Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού
INTIME NEWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Μέτρα για τον κορονοϊό: Τι δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη

Συναγερμός έχει σημάνει για τη νέα υποπαραλλαγή του κορoνοϊού «Eris», η οποία βάσει στοιχείων έχει εξαπλωθεί μέχρι στιγμής σε τουλάχιστον 51 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, τα περισσότερα κρούσματα στη χώρα μας καταγράφονται στην Κρήτη.

Η Ματίνα Παγώνη υπογράμμισε πρόσφατα στο Mega πως η εξάπλωση της νέας υποπαραλλαγής οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στην αύξηση της τουριστικής κίνησης.

Όπως είπε, η Eris «σε εμάς καλύπτει το 11% και ευτυχώς τα συμπτώματα συγκριτικά με τις άλλες παραλλαγές είναι πιο ήπια. Συγκριτικά με τα συμπτώματα, ξεκινάς με έναν ελαφρύ πονόλαιμο, μπούκωμα, αδυναμία αλλά ο πυρετός δεν υπάρχει ή υπάρχει για δύο εικοσιτετράωρα».

Συμπλήρωσε δε, πως στα νοσοκομεία σημειώνεται αύξηση νοσηλείας στις απλές κλίνες και όχι στις ΜΕΘ.

«Δεν έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα αλλά συνήθως έρχονται τα περιστατικά μεγάλης ηλικίας με υποκείμενα νοσήματα. Αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να προσέχουμε γιατί η μετάδοση σε αυτή την υποπαραλλαγή είναι αρκετά γρήγορη. Δηλαδή εάν νοσήσουμε θα πρέπει να προσέξουμε πολύ, να καθίσουμε δυο-τρεις μέρες σπίτι, να βάλουμε και τη μάσκα για να μην μεταδώσουμε», δήλωσε.

«Ίσως χρειαστεί να κάνουμε μία δόση εμβολιασμού»

Εάν η αύξηση κρουσμάτων συνεχιστεί, σημείωσε πως από Σεπτέμβρη που θα ανοίξουν τα σχολεία και θα επιστρέψουμε σε εσωτερικούς χώρους, τότε θα πρέπει να επανεξεταστούν μέτρα όπως μία αναμνηστική δόση εμβολίου.

«Η επιτροπή εμβολιασμού, βάσει των δεδομένων που θα έχουμε και τις οδηγίες από το εξωτερικό και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, θα αποφασίσει. Προσωπικά πιστεύω ότι όπως για τη γρίπη οπωσδήποτε έτσι και για τον κορoνοϊό, ο οποίος ποτέ δεν είπαμε ότι έφυγε, ίσως χρειαστεί να κάνουμε μία νέα δόση εμβολιασμού», τόνισε.

«Υπάρχει ένα ποσοστό αντισωμάτων που έχουμε στον οργανισμό για αυτό και τώρα η αντιμετώπιση των παραλλαγών του είναι τελείως διαφορετική γιατί είναι κόσμος κατά 75% εμβολιασμένος δηλαδή με λίγα λόγια τα βοήθησαν πάρα πολύ». Τέλος, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ υπογράμμισε πως, εάν κάποιος νοσήσει τώρα από κορoνοϊό θα πρέπει να απομονωθεί για τέσσερις μέρες και μόνο αφού υποχωρήσουν όλα τα συμπτώματα να συνεχίσει τις διακοπές του.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παδα στασυ
Στρατηγική Συμμαχία ΠΑΔΑ και ΣΤΑ.ΣΥ για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα: «Η επόμενη στάση των μεταφορών»
Κεντρικό σημείο της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση του νέου πρωτοποριακού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Προηγμένα Συστήματα Μεταφορών και...
Στρατηγική Συμμαχία ΠΑΔΑ και ΣΤΑ.ΣΥ για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα: «Η επόμενη στάση των μεταφορών»
διωξεις
Εκπαιδευτικοί Λακωνίας: Κάλεσμα σε μαζική κινητοποίηση για τις πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών
Στο επίκεντρο η υπεράσπιση της απεργίας–αποχής και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων του κλάδου
Εκπαιδευτικοί Λακωνίας: Κάλεσμα σε μαζική κινητοποίηση για τις πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών
πανεπιστήμιο κρήτης
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Διεθνές επιστημονικό συνέδριο «Τελετουργικές πράξεις στην αρχαιοελληνική ποίηση της αρχαϊκής και κλασικής περιόδου»
Το συνέδριο θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 27 έως Κυριακή 29 Μαρτίου
Πανεπιστήμιο Κρήτης: Διεθνές επιστημονικό συνέδριο «Τελετουργικές πράξεις στην αρχαιοελληνική ποίηση της αρχαϊκής και κλασικής περιόδου»