δρακόπουλο
Φώτο: Twitter
Αυτόπτης μάρτυρας καταγγέλλει το περιστατικό

Στις 03:30 τα ξημερώματα, αστυνομικές δυνάμεις μαζί με συνεργεία του δήμου Αθηναίων, έκαναν «έφοδο» στο πάρκο Δρακόπουλου με σκοπό να περάσει το σχέδιο της ανάπλασης του στη γειτονιά των Πατησίων.

Το σχέδιο αυτό, αλλά και γενικότερα η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων έχει ξεσηκώσει τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και αλληλέγγυους, οι οποίοι εδώ και πολλούς μήνες, κάνουν «αγώνα» για να παραμείνει το πάρκο ως έχει.

Συγκεκριμένα, η «Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης Πάρκου Δρακόπουλου» κάνει λόγο για έργο-βιτρίνα και οργανώνει συνελεύσεις και εκδηλώσεις, που κρατούν το πάρκο ζωντανό από τον περασμένο μήνα όταν ξεκίνησαν οι απόπειρες περίφραξης.

Μία αυτόπτης μάρτυρας, μίλησε στην efsyn.gr για όσα διαδραματίστηκαν τα ξημερώματα στο πάρκο. «Το ένα μετά το άλλο ήρθαν φορτηγά του δήμου Αθηναίων. Γέμισε το πάρκο. Άρχισαν μεταφέρουν πετρώδη εμπόδια, ασήκωτα, πολλών τόνων. Προφανώς η πρόθεση των κατοίκων και ακτιβιστών θα είναι να μεταφέρουν, όπως ήρθαν, αλλά δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα».

Η Β.Κ. καταγγέλλει πως μετέφεραν τους τσιμεντόλιθους σε κενό σημείο, που έχει δημιουργηθεί από κοπή δέντρων στη μέση του πάρκου, ενώ έχουν ξηλώσει και μέρος της παιδικής χαράς. Η ίδια αμφισβητεί την νομιμότητα της διαδικασίας, επειδή τα μέλη του συνεργείου αρνούνταν επανειλημμένα να δείξουν παραστατικά και να παραδεχτούν ότι είναι από τον «Δήμος Αθηναίων», παρόλο που το έγραφαν τα οχήματα και τα ρούχα ορισμένων.

«Λέω “Εγώ είμαι γειτόνισσα και ταΐζω τα αδέσποτα. Εσείς; Γιατί είστε εδώ δεν ξέρετε. Για ποιον δουλεύετε δεν ξέρετε. Χαρτιά έχετε;” Μου λέει ένας είμαστε νόμιμα. Καταλαβαίνουμε όλοι τι γίνεται. Υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Έλεγαν στους ασύρματος “δεν προλαβαίνουμε, θα πρέπει να συνεχίζουμε και το πρωί”. Είχαν την ελπίδα ότι θα τελειώσουν την νύχτα».

«Το μόνο που μου είπαν μετά από ώρα είναι ότι “είμαστε εδώ για να κάνουμε τεχνικές εργασίες και είμαστε νόμιμοι”» σημειώνει η μάρτυρας, η οποία καταγγέλλει επίσης πως λίγο έλειψε να σκοτωθούν ζώα από τη διέλευση των φορτηγών, αν δεν τα προστάτευε και φυγάδευε η ίδια.

Η ίδια τονίζει την ανάγκη για συμπαράσταση του κόσμου προκειμένου να ανατραπούν τα σχέδια, καθώς ότι η ένταση των «επισκέψεων» των συνεργείων αυξήθηκαν την επομένη των εκλογών. Αποκορύφωμα η πρώτη και μοναδική επίσκεψη του Κώστα Μπακογιάννη στις 3 Ιουλίου, όταν σημειώθηκε ένταση μεταξύ των συγκεντρωμένων και υποστηρικτών του, που αναγκάστηκε να φύγει άρον άρον.

O ίδιος είχε λίγες μέρες πριν επιλέξει να στραφεί εναντίον των πολιτών  που «αντιτίθενται στην παρέμβαση του δήμου στον συγκεκριμένο χώρο», ζητώντας «να διαταχθεί έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν ποινικά αδικήματα» και, εφόσον διαπιστωθούν, «να ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη».

Η Β.Κ. έχει απευθυνθεί μάταια σε όλες τις αρμόδιες αρχές για εγκατάλειψη του πάρκου και προβλήματα με τοξικοεξαρτημένους και καταγγέλλει την απραξία του αστυνομικού τμήματος της περιοχής εκτιμώντας πως συνδέεται με τα σχέδια της δημοτικής αρχής για την αξιοποίησή του.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Οι δικαστικές υποθέσεις θα τελεσιδικούν σε 600-650 μέρες
«Η σωστή και γρήγορη απονομή της δικαιοσύνης αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της φιλελεύθερης δημοκρατίας», τόνισε ο Κυρ. Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Οι δικαστικές υποθέσεις θα τελεσιδικούν σε 600-650 μέρες