φωτια
Δύο νεκροί ο «μαύρος» απολογισμός της Ελλάδας που φλέγεται ξανά

Ολονύχτια μάχη με τις φωτιές που βρίσκονται σε εξέλιξη σε Ροδόπη, Καβάλα, Κύθνο, Εύβοια και Βοιωτία δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες κλήθηκαν το τελευταίο 24ώρο να διαχειριστούν συνολικά 63 δασικές πυρκαγιές υπό εξαιρετικά ακραίες καιρικές συνθήκες, κυρίως λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Το μεγαλύτερο μέτωπο που απασχολεί και τις περισσότερες δυνάμεις παραμένει αυτό της Αλεξανδρούπολης, καθώς μαίνεται η φωτιά που εκδηλώθηκε κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της 19ης Αυγούστου 2023 στην περιοχή Μελία. 

Λίγο πριν από τις πέντε το πρωί οι φλόγες έφτασαν στον περίβολο του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη προκειμένου να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα.

Μετά τις 02:00 τα ξημερώματα δόθηκε εντολή εκκένωσης σε περιοχές δίπλα στην Αλεξανδρούπολη. Συνολικά εστάλη μήνυμα του 112 για εκκένωση οκτώ οικισμών. Συγκεκριμένα το μήνυμα εστάλη σε Ελαιώνα, Έλατο, Πεύκη, Άγιο Γεώργιο, Πλάκα, Δίκελλα, Μάκρη και Νέα Χιλή . Χιλιάδες κάτοικοι και τουρίστες απομακρύνονται από την περιοχή.

«Σκληρή» μάχη και στη Βοιωτία, που «μετρά» έναν νεκρό: Εκκενώθηκαν τέσσερα χωριά στο Δίστομο

Στη Βοιωτία, στην πυρκαγιά που ξεκίνησε από τον οικισμό Λαζαρέϊκα λίγο πριν τις 19:00 και οι ισχυροί άνεμοι πολύ γρήγορα την οδήγησαν να αναπτύξει ένα τεράστιο μέτωπο προς όλες τις κατευθύνσεις, εκτός από του δυο οικισμούς Ταρσό και Καρυώτη που απεστάλησαν μηνύματα από το 112 για εκκένωση, κρίθηκε ότι θα πρέπει να εκκενωθούν άλλοι δυο. Ο οικισμός Άγιος Αθανάσιος και ο οικισμός Παναγιά Καλαμιώτισσα που είναι και μεγαλύτερος. Έτσι έχουν εκκενωθεί συνολικά τέσσερις οικισμοί, καθώς η πορεία της φωτιάς κατευθυνόταν προς αυτούς.

Μήνυμα από το 112 στάλθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας για όσους είναι στην Παναγία Καλαμιώτισσα και τον Άγιο Αθανάσιο που πρέπει να εκκενώσουν τους οικισμούς προς το Κυριάκι.

Η εξέλιξη της φωτιάς στην Κύθνο

Δύσκολη ήταν η νύχτα και για την Κύθνο όπου το πύρινο μέτωπο εξακολουθεί να καίει εκτάσεις και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Αγωνία επικρατεί για τα σπίτια καθώς η φωτιά εξαπλώνεται με ανησυχητικά γοργό ρυθμό.

Τρια τα μέτωπα στην Εύβοια

Μία πολύ δύσκολη νύχτα είχαν οι πυροσβέστες και οι εθελοντές που μαζί με τους κατοίκους προσπαθούν να περισώσουν ό,τι μπορούν στη μεγάλη φωτιά της κεντρικής Εύβοιας.

Αυτή τη στιγμή τρία είναι τα ενεργά πύρινα μέτωπα στη συγκεκριμένη περιοχή, που είναι και ο πονοκέφαλος των πυροσβεστών.

Το μέτωπο προς την Βατώντα πορεύεται μέσα σε δασωμένη περιοχή με πολλά πεύκα, ενώ στην ίδια περιοχή υπάρχουν κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Η βιομηχανική περιοχή της Νέας Αρτάκης είναι πονοκέφαλος για τις πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς είναι μία περιοχή γεμάτη με τη πτηνοτροφεία, χοιροστάσια αλλά και πολλές κατασκευές από ξύλα.

Ακόμη είναι και διάφορα μέτωπα από αναζωπυρώσεις, κυρίως στην περιοχή που ξεκίνησε η φωτιά. Οι αναζωπυρώσεις μέσα σε λίγο χρόνο γίνονται τεράστια μέτωπα βοηθούμενα απο τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Νύχτα αγωνίας σε Ροδόπη και Καβάλα

Ακόμη μία νύχτα αγωνίας πέρασαν οι κάτοικοι σε Ροδόπη και Καβάλα, με τους ισχυρούς ανέμους να δημιουργούν συνεχείς  αναζωπυρώσεις

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Μίσχου Ροδόπης μαίνεται, ακριβώς πάνω από το χωριό ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ, πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Η φωτιά μπήκε μέσα στα χωριά Σώστης, Πολύανθος και Ληνό και κατέστρεψε σπίτια. Το πύρινο μέτωπο έχει ανέβει προς το βουνό αλλά οι αναζωπυρώσεις σε διάφορα σημεία είναι συνεχείς.

Στις φλόγες παραδόθηκαν σπίτια στα χωριά Δαμασκηνιά, Διαλεκτό και Αβραμυλιά του Δήμου Νέστου από τη φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στο Διαλεκτό Καβάλας. Η φωτιά μαίνεται σε μια περιοχή 30 χιλιόμετρα από την Καβάλα.

ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ

Τραγική εξέλιξη στη φωτιά που ξεκίνησε από το δάσος της Δαδιάς.Νεκρός εντοπίστηκε πριν από δύο ώρες ένας άντρας στην περιοχή της Λευκίμμης. Όπως ανέφερε η ΕΡΤ και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σταματάκης το άτομο βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του κοντά στις κεραίες της Λευκίμμης, προς την Αγία Παρασκευή. Εικάζεται ότι πρόκειται για μετανάστη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kardiageiakes-pathiseis-kardia_252863_128338.jpg
Με αυτή την καθημερινή συνήθεια θα έχετε καλύτερη υγεία της καρδιάς
Υπάρχουν πολλές υγιεινές συνήθειες που μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινότητά σας για να προστατεύσετε την υγεία της καρδιάς σας
Με αυτή την καθημερινή συνήθεια θα έχετε καλύτερη υγεία της καρδιάς
upnos krevati
Γιατί πρέπει να πλένετε πάντα τα καινούργια σεντόνια πριν τα στρώσετε στο κρεβάτι σας
Ο πραγματικός λόγος που πρέπει να πλένετε πάντα τα καινούργια σεντόνια πριν τα στρώσετε στο κρεβάτι σας
Γιατί πρέπει να πλένετε πάντα τα καινούργια σεντόνια πριν τα στρώσετε στο κρεβάτι σας