Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού
INTIME NEWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Μέτρα για τον κορονοϊό: Τι δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη

Συναγερμός έχει σημάνει για τη νέα υποπαραλλαγή του κορoνοϊού «Eris», η οποία βάσει στοιχείων έχει εξαπλωθεί μέχρι στιγμής σε τουλάχιστον 51 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, τα περισσότερα κρούσματα στη χώρα μας καταγράφονται στην Κρήτη.

Η Ματίνα Παγώνη υπογράμμισε πρόσφατα στο Mega πως η εξάπλωση της νέας υποπαραλλαγής οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στην αύξηση της τουριστικής κίνησης.

Όπως είπε, η Eris «σε εμάς καλύπτει το 11% και ευτυχώς τα συμπτώματα συγκριτικά με τις άλλες παραλλαγές είναι πιο ήπια. Συγκριτικά με τα συμπτώματα, ξεκινάς με έναν ελαφρύ πονόλαιμο, μπούκωμα, αδυναμία αλλά ο πυρετός δεν υπάρχει ή υπάρχει για δύο εικοσιτετράωρα».

Συμπλήρωσε δε, πως στα νοσοκομεία σημειώνεται αύξηση νοσηλείας στις απλές κλίνες και όχι στις ΜΕΘ.

«Δεν έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα αλλά συνήθως έρχονται τα περιστατικά μεγάλης ηλικίας με υποκείμενα νοσήματα. Αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να προσέχουμε γιατί η μετάδοση σε αυτή την υποπαραλλαγή είναι αρκετά γρήγορη. Δηλαδή εάν νοσήσουμε θα πρέπει να προσέξουμε πολύ, να καθίσουμε δυο-τρεις μέρες σπίτι, να βάλουμε και τη μάσκα για να μην μεταδώσουμε», δήλωσε.

«Ίσως χρειαστεί να κάνουμε μία δόση εμβολιασμού»

Εάν η αύξηση κρουσμάτων συνεχιστεί, σημείωσε πως από Σεπτέμβρη που θα ανοίξουν τα σχολεία και θα επιστρέψουμε σε εσωτερικούς χώρους, τότε θα πρέπει να επανεξεταστούν μέτρα όπως μία αναμνηστική δόση εμβολίου.

«Η επιτροπή εμβολιασμού, βάσει των δεδομένων που θα έχουμε και τις οδηγίες από το εξωτερικό και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, θα αποφασίσει. Προσωπικά πιστεύω ότι όπως για τη γρίπη οπωσδήποτε έτσι και για τον κορoνοϊό, ο οποίος ποτέ δεν είπαμε ότι έφυγε, ίσως χρειαστεί να κάνουμε μία νέα δόση εμβολιασμού», τόνισε.

«Υπάρχει ένα ποσοστό αντισωμάτων που έχουμε στον οργανισμό για αυτό και τώρα η αντιμετώπιση των παραλλαγών του είναι τελείως διαφορετική γιατί είναι κόσμος κατά 75% εμβολιασμένος δηλαδή με λίγα λόγια τα βοήθησαν πάρα πολύ». Τέλος, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ υπογράμμισε πως, εάν κάποιος νοσήσει τώρα από κορoνοϊό θα πρέπει να απομονωθεί για τέσσερις μέρες και μόνο αφού υποχωρήσουν όλα τα συμπτώματα να συνεχίσει τις διακοπές του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα