koritsaki
Ο 59χρονος είχε την επιμέλεια του κοριτσιού και προέβαινε σε σεξουαλικές πράξεις εις βάρος της

Ποινή κάθειρξης 11 ετών, επέβαλε τα ξημερώματα σήμερα (30/06) το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου σε 59χρονο άντρα, ο οποίος κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος της 11χρονης ανιψιάς του.

Η δίκη είχε ξεκινήσει την περασμένη Τετάρτη και ολοκληρώθηκε σήμερα, με τον κατηγορούμενο να κρίνεται ένοχο για σεξουαλική κακοποίηση, ενώ σημειώνεται ότι είχε την επιμέλεια της 11χρονης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, μια δικαστής μειοψήφησε ως προς την ενοχή, ενώ κατά πλειοψηφία 5-2 του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς. Το Δικαστήριο απέρριψε, κατά πλειοψηφία 6-1, το ανασταλτικό της έφεσής του, γεγονός που σημαίνει ότι οδηγείται στη φυλακή.

Ο ίδιος εξακολούθησε να αρνείται τις κατηγορίες, ενώ η υπεράσπιση του 59χρονου είχε ζητήσει να υπάρξει επανεξέταση του κοριτσιού, με οπτικοακουστική κάλυψη, όπως πλέον προβλέπεται από τον νόμο.

Η υπόθεση

Ο 59χρονος σήμερα, θείος είχε αναλάβει την επιμέλεια της 11χρονης και την μεγάλωνε μαζί με τα δικά του παιδιά, όταν αυτός όμως χώρισε, έμειναν μόνοι με το κοριτσάκι μέσα στην επιχείρηση που διατηρούσε.

Το 2019, όπως έγινε γνωστό, είχαν φθάσει στην κοινωνική υπηρεσία κάποιες ανώνυμες καταγγελίες που ανέφεραν ότι το παιδί διαβιούσε σε ακατάλληλες συνθήκες. Έγιναν συστάσεις στον ανάδοχο πατέρα και επισημάνθηκε ότι έπρεπε να βρεθεί κατάλληλη κατοικία.

Διαπιστώθηκε ακόμα ότι το παιδί δεν παρακολουθούσε τα διαδικτυακά μαθήματα γιατί ήταν χαλασμένος ο υπολογιστής και ενημερωνόταν για τα μαθήματα από συμμαθητές της, ενώ οι κοινωνικές της συναναστροφές ήταν ελάχιστες.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα