Κοινωνικός τουρισμός: 26.000 voucher ενεργοποιήθηκαν
Κοινωνικός τουρισμός: 26.000 voucher ενεργοποιήθηκαν το πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου

Συνολικά 25.982 επιταγές του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ ενεργοποιήθηκαν σε τουριστικά καταλύματα της χώρας στο διάστημα 1-15 Αυγούστου, ενώ επίσης ενεργοποιήθηκαν 2.243 επιταγές ακτοπλοϊκής μεταφοράς.

Ο πιο δημοφιλής προορισμός ήταν η Εύβοια, ενώ ακολούθησαν η Χαλκιδική και η Πρέβεζα. Ενδεικτικά, οι 15 περιφερειακές ενότητες με τον μεγαλύτερο αριθμό ενεργοποιημένων επιταγών σε τουριστικά καταλύματα κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου 2023 είναι οι εξής:

Voucher για κοινωνικό τουρισμό

Υπενθυμίζεται ότι οι διακοπές με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2023-24 μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 30 Ιουνίου 2024. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα ενισχυμένο και ελκυστικό, τόσο για τους δικαιούχους όσο και για τους παρόχους, καθώς χαρακτηρίζεται από μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή για τους δικαιούχους στο κόστος της διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα και αυξημένες τιμές επιδότησης στους παρόχους.

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.

Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα καταλύματα της Β. Εύβοιας και της Σάμου, αλλά και της Ρόδου (κατόπιν δημοσίευσης της σχετικής ΚΥΑ), μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

doc_20120821_977593_thrania.jpg
Σε κατάσταση συναγερμού τα σχολεία του Αργοστολίου – Τι ζητούν γονείς και εκπαιδευτικοί
Γονείς και εκπαιδευτικοί διεκδικούν ασφαλείς υποδομές και άμεσες παρεμβάσεις για την προστασία μαθητών
Σε κατάσταση συναγερμού τα σχολεία του Αργοστολίου – Τι ζητούν γονείς και εκπαιδευτικοί
moro - vrefos.jpg
ΕΔΕ για την απουσία παιδιάτρου στη Ζάκυνθο - Έρευνα για το περιστατικό μηνιγγίτιδας σε βρέφος
Το 5μηνο βρέφος αεροδιακομίστηκε στην Πάτρα – Υπουργός Υγείας ζητά γρήγορη διερεύνηση και συγγνώμη στους γονείς
ΕΔΕ για την απουσία παιδιάτρου στη Ζάκυνθο - Έρευνα για το περιστατικό μηνιγγίτιδας σε βρέφος
χρυση
Αναβολή στην δίκη της Χρυσής Αυγής: Νέα ημερομηνία αντί για την Παρασκευή
Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά από μαζικές συγκεντρώσεις συλλογικών φορέων, που απαιτούν καταδίκη των νεοναζί
Αναβολή στην δίκη της Χρυσής Αυγής: Νέα ημερομηνία αντί για την Παρασκευή