Google Cloud: Δύο νέα εργαλεία με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης για την επιτάχυνση της ανακάλυψης φαρμάκων
Ό,τι ποστάρετε online θα το διαβάζει η τεχνητή νοημοσύνη της Google

Η Google άλλαξε την πολιτική ιδιωτικότητας που εφαρμόζει ώστε να δηλώνει ρητά πως οτιδήποτε εμφανίζεται στο δημόσιο Διαδίκτυο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την εταιρεία για την ανάπτυξη και εκπαίδευση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης.

Κάτι που σημαίνει πως οτιδήποτε γράψατε ποτέ στο Internet θα απορροφηθεί τελικά από την ΑΙ.

«Η Google χρησιμοποιεί πληροφορίες για τη βελτίωση των υπηρεσιών μας και για την ανάπτυξη νέων προϊόντων, λειτουργιών και τεχνολογιών που ωφελούν τους χρήστες μας και το κοινό» λέει η νέα πολιτική της εταιρείας.

«Για παράδειγμα, χρησιμοποιούμε δημόσια διαθέσιμες πληροφορίες για την εκπαίδευση των μοντέλων ΑΙ  της Google και την ανάπτυξη προϊόντων και λειτουργιών όπως το Google Translate, το Bard και το Cloud AI».

Η προηγούμενη πολιτική ιδιωτικότητας, επισημαίνει το Gizmodo, ανέφερε μόνο ότι τα δεδομένα θα χρησιμοποιούνται για το Google Translate και για «γλωσσικά μοντέλα», αντί για «μοντέλα ΑΙ» γενικά.

Είναι μια περίεργη αλλαγή, δεδομένου ότι οι πολιτικές ιδιωτικότητας των εταιρειών συνήθως αναφέρονται στη χρήση των δεδομένων που καταχωρούνται σε υπηρεσίες της ίδιας της εταιρείας, όχι οπουδήποτε στο Διαδίκτυο.

Πόλεμος για τα δεδομένα

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε πως ό,τι δημοσιεύουμε στον Παγκόσμιο Ιστό είναι προσβάσιμο από οποιονδήποτε χρήστη. Τώρα, όμως, το θέμα δεν είναι μόνο ποιος διαβάζει αυτό το περιεχόμενο αλλά και το πώς αυτό χρησιμοποιείται σε βιομηχανική κλίμακα.

Πολλά μοντέλα, όπως το ChataGPT της OpenAI, εκπαιδεύονται ακόμα και με δεδομένα που καλύπτονται από copyright, μια πρακτική που φαίνεται να κινείται σε νομικά γκρίζα ζώνη.

Καλλιτέχνες και εταιρείες όπως η Getty Images έχουν υποβάλλει αγωγές κατά των εταιρειών ΑΙ για τη χρήση της πνευματικής ιδιοκτησίας τους, μια σειρά υποθέσεων που μένει να εξεταστούν από τη δικαιοσύνη.

Η μαζική συλλογή δεδομένων προκαλεί στο μεταξύ διαμάχη ανάμεσα στους δημιουργούς AI και εταιρείες όπως το Reddit και το Twitter, οι οποίες μπλόκαραν την ελεύθερη πρόσβαση στα API τους, μέσω των οποίων οποιοσδήποτε μπορούσε να κατεβάσει μεγάλους όγκους δεδομένων.

Μάλιστα ο Έλον Μασκ κατηγόρησε τη Microsoft, η οποία χρηματοδοτεί την OpenAI, για «παράνομη» πρόσβαση σε μεγάλους όγκους δεδομένων του Twitter.

Σύμφωνα με τον Μασκ, αυτός ήταν ο λόγος που το Twitter επέβαλε προσωρινά όριο στον αριθμό των tweets που μπορεί κανείς να διαβάσει.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κώστας Αχ. Καραμανλής
ΟΠΕΚΕΠΕ: Έλεγχος για επιδοτήσεις 224.000 ευρώ στον Κώστα Αχ. Καραμανλή
Οσμή σκανδάλου με παράνομες αγροτικές ενισχύσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ – Ποιους «καίνε» οι φάκελοι για κακουργηματικές πράξεις
ΟΠΕΚΕΠΕ: Έλεγχος για επιδοτήσεις 224.000 ευρώ στον Κώστα Αχ. Καραμανλή
Χτυπήθηκε ελικόπτερο των ΗΠΑ στο Ιράν
Ιράν: Διασώθηκε ένας πιλότος του F-15 εν μέσω πυρών – Χτυπήθηκε αμερικανικό ελικόπτερο
Οι ΗΠΑ διέσωσαν τον έναν από τους δύο πιλότους - Ανθρωποκυνηγητό στο Ιράν για τον δεύτερο με υποσχέσεις για «πολύτιμα βραβεία»
Ιράν: Διασώθηκε ένας πιλότος του F-15 εν μέσω πυρών – Χτυπήθηκε αμερικανικό ελικόπτερο
Open Days 2026 στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Από την πρώτη επαφή στο επόμενο βήμα
Open Days 2026 στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Από την πρώτη επαφή στο επόμενο βήμα
Τριήμερο δράσεων και εργαστηρίων σε Κοζάνη, Φλώρινα, Καστοριά, Γρεβενά και Πτολεμαΐδα για τους μελλοντικούς φοιτητές
Open Days 2026 στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Από την πρώτη επαφή στο επόμενο βήμα