Google Cloud: Δύο νέα εργαλεία με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης για την επιτάχυνση της ανακάλυψης φαρμάκων
Ό,τι ποστάρετε online θα το διαβάζει η τεχνητή νοημοσύνη της Google

Η Google άλλαξε την πολιτική ιδιωτικότητας που εφαρμόζει ώστε να δηλώνει ρητά πως οτιδήποτε εμφανίζεται στο δημόσιο Διαδίκτυο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την εταιρεία για την ανάπτυξη και εκπαίδευση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης.

Κάτι που σημαίνει πως οτιδήποτε γράψατε ποτέ στο Internet θα απορροφηθεί τελικά από την ΑΙ.

«Η Google χρησιμοποιεί πληροφορίες για τη βελτίωση των υπηρεσιών μας και για την ανάπτυξη νέων προϊόντων, λειτουργιών και τεχνολογιών που ωφελούν τους χρήστες μας και το κοινό» λέει η νέα πολιτική της εταιρείας.

«Για παράδειγμα, χρησιμοποιούμε δημόσια διαθέσιμες πληροφορίες για την εκπαίδευση των μοντέλων ΑΙ  της Google και την ανάπτυξη προϊόντων και λειτουργιών όπως το Google Translate, το Bard και το Cloud AI».

Η προηγούμενη πολιτική ιδιωτικότητας, επισημαίνει το Gizmodo, ανέφερε μόνο ότι τα δεδομένα θα χρησιμοποιούνται για το Google Translate και για «γλωσσικά μοντέλα», αντί για «μοντέλα ΑΙ» γενικά.

Είναι μια περίεργη αλλαγή, δεδομένου ότι οι πολιτικές ιδιωτικότητας των εταιρειών συνήθως αναφέρονται στη χρήση των δεδομένων που καταχωρούνται σε υπηρεσίες της ίδιας της εταιρείας, όχι οπουδήποτε στο Διαδίκτυο.

Πόλεμος για τα δεδομένα

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε πως ό,τι δημοσιεύουμε στον Παγκόσμιο Ιστό είναι προσβάσιμο από οποιονδήποτε χρήστη. Τώρα, όμως, το θέμα δεν είναι μόνο ποιος διαβάζει αυτό το περιεχόμενο αλλά και το πώς αυτό χρησιμοποιείται σε βιομηχανική κλίμακα.

Πολλά μοντέλα, όπως το ChataGPT της OpenAI, εκπαιδεύονται ακόμα και με δεδομένα που καλύπτονται από copyright, μια πρακτική που φαίνεται να κινείται σε νομικά γκρίζα ζώνη.

Καλλιτέχνες και εταιρείες όπως η Getty Images έχουν υποβάλλει αγωγές κατά των εταιρειών ΑΙ για τη χρήση της πνευματικής ιδιοκτησίας τους, μια σειρά υποθέσεων που μένει να εξεταστούν από τη δικαιοσύνη.

Η μαζική συλλογή δεδομένων προκαλεί στο μεταξύ διαμάχη ανάμεσα στους δημιουργούς AI και εταιρείες όπως το Reddit και το Twitter, οι οποίες μπλόκαραν την ελεύθερη πρόσβαση στα API τους, μέσω των οποίων οποιοσδήποτε μπορούσε να κατεβάσει μεγάλους όγκους δεδομένων.

Μάλιστα ο Έλον Μασκ κατηγόρησε τη Microsoft, η οποία χρηματοδοτεί την OpenAI, για «παράνομη» πρόσβαση σε μεγάλους όγκους δεδομένων του Twitter.

Σύμφωνα με τον Μασκ, αυτός ήταν ο λόγος που το Twitter επέβαλε προσωρινά όριο στον αριθμό των tweets που μπορεί κανείς να διαβάσει.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κύκλωμα «εξαφάνισε» δυο μαθήτριες

Πιστοποίηση Ιταλικών εύκολα και πολύ άμεσα για ΑΣΕΠ - Τέλος χρόνου 26/2

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Δημόσιο - Εργασία
Δημόσιο: Εργαζόμενη σε υπουργείο κατήγγειλε παρενόχληση από προϊστάμενό της και δικαιώθηκε
Αρχικά η υπάλληλος ζητούσε 20.000 ευρώ ως αποζημίωση από το Δημόσιο, αλλά όταν η υπόθεση εκδικάστηκε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο, τελικώς κατάφερε...
Δημόσιο: Εργαζόμενη σε υπουργείο κατήγγειλε παρενόχληση από προϊστάμενό της και δικαιώθηκε