spartiates_nazi
Ομοφοβικό κάλεσμα από υποψήφιο των Σπαρτιατών- Κατά του 1ου Pride Χανίων - Κάλεσαν παππά για να... ευλογήσει την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+

Σε μια προσπάθειά τους να σταματήσουν την 1η Πορεία Ορατότητας ΛΟΑΤΚΙ+ Κοινότητας Χανίων, προχωρούν υποψήφιοι του ακροδεξιού και νεοναζιστικού μορφώματος «Σπαρτιάτες», που αλληλοϋποστηρίζεται με τον καταδικασμένο για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης Ηλία Κασιδιάρη. Συγκεκριμένα, ο υποψήφιος Κυριάκος Μπλαζουδάκης, στην ομοφοβική ανακοίνωσή που ανάρτησε στη σελίδα του στο facebook ως «ανακοίνωση πολιτών Κρήτης» και καλεί σε αντιδιαδήλωση για το 1ο αυτοοργανωμένο pride στα Χανιά.
 
Στο κάλεσμα για την αντιδιαδήλωση συμμετέχουν ενεργά οι δύο υποψήφιοι βουλευτές των Σπαρτιατών σε Ρέθυμνο και Χανιά, Κυριάκος Μπλαζουδάκης και Ευτύχης Γιανναράκης αντίστοιχα, όπως φαίνεται και από σχετική ανάρτηση στις 23 Ιουνίου. Μάλιστα ο Μπλαζουδάκης ήδη από τις 14 Ιουνίου φέρεται να έχει ζητήσει από την αστυνομία των Χανίων να απαγορεύσει την πορεία ορατότητας, όπως τουλάχιστον έχει κοινοποιήσει ο ίδιος στο προφίλ του στο facebook. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υποψήφιος των Σπαρτιατών στο Λασίθι, Αλέξανδρος Μουζουράκης, γνωστός από την υποκίνηση μίσους εναντίον μεταναστών στο Τυμπάκι πριν από μερικά χρόνια, ο οποίος ήδη από τις 8 Ιουνίου έχει προχωρήσει σε υβριστικές επιθέσεις εναντίον της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας με αφορμή το αντίστοιχο φεστιβάλ ορατότητας στην Αθήνα.

Στο ομοφοβικό κάλεσμα για την αυριανή αντισυγκέντρωση έχει προσκληθεί και ένας μοναχός από το Αγιο Ορος για να προσφέρει την… ευλογία του. Συγκεκριμένα στο κάλεσμα αναφέρεται: «Την Πέμπτη 29/6/2023 και ώρα 16:00 όλοι οι γονείς της Κρήτης θα πρέπει να παραβρεθούμε στα Χανιά, στην κεντρική αγορά, για να διαμαρτυρηθούμε κατά της εκδήλωσης που διοργανώνει η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, προσβάλλοντας τα χρηστά ήθη, με ενέργειες που δηλητηριάζουν τις αγνές παιδικές ψυχές. Θα πρέπει να υπερασπιστούμε τις αξίες και τις αθώες ψυχές των παιδιών μας από τα ανώμαλα αίσχη των λοατκιστών! Παρών με την ευλογία του θα είναι και ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΣΑΒΒΑΣ ΛΑΥΡΙΩΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ».

Και όμως αυτές οι τακτικές με την ευλογία παπά δεν είναι σενάριο κωμικής ταινίας... Υπάρχουν άνθρωποι που πράγματι πιστεύουν σε αυτές τις μεθόδους(;) 

spartiates_nazi

Την πραγματοποίηση της πορείας ορατότητας, πάντως, αλλά και την περιφρούρηση του συνόλου των εκδηλώσεων στηρίζουν αυτοοργανωμένες ομάδες, κοινωνικοί χώροι και σωματεία από όλη την Κρήτη, μέλη των οποίων πρόκειται να διαδηλώσουν στο πλευρό της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, αύριο το απόγευμα. 

Μάλιστα, σε χθεσινή του ανακοίνωση το ΜέΡΑ25 Κρήτης αναφέρει πως «πριν ακόμα καλά καλά ορκιστούν οι εκπρόσωποι του μίσους και του σκοταδισμού στη Βουλή, δείχνουν τις προθέσεις τους», ενώ καλεί όλους τους δημοκράτες πολίτες να περιφρουρήσουν την πορεία ορατότητας της Πέμπτης.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Συναγερμός ΕΦΕΤ: Ανάκληση σε πασίγνωστη φέτας λόγω Λιστέριας

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

στρατιωτικές σχολές
«Μπλόκο» στους αποφοίτους ΕΠΑΛ από τις Σχολές Αξιωματικών παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις - Στα «κάγκελα» οι εκπαιδευτικοί μηχανικοί
Στον «αέρα» η υπόσχεση για το 10% των θέσεων Αξιωματικών σε μαθητές ΕΠΑ.Λ.
«Μπλόκο» στους αποφοίτους ΕΠΑΛ από τις Σχολές Αξιωματικών παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις - Στα «κάγκελα» οι εκπαιδευτικοί μηχανικοί
Κώστας Αχιλλέας Καραμανλής
Τραγωδία στα Τέμπη: Αίτημα για αναβάθμιση της δίωξης του Κώστα Καραμανλή σε κακούργημα
Στον Άρειο Πάγο οι συγγενείς θυμάτων - Ζητούν κακουργηματική δίωξη για τον Καραμανλή
Τραγωδία στα Τέμπη: Αίτημα για αναβάθμιση της δίωξης του Κώστα Καραμανλή σε κακούργημα
Ευάγγελος Βενιζέλος
Επίτιμος Διδάκτωρ του ΕΚΠΑ ο Ευάγγελος Βενιζέλος - Ύψιστη ακαδημαϊκή τιμή από τη Νομική και τη Θεολογική Σχολή Αθηνών
Σε κλίμα συγκίνησης η αναγόρευση του Ευάγγελου Βενιζέλου σε επίτιμο διδάκτορα του ΕΚΠΑ
Επίτιμος Διδάκτωρ του ΕΚΠΑ ο Ευάγγελος Βενιζέλος - Ύψιστη ακαδημαϊκή τιμή από τη Νομική και τη Θεολογική Σχολή Αθηνών
Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ: Ενότητα με «αστερίσκους» και το βλέμμα στις κάλπες – Το παρασκήνιο του Πολιτικού Συμβουλίου
Η διεύρυνση της Χαριλάου Τρικούπη στη «σκιά» των καταστατικών κανόνων και των επιστροφών
ΠΑΣΟΚ: Ενότητα με «αστερίσκους» και το βλέμμα στις κάλπες – Το παρασκήνιο του Πολιτικού Συμβουλίου