Θηλυκή κροκόδειλος έμεινε έγκυος μόνη της, το εντυπωσιακό φαινόμενο της «παρθενογένεσης»
Unsplash
Σε εξέλιξη έρευνες των αρχών στην περιοχή- Τι εκτιμούν οι ερπετολόγοι

Πανικός επικρατεί από το πρωί στις αρμόδιες υπηρσεσίες της Ρόδου, μετά από πολλές καταγγελίες για μεγάλο ζώο που βρίσκεται στον ποταμό της Κρεμαστής.

Υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες για ζώο που είδαν την ουρά του και να κρύβεται σε καλαμιές στον ποταμό και τους θύμισε κροκόδειλο!

Μάλιστα, ανδρόγυνο κατήγγειλε ότι καθώς περνούσε με το μηχανάκι σε δρόμο δίπλα από το ποτάμι, δέχθηκε επίθεση από το ερπετό στο πίσω μέρος του δίκυκλου, το οποίο έπειτα εξαφανίστηκε στις καλαμιές.

Έτσι από το πρωί στην περιοχή βρέθηκαν Πυροσβέστες με κλιμάκιο του Δασαρχείου αλλά και κτηνιατρικές υπηρεσίες για να δούνε τι συμβαίνει, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει βρεθεί κάτι.

Υπενθυμίζεται ότι πριν 9 χρόνια είχαμε τον κροκόδειλο "Σήφη" στην Κρήτη, ο οποίος είχε εισαχθεί παράνομα στη χώρα και ο ιδιοκτήτης του κάποια στιγμή τον παράτησε στο φράγμα των Ποταμών.

Τι εκτιμούν οι ερπετολόγοι

Στην Πρώτη Έκδοση Δωδεκανήσου μίλησε ο υπεύθυνος της Ελληνικής εταιρείας Ερπετολόγων στην Κρήτη σχετικά με τις αναφορές μεγάλου ερπετού στον ποταμό της Κρεμαστής.

"Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μάλλον δεν επρόκειτο για κροκόδειλο αλλά lizard monitor. Καταλήγουμε μάλλον στο συμπέρασμα αυτό, διότι ο κροκόδειλος δεν είναι τόσο ταχύτατος όπως οι καταγγελίες αναφέρουν.Μας μιλάνε δηλαδή για ένα ερπετό πολύ ταχύτατο. Άρα θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για lizard monitor.

Αν επρόκειτο για lizard monitor δεν θα βρεθεί ποτέ. Είναι πανέξυπνο ζώο. Και η τακτική δόλωσης του είναι πολύ συγκεκριμένη για να πιαστεί. Μπορεί οι ειδικοί να ψάχνουν μέρες στο ποτάμι και να μην το δουν ποτέ και όταν φύγουν να γίνουν και άλλες αναφορές εμφάνισης του.

Συνήθως δεν επιτίθεται σε ανθρώπους αλλά τρέφεται μόνο με ζώα. Για παράδειγμα κότες. Στην περιοχή προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για επιθέσεις σε κοτέτσια. Είναι όμως περίεργο, διότι το συγκεκριμένο είδος δεν επιτίθεται στον άνθρωπο τον φοβάται ενώ εδώ έχουμε αναφορές για επιθέσεις.

Το ζώο αυτό δεν μπορεί να έχει έρθει μόνο του στο νησί. Κάποιος το έχει φέρει από την Αφρική. Τώρα το άφησε ελεύθερο; Του έφυγε; Κανείς δεν μπορεί να ξέρει".

Τι είναι οι lizard monitor (σαύρες παρακολούθησης)

Οι σαύρες παρακολούθησης είναι σαύρες του γένους Βαράνος, το μόνο σωζόμενο γένος της οικογένειας των Βαρανίδων. Είναι εγγενείς στην Αφρική, την Ασία και την Ωκεανία, και ένα είδος βρίσκεται επίσης στην Αμερική ως χωροκατακτητικό. Αναγνωρίζονται περίπου 80 είδη.

Ο Δράκος του Κομόντο, που είναι η μεγαλύτερη σαύρα του κόσμου, ανήκει σε αυτό το γένος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα