπηση Metron Analysis: «Βουτιά» για τη ΝΔ κάτω από το 30% και άνοδος ΠΑΣΟΚ - Τα ευρήματα για τα κόμματα Τσίπρα και Καρυστιανού
Ακρίβεια και σκάνδαλα «ροκανίζουν» τα ποσοστά της κυβέρνησης - Το 66% των πολιτών θεωρεί ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση
Δημοσκόπηση Metron Analysis: «Βουτιά» για τη ΝΔ κάτω από το 30% και άνοδος ΠΑΣΟΚ - Τα ευρήματα για τα κόμματα Τσίπρα και Καρυστιανού