Σε διαγραφή χιλιάδων Gmail λογαριασμών προχωρά η Google
Γιατί η εταιρεία-κολοσσός αποφάσισε να προχωρήσει σε τόσες μαζικές διαγραφές λογαριασμών - Πώς θα προστατεύσετε τον δικό σας

Η Google θα αρχίσει να προχωράει από το Δεκέμβριο σε διαγραφή λογαριασμών, που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για τουλάχιστον δύο χρόνια στο πλαίσιο μιας προσπάθειας αντιμετώπισης των κινδύνων ασφαλείας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας.

Η διαγραφή παλαιών λογαριασμών δεν σημαίνει μόνο απώλεια πρόσβασης στο Gmail. Οι εργασίες στα Έγγραφα Google, στο Google Workspace, στο Google Photos και σε άλλα προϊόντα Google θα εξαλειφθούν επίσης, όπως και όλα τα βίντεο που έχει ανεβάσει στο YouTube ένας χρήστης, σύμφωνα με πληροφορίες των New York Times.

Η Ruth Kricheli, αντιπρόεδρος διαχείρισης προϊόντων της εταιρείας, ανακοινώνοντας τη νέα πολιτική, είπε ότι η κίνηση αποσκοπούσε στην προστασία των χρηστών από απειλές ασφαλείας, επειδή οι λογαριασμοί που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί για κάποιο διάστημα ήταν πιο πιθανό να παραβιαστούν. Μια εσωτερική ανάλυση στην Google διαπίστωσε ότι οι εγκαταλειμμένοι λογαριασμοί ήταν πολύ λιγότερο πιθανό από τους ενεργούς λογαριασμούς να έχουν επαλήθευση δύο παραγόντων, μια μέθοδο ελέγχου ταυτότητας που βοηθά στην επιβεβαίωση της ταυτότητας ενός χρήστη, είπε η εταιρεία.

«Αυτοί οι λογαριασμοί είναι συχνά ευάλωτοι», είπε η κ. Κριχέλι, «και όταν ένας λογαριασμός παραβιαστεί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οτιδήποτε, από κλοπή ταυτότητας έως φορέα για ανεπιθύμητο ή ακόμη και κακόβουλο περιεχόμενο, όπως ανεπιθύμητο περιεχόμενο».

Η πολιτική τέθηκε σε ισχύ την Τρίτη, αλλά η εταιρεία είπε ότι δεν θα ξεκινήσει τη διαγραφή αχρησιμοποίητων λογαριασμών πριν από το Δεκέμβριο. Η Google είπε ότι θα ξεκινήσει με την εκκαθάριση λογαριασμών που είχαν δημιουργηθεί αλλά δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ.

Σημειώνεται ότι πριν διαγραφεί ένας λογαριασμός, η Google είπε ότι θα παραδώσει αρκετές ειδοποιήσεις στους χρήστες μέσω του Gmail και τυχόν εφεδρικών διευθύνσεων email που είχαν δοθεί.

Η κ. Κριχέλι είπε ότι το σχέδιο διαγραφής ανενεργών λογαριασμών Google ισχύει μόνο για προσωπικούς λογαριασμούς και δεν θα επηρεάσει οργανισμούς όπως σχολεία ή επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το Gmail και άλλες υπηρεσίες της Google.

Οι χρήστες της Google που δεν έχουν χρησιμοποιήσει τον λογαριασμό τους για τουλάχιστον δύο χρόνια και δεν θέλουν να διαγραφεί ο λογαριασμός τους μπορούν να τον διατηρήσουν ενεργό απλά συνδέοντας στο Gmail ή σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία Google, όπως το Google Drive, το YouTube ή την Αναζήτηση Google, ή κάνοντας λήψη οποιαδήποτε εφαρμογή από το Google Play Store.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

35.000 στην ουρά: Τελευταία ευκαιρία για το online εύκολο Proficiency ΧΩΡΙΣ προφορικά, έκθεση έως 26 Ιουνίου

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα