rodos_fotia
Πρωτοφανής επιχείρηση διάσωσης με εκκενώσεις 30.000 ανθρώπων με όλα τα μέσα

Εκτός ελέγχου είναι η φωτιά στη Ρόδο που κατακαίει το νησί από την Τρίτη (18/7) καθώς πλέον καίγονται ξενοδοχεία στην περιοχή Κιοτάρι. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή και προσπαθούν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο.

Και τα τρία ξενοδοχεία έχουν εκκενωθεί από τουρίστες και γίνονται προσπάθειες να περιοριστούν στο ελάχιστο οι ζημιές από την πυροσβεστική, τους εθελοντές και το προσωπικό.

Μιλώντας στο MEGA, ο αντιπρόεδρος ξενοδόχων Ρόδου, Γιάννης Παπαβασιλείου, ανέφερε πως 12 ξενοδοχεία έχουν εκκενωθεί και έχουν υποστεί ζημιές.

«Έχουν κλείσει 12 ξενοδοχεία στη νότια Ρόδο και έχουν κάποιες σοβαρές ζημιές, έχουν εκκενώσει 10.000 τουρίστες τουλάχιστον, έχουν μετακινηθεί. Όλα τα ξενοδοχεία είναι παραλιακά, όλοι κατέβηκαν στις παραλίες», είπε χαρακτηριστικά.

Στο σημείο η κατάσταση είναι αποπνικτική καθώς πυκνός καπνός έχει καλύψει τα πάντα, ενώ στο πέρασμά της η φωτιά έχει κάψει κεραίες κινητής επικοινωνίας με αποτέλεσμα να είναι δύσκολες ακόμα και οι επικοινωνίες.

Στο μεταξύ εκατοντάδες τουρίστες και πολίτες έχουν κατευθυνθεί σε παραλίες στο Κιοτάρι και στην Λάρδο όπου βρίσκονται ήδη τρία πλωτά του Λιμενικού προκειμένου να συνδράμουν στην προσπάθεια εκκένωσης της περιοχής δια θαλάσσης, ενώ ιδιωτικά σκάφη βρίσκονται στον λιμάνι της Ρόδου για να παράσχουν συνδρομή εφόσον χρειαστεί.

ροδος

Το Λιμενικό έχει διασώσει πάνω από 1.500 και μεταφέρονται στην Κάλαθο. Παράλληλα το Λιμενικό και παραπλέοντα σκάφη επιτηρούν τις παραλίες για να συνδράμουν σε περίπτωση που εντοπιστούν εγκλωβισμένοι πολίτες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα