Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού
INTIME NEWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Μέτρα για τον κορονοϊό: Τι δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη

Συναγερμός έχει σημάνει για τη νέα υποπαραλλαγή του κορoνοϊού «Eris», η οποία βάσει στοιχείων έχει εξαπλωθεί μέχρι στιγμής σε τουλάχιστον 51 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, τα περισσότερα κρούσματα στη χώρα μας καταγράφονται στην Κρήτη.

Η Ματίνα Παγώνη υπογράμμισε πρόσφατα στο Mega πως η εξάπλωση της νέας υποπαραλλαγής οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στην αύξηση της τουριστικής κίνησης.

Όπως είπε, η Eris «σε εμάς καλύπτει το 11% και ευτυχώς τα συμπτώματα συγκριτικά με τις άλλες παραλλαγές είναι πιο ήπια. Συγκριτικά με τα συμπτώματα, ξεκινάς με έναν ελαφρύ πονόλαιμο, μπούκωμα, αδυναμία αλλά ο πυρετός δεν υπάρχει ή υπάρχει για δύο εικοσιτετράωρα».

Συμπλήρωσε δε, πως στα νοσοκομεία σημειώνεται αύξηση νοσηλείας στις απλές κλίνες και όχι στις ΜΕΘ.

«Δεν έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα αλλά συνήθως έρχονται τα περιστατικά μεγάλης ηλικίας με υποκείμενα νοσήματα. Αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να προσέχουμε γιατί η μετάδοση σε αυτή την υποπαραλλαγή είναι αρκετά γρήγορη. Δηλαδή εάν νοσήσουμε θα πρέπει να προσέξουμε πολύ, να καθίσουμε δυο-τρεις μέρες σπίτι, να βάλουμε και τη μάσκα για να μην μεταδώσουμε», δήλωσε.

«Ίσως χρειαστεί να κάνουμε μία δόση εμβολιασμού»

Εάν η αύξηση κρουσμάτων συνεχιστεί, σημείωσε πως από Σεπτέμβρη που θα ανοίξουν τα σχολεία και θα επιστρέψουμε σε εσωτερικούς χώρους, τότε θα πρέπει να επανεξεταστούν μέτρα όπως μία αναμνηστική δόση εμβολίου.

«Η επιτροπή εμβολιασμού, βάσει των δεδομένων που θα έχουμε και τις οδηγίες από το εξωτερικό και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, θα αποφασίσει. Προσωπικά πιστεύω ότι όπως για τη γρίπη οπωσδήποτε έτσι και για τον κορoνοϊό, ο οποίος ποτέ δεν είπαμε ότι έφυγε, ίσως χρειαστεί να κάνουμε μία νέα δόση εμβολιασμού», τόνισε.

«Υπάρχει ένα ποσοστό αντισωμάτων που έχουμε στον οργανισμό για αυτό και τώρα η αντιμετώπιση των παραλλαγών του είναι τελείως διαφορετική γιατί είναι κόσμος κατά 75% εμβολιασμένος δηλαδή με λίγα λόγια τα βοήθησαν πάρα πολύ». Τέλος, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ υπογράμμισε πως, εάν κάποιος νοσήσει τώρα από κορoνοϊό θα πρέπει να απομονωθεί για τέσσερις μέρες και μόνο αφού υποχωρήσουν όλα τα συμπτώματα να συνεχίσει τις διακοπές του.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πόνος στην κοιλιά
Πόνος αριστερά στην κοιλιά κάτω από τα πλευρά: Τι μπορεί να σημαίνει και πότε πρέπει να ανησυχήσετε
Από απλές πεπτικές διαταραχές μέχρι σοβαρότερες παθήσεις, οι ειδικοί εξηγούν τις πιθανές αιτίες και τα σημάδια που απαιτούν ιατρική αξιολόγηση.
Πόνος αριστερά στην κοιλιά κάτω από τα πλευρά: Τι μπορεί να σημαίνει και πότε πρέπει να ανησυχήσετε
Σκύλος
Ο σκύλος σας ξύνει τις πόρτες; Οι αιτίες και οι λύσεις που προτείνουν οι ειδικοί
Από το άγχος και τη βαρεμάρα μέχρι την ανάγκη για προσοχή, δείτε γιατί οι σκύλοι καταστρέφουν τις πόρτες και πώς μπορείτε να περιορίσετε τη...
Ο σκύλος σας ξύνει τις πόρτες; Οι αιτίες και οι λύσεις που προτείνουν οι ειδικοί
Αρθρίτιδα
Αρθρίτιδα και διατροφή: Οι τροφές που μπορεί να «φουντώνουν» τον πόνο στις αρθρώσεις
Ειδικοί συνδέουν ορισμένα καθημερινά τρόφιμα με έξαρση των συμπτωμάτων της αρθρίτιδας, ενώ τονίζουν τη σημασία της εξατομικευμένης διατροφής
Αρθρίτιδα και διατροφή: Οι τροφές που μπορεί να «φουντώνουν» τον πόνο στις αρθρώσεις