Σοκ: Στα 70.000 ευρώ η «ταρίφα» για κάθε βρέφος – Γνωστό και στην Ιταλία το κέντρο γονιμότητας
Γνωστό και στην Ιταλία το κέντρο γονιμότητας που μπήκε στο «μικροσκόπιο» των αρχών

Μια νέα υπόθεση εμπορίας βρεφών ξετυλίγεται στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου εντοπίστηκε η παράνομη λειτουργία ενός κέντρου γονιμότητας.

Την άνοιξη του 2009 ο γιατρός που ερευνάται από την αστυνομία, για την υπόθεση του κέντρου γονιμότητας στα Χανιά, είχε κάνει δηλώσεις στην Iταλική εφημερίδα Corriere della Sera, η οποία σε εκτενές ρεπορτάζ της ανέφερε ότι ζευγάρια Ιταλών έρχονται στην Κρήτη, προκειμένου να γίνουν γονείς με την βοήθεια παρένθετων μητέρων, όπως αναφέρει το Creta24.

Τότε, στην ιταλική εφημερίδα αναφερόταν ότι το κόστος για την «ενοικίαση» μιας παρένθετης μητέρας άγγιζε τις 9.000 ευρώ.

Μάλιστα ο συγκεκριμένος γιατρός της Κρήτης, σε δηλώσεις του τότε είχε πει ότι είναι σημαντικό να βρίσκονται οι μελλοντικοί γονείς μαζί με την παρένθετη μητέρα για να αναπτύξουν καλές σχέσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τουλάχιστον 5-6 μήνες δούλευε την υπόθεση το Τμήμα Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης για κέντρο γονιμότητας στα Χανιά.

Πληροφορίες τόσο από την Αθήνα όσο και από την ασφάλεια Χανίων, ανέφεραν πως δεν ακολουθούνταν οι προβλεπόμενες και νόμιμες διαδικασίες για τις παρένθετες μητέρες, αλλά και για την εξωσωματική γονιμοποίηση.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως ζητούσαν από τους ενδιαφερόμενους ποσά που φτάνουν έως και τις 70.000 ευρώ, με τις αστυνομικές αρχές να εξετάζουν αν αυτές οι τιμές είναι νόμιμες ή παράνομες.

Να σημειωθεί ότι στη σύλληψη δύο γιατρών στα Χανιά έχουν προχωρήσει οι αστυνομικές αρχές, ενώ έχουν προσαχθεί υπάλληλοι αλλά και γυναίκες, ενώ έχει ζητηθεί η βοήθεια μεταφραστών από Ρωσία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, υπήρχαν πληροφορίες ότι γίνονταν σύμφωνα συμβίωσης, ώστε να εμφανίζονται ως μόνιμοι κάτοικοι, για να προχωρήσουν οι διαδικασίες, μετά διέλυαν τον «γάμο» και επέστρεφαν στις χώρες τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα