lockdown-estiatoria2
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS
Είχε συλληφθεί στα γεγονότα της κατάληψης της Πρυτανείας του ΑΠΘ, το 2021- Η καταγγελία για τρομοκράτηση εργαζόμενου φοιτητή

Για το ότι δεν μπορείς να εργαστείς αν έχεις πάρει μέρος σε κινητοποιήσεις, αν έχεις συλληφθεί, αν σου έχουν φορτώσει κατηγορίες, ακόμη κι αν δεν έχεις καν δικαστεί, μιλά ένας εργαζόμενος φοιτητής στην «Εφ.Συν.»

Ο εργαζόμενος φοιτητή Τ.Β. που είχε συλληφθεί στα γεγονότα της κατάληψης της Πρυτανείας του ΑΠΘ το 2021 και ο οποίος βρήκε αστυνομικό φραγμό στην προσπάθειά του να... καταλάβει θέση εργασίας στον κλάδο του επισιτισμού. Για να δουλέψει δηλαδή κάποιος σε μπουφέ εστιατορίου, πρέπει να έχει και χαρτί κοινωνικών φρονημάτων...

Όπως σημειώνει σε αναλυτικό του δημοσίευμα ο Απόστολος Λυκεσάς στην efsyn.gr, η καταγγελία έγινε από την παράταξη «Αντεπίθεση εργαζομένων στον επισιτισμό», με την οποία γνωστοποιήθηκε ότι «στις 31/7 οι αστυνομικοί του Τμήματος Τούμπας–Τριανδρίας προχώρησαν σε μια πρωτοφανή απόπειρα τρομοκράτησης και ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης σε βάρος συναδέλφου μας, ο οποίος προσπάθησε να εκδώσει την “άδεια εργασίας”, απαραίτητο χαρτί για την απασχόλησή του στον συγκεκριμένο κλάδο».

Όπως εξήγησε ο Τ.Β. μιλώντας στην «Εφ.Συν.», «μου ζήτησαν τα πιστοποιητικά, τους τα έδωσα και ύστερα μου έδωσαν μια υπεύθυνη δήλωση (απαραίτητη για την έκδοση της άδειας), στην οποία αναφέρεται ότι δεν με βαραίνουν “εγκλήματα κατά της ζωής ή σωματικής ακεραιότητας από πρόθεση, αδικήματα που αφορούν τα ήθη, για παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία-οπλοκατοχή και για τον νόμο περί ναρκωτικών». Κι όπως μας λέει, «εγώ δεν έχω καμία καταδίκη παρά μόνο τις κατηγορίες για παρακώλυση δημόσιας υπηρεσίας, τα γνωστά σε τέτοιες περιπτώσεις και η δίκη έχει οριστεί για την επόμενη χρονιά. Δηλαδή εγώ από το 2021, δεν μπορώ και δε δικαιούμαι να εργάζομαι;».

Ο Τ.Β. δεν έλαβε τελικά την άδεια εργασίας, ενώ σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, «προσπάθησαν να τον τρομοκρατήσουν με φράσεις όπως "αφού το υπέγραψες (την υπεύθυνη δήλωση), ενώ εκκρεμεί δίκη με μια σειρά κατηγοριών, θα μπορούσα να σε τυλίξω σε μια κόλλα χαρτί, θα μπορούσαμε να σε πάμε Αυτόφωρο, κρατητήριο για ψευδή δήλωση" και συμπλήρωσαν στη συνέχεια ότι “αυτό τιμωρείται μέχρι και με 10 χρόνια φυλάκισης”!».

«Το περιστατικό δείχνει την εποχή στην οποία μπήκαμε», μας λέει ο Μάρκος Καρύδης, μέλος στο Δ.Σ. του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού, σημειώνοντας ότι «είναι προφανές ότι γίνεται χρήση νόμου του... Μεταξά, με τον οποίο εγκαινιάζεται η νέα εποχή. Δηλαδή, αριστερός και διαδηλωτής που συλλαμβάνεται, δεν θα μπορεί να δουλέψει...».

Ο κ. Καρύδης σημειώνει ότι «το αίτημα των αστυνομικών δεν έχει καμία βάση, ο συνάδελφος δεν έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για καμία ενέργεια, καταστρατηγείται το νομικό πλαίσιο που δεν απαγορεύει την έκδοση της άδειας σε κατηγορούμενους που δεν έχει πραγματοποιηθεί η δίκη τους. Εμείς θα κάνουμε παράσταση διαμαρτυρίας για το περιστατικό που αποκαλύπτει ότι έρχονται πολύ δύσκολες μέρες για τους εργαζόμενους, που θα έχουν να αντιμετωπίσουν και τους εργοδότες και την κυβέρνηση. Ζητάμε να εκδοθεί άμεσα από την αστυνομία η άδεια εργασίας του συναδέλφου».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα