Νοσοκομείο
Σπάνια φαίνεται πως είναι η περίπτωση της 40χρονης που νόσησε από στρεπτόκοκκο στη Λάρισα και νοσηλεύεται

Σχετικά με την περίπτωση της 40χρονης που διαγνώστηκε με στρεπτόκοκκο στη Λάρισα μίλησε ο επίκουρος καθηγητής υγιεινής και παθολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης, χαρακτηρίζοντας την επιπλοκή της ως σπάνια.

Ειδικότερα, ο επίκουρος καθηγητής σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ σημείωσε πως «είναι μια διεισδυτική λοίμωξη στρεπτόκοκκου. Φαίνεται ότι με έναν τρόπο πέρασε βαθιά μέσα στον οργανισμό και προκάλεσε αυτό που λέμε σήψη, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας και να παλεύει αυτή τη στιγμή για τη ζωή της. Είναι κάτι σπάνιο».

Διευκρινίζει, όμως, ότι «δεν είναι περιστατικό που δεν έχουμε ξαναδεί, είναι περιστατικό που βλέπουμε κάθε χρόνο, απλά είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός, το πολύ δύο χεριών σε όλη τη χώρα».

Ο στρεπτόκοκκος στην Ελλάδα

Παράλληλα, ο κ. Μαγιορκίνης ερωτώμενος εάν η εξάπλωσή του στρεπτόκοκκου είναι ανησυχητική στην Ελλάδα απαντά:

«Η αίσθησή μου είναι ότι επειδή ο κόσμος έχει μια αυξημένη ευαισθησία γύρω από αυτά τα θέματα, έχουν αρχίσει και ακούγονται αυτά τα περιστατικά που άλλες χρονιές δεν ακούγονταν. Είναι βέβαια πολύ σοβαρά περιστατικά, αλλά δεν είναι κάτι το οποίο δεν συμβαίνει στα πλαίσια, εάν μπορούμε να πούμε, του φυσιολογικού, γιατί πρόκειται για σπάνιες επιπλοκές».

«Όλοι μας περνάμε στρεπτόκοκκο και έχουμε περάσει στρεπτόκοκκο. Δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που να μην έχει περάσει τέτοια στρεπτοκοκκική λοίμωξη. Απλά δεν συμβαίνει συχνά να περάσει το μικρόβιο βαθιά μέσα στον οργανισμό και να προκαλέσει αυτά τα προβλήματα», σημείωσε.

Η περίπτωση της 40χρονης

Η 40χρονη μετέβη στο νοσοκομείο την Τρίτη (4/07) με έντονα συμπτώματα και λόγω της σοβαρότητας του περιστατικού κρίθηκε απαραίτητη η άμεση εισαγωγή της στη ΜΕΘ, με τους γιατρούς πλέον να κρίνουν την κατάστασή της ως εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς τα συμπτώματα έχουν προχωρήσει πολύ.

«Βρίσκεται με βαριά λοίμωξη, βαριά σηψαιμία στη ΜΕΘ. Από κάποια εστία προφανώς έκανε σηψαιμία, βρίσκεται στο σύνδρομο του τοξικού σοκ, η κατάστασή της είναι πολύ βαριά», ανέφερε στο Mega ο πρόεδρος του Iατρικού Συλλόγου Λάρισας, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος.

Σύμφωνα με τους οικείους της, η γυναίκα παρουσίασε τα πρώτα συμπτώματα την περασμένη εβδομάδα, οπότε και απευθύνθηκε σε ιδιώτη γιατρό ο οποίος της χορήγησε αντιβίωση.

Η 40χρονη χειροτέρευε κάθε μέρα και περισσότερο και τελικά μεταφέρθηκε χθες με υψηλό πυρετό και δύσπνοια στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσουν την κατάστασή της. Μετά από τις προσπάθειες των γιατρών για να τη σταθεροποιήσουν, κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά της στη ΜΕΘ όπου τα ξημερώματα, υπέστη ανακοπή.

Οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν και μάλιστα χρειάστηκε να μεταφερθεί ειδική αντλία από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο προκειμένου να υποστηριχθεί η καρδιά της.

Όπως όλα δείχνουν η γυναίκα κόλλησε από τα παιδιά της, καθώς τα δυο από αυτά είχαν νοσήσει το προηγούμενο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα παιδιά προσβλήθηκαν από αδενοϊό και είχαν αρνητικό τεστ για στρεπτόκοκκο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

foto_education_2.jpg
Παράλληλη Στήριξη 2024: Νέα εγκύκλιος - Ποιες είναι οι προθεσμίες υποβολής αιτημάτων
Εγκύκλιος Παράλληλης Στήριξης 2024: Ποιες είναι οι προθεσμίες υποβολής αιτημάτων από εκπαιδευτικό, από ΕΒΠ και από σχολικό νοσηλευτή
Παράλληλη Στήριξη 2024: Νέα εγκύκλιος - Ποιες είναι οι προθεσμίες υποβολής αιτημάτων
tempi
Πληγέντες τραγωδίας Τεμπών: Η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2024
Πανελλήνιες 2024: Τι πρέπει να κάνουν οι πληγέντες της τραγωδίας των Τεμπών για την εισαγωγή στα ΑΕΙ - Ποιούς αφορά
Πληγέντες τραγωδίας Τεμπών: Η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2024
ΙΕΠ
ΙΕΠ: Ξεκινά η Β' φάση επιμόρφωσης για την Εισαγωγή της Αγγλικής Γλώσσας στο Νηπιαγωγείο
Αιτήσεις συμμετοχής από σήμερα Τρίτη, 14 Μαΐου 2024 και ώρα 13.00 μέχρι την Τρίτη, 21 Μαΐου 2024 και ώρα 13.00 στο μητρώο του ΙΕΠ
ΙΕΠ: Ξεκινά η Β' φάση επιμόρφωσης για την Εισαγωγή της Αγγλικής Γλώσσας στο Νηπιαγωγείο