Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού
INTIME NEWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Μέτρα για τον κορονοϊό: Τι δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη

Συναγερμός έχει σημάνει για τη νέα υποπαραλλαγή του κορoνοϊού «Eris», η οποία βάσει στοιχείων έχει εξαπλωθεί μέχρι στιγμής σε τουλάχιστον 51 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, τα περισσότερα κρούσματα στη χώρα μας καταγράφονται στην Κρήτη.

Η Ματίνα Παγώνη υπογράμμισε πρόσφατα στο Mega πως η εξάπλωση της νέας υποπαραλλαγής οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στην αύξηση της τουριστικής κίνησης.

Όπως είπε, η Eris «σε εμάς καλύπτει το 11% και ευτυχώς τα συμπτώματα συγκριτικά με τις άλλες παραλλαγές είναι πιο ήπια. Συγκριτικά με τα συμπτώματα, ξεκινάς με έναν ελαφρύ πονόλαιμο, μπούκωμα, αδυναμία αλλά ο πυρετός δεν υπάρχει ή υπάρχει για δύο εικοσιτετράωρα».

Συμπλήρωσε δε, πως στα νοσοκομεία σημειώνεται αύξηση νοσηλείας στις απλές κλίνες και όχι στις ΜΕΘ.

«Δεν έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα αλλά συνήθως έρχονται τα περιστατικά μεγάλης ηλικίας με υποκείμενα νοσήματα. Αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να προσέχουμε γιατί η μετάδοση σε αυτή την υποπαραλλαγή είναι αρκετά γρήγορη. Δηλαδή εάν νοσήσουμε θα πρέπει να προσέξουμε πολύ, να καθίσουμε δυο-τρεις μέρες σπίτι, να βάλουμε και τη μάσκα για να μην μεταδώσουμε», δήλωσε.

«Ίσως χρειαστεί να κάνουμε μία δόση εμβολιασμού»

Εάν η αύξηση κρουσμάτων συνεχιστεί, σημείωσε πως από Σεπτέμβρη που θα ανοίξουν τα σχολεία και θα επιστρέψουμε σε εσωτερικούς χώρους, τότε θα πρέπει να επανεξεταστούν μέτρα όπως μία αναμνηστική δόση εμβολίου.

«Η επιτροπή εμβολιασμού, βάσει των δεδομένων που θα έχουμε και τις οδηγίες από το εξωτερικό και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, θα αποφασίσει. Προσωπικά πιστεύω ότι όπως για τη γρίπη οπωσδήποτε έτσι και για τον κορoνοϊό, ο οποίος ποτέ δεν είπαμε ότι έφυγε, ίσως χρειαστεί να κάνουμε μία νέα δόση εμβολιασμού», τόνισε.

«Υπάρχει ένα ποσοστό αντισωμάτων που έχουμε στον οργανισμό για αυτό και τώρα η αντιμετώπιση των παραλλαγών του είναι τελείως διαφορετική γιατί είναι κόσμος κατά 75% εμβολιασμένος δηλαδή με λίγα λόγια τα βοήθησαν πάρα πολύ». Τέλος, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ υπογράμμισε πως, εάν κάποιος νοσήσει τώρα από κορoνοϊό θα πρέπει να απομονωθεί για τέσσερις μέρες και μόνο αφού υποχωρήσουν όλα τα συμπτώματα να συνεχίσει τις διακοπές του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι συμβαίνει στα παιδιά μας; Η μεγάλη δημόσια συζήτηση στο Δημαρχείο Βούλας στις 3 Μαρτίου

Αυτό είναι το πιο υγιεινό ψάρι στον κόσμο: Ξεπερνά τον σολομό στη διατροφική κατάταξη

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

antitromokratki.jpg
Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τρομοκρατικές ενέργειες: Ενισχυμένη φύλαξη σε λιμάνια και αεροδρόμια
Ενισχυμένα μέτρα σε λιμάνια, αεροδρόμια, μετρό και «ευαίσθητους» στόχους σε όλη τη χώρα
Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τρομοκρατικές ενέργειες: Ενισχυμένη φύλαξη σε λιμάνια και αεροδρόμια
ΕΚΠΑ
ΕΚΠΑ: Πρωτοποριακή ευρωπαϊκή σύμπραξη για την αντιμετώπιση της έμφυλης παρενόχλησης στο Metaverse
Το έργο META-TOO, με τη συμμετοχή του ΕΚΠΑ, του Inria και του IDIBAPS, αναπτύσσει καινοτόμα εργαλεία και πολιτικές για ασφαλείς εικονικούς κόσμους...
ΕΚΠΑ: Πρωτοποριακή ευρωπαϊκή σύμπραξη για την αντιμετώπιση της έμφυλης παρενόχλησης στο Metaverse
Μνημείο θυμάτων των Τεμπών στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη έξω από τη Βουλή
Τέμπη: Εξώδικη διαμαρτυρία συγγενών κατά του Δημοσίου για μη συμμόρφωση σε δικαστική απόφαση
Καταγγέλλουν παράβαση της υποχρέωσης παρουσίας του ΝΣΚ στη δίκη για τους ελεγκτές της ΕΑΔ
Τέμπη: Εξώδικη διαμαρτυρία συγγενών κατά του Δημοσίου για μη συμμόρφωση σε δικαστική απόφαση