Χούλιγκαν
Πώς θα γίνεται η αξιολόγηση κινδύνου από την αστυνομία στα γήπεδα

Με χρώματα θα αξιολογείται ο κίνδυνος κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, σύμφωνα με τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση ενάντια στους χούλιγκαν και τα «χτυπήματά» τους μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη και την αιματηρή επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Κόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί. Ανώτερο, μεσαίο, χαμηλό επίπεδο εκτίμησης κινδύνου διεξαγωγής αθλητικής συνάντησης.

Αυτά είναι τα «χρώματα» και τα επίπεδα αξιολόγησης κάθε αγώνα προκειμένου να προσαρμόζεται ο νέος επιχειρησιακός σχεδιασμός της Αστυνομίας, τα μέτρα ασφαλείας που θα λαμβάνει και ο αριθμός των αστυνομικών που θα τα υλοποιούν, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».

Τα επόμενο χρονικό διάστημα σχεδιάζονται και επιχειρήσεις κλεισίματος συνδέσμων οπαδών, που σε αρκετές περιπτώσεις λειτουργούν ως «κονκλάβια» αποφάσεων για ενέργειες βίας και «γιάφκες» αποθήκευσης οπλισμού.

Κάποιοι σύνδεσμοι λειτουργούν υπό τη μορφή λέσχων, πολιτιστικών συλλόγων, ενώ κάποιοι, μεγάλης ποδοσφαιρικής ομάδας, είναι… πολιτικά γραφεία κόμματος, για τους οποίους θα χρειαστούν τροποποιήσεις του νέου αθλητικού νόμου, προκειμένου να υπόκεινται σε ελέγχους και έρευνες κρατικών υπηρεσιών.

Διαταγή για… προτάσεις

Το πρωί της Πέμπτης (17/8) από τον Κλάδο Τάξης του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., όπως επισημαίνει σε σχετικό της άρθρο η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», στάλθηκε διαταγή με το χαρακτηρισμό της «κατεπείγουσας» σε 15 αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας. Το θέμα της διαταγής ήταν «Προτάσεις για την ασφαλή διεξαγωγή των αθλητικών συναντήσεων/διοργανώσεων και την αντιμετώπιση – καταπολέμηση της αθλητικής βίας».

Στο κείμενο της διαταγής αναφέρεται ότι σκοπός της υποβολής των σχετικών προτάσεων είναι οι πιθανές τροποποιήσεις – συμπληρώσεις της αθλητικής νομοθεσίας.

Παρακαλούνται «οι αποδέκτες της διαταγής μέχρι τις 15:00 (17 Αυγούστου 2023) ανυπερθέτως, υποβάλετε στη Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης/ΑΕΑ προτάσεις σας τεκμηριωμένες, σχετικά με το εξεταζόμενο αντικείμενο ή και άλλες σχετικές που κρίνετε απαραίτητες».

Ανάμεσα στις προτάσεις ήταν η αξιολόγηση του κινδύνου για κάθε αθλητική συνάντηση καιη προσαρμογή του επιχειρησιακού σχεδιασμού ανάλογα με την επικινδυνότητά της και το ιστορικό των φιλάθλων των ομάδων. Επικεφαλής αρμόδιων αστυνομικών υπηρεσιών προτείνουν και ποινές «αποθάρρυνσης» των παραβατών περιστατικών αθλητικής βίας, όπως και τους τρόπους ελέγχου στις εισόδου των αθλητικών χώρων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Εσώρουχα
Ποια γυναικεία εσώρουχα έχουν απαγορευτεί σε 3 χώρες αλλά οι γυναίκες τα... λατρεύουν;
Αυτά είναι τα επικίνδυνα εσώρουχα που αγαπούν οι γυναίκες: Έχουν απαγορευθεί σε 3 χώρες
Ποια γυναικεία εσώρουχα έχουν απαγορευτεί σε 3 χώρες αλλά οι γυναίκες τα... λατρεύουν;
εμβόλιο
Ερευνητές ετοιμάζουν εμβόλιο για την καταπολέμηση της αντοχής στα αντιβιοτικά
Η προκλινική σύνθεση του εμβολίου που ανέπτυξε η ομάδα προσέφερε, όπως αναφέρεται στη δημοσίευση, υψηλά επίπεδα ανοσίας από θανατηφόρα επίπεδα...
Ερευνητές ετοιμάζουν εμβόλιο για την καταπολέμηση της αντοχής στα αντιβιοτικά