leoforeio-fotia
Συναγερμός για φωτιά σε κινητήρα λεωφορείου του αστικού ΚΤΕΛ

Αναστάτωση προκλήθηκε νωρίτερα, σήμερα, Τρίτη, το πρωί στους επιβάτες λεωφορείου του Αστικού ΚΤΕΛ, που εκτελούσε το δρομολόγιο από το λιμάνι του Ηρακλείου προς το ΠΑΓΝΗ, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες πήρε φωτιά ο κινητήρας του οχήματος.

Το λεωφορείο κινείτο στο δρόμο προς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όταν, γύρω στις 9.30, ο οδηγός αντιλήφθηκε ότι έβγαιναν καπνοί από τον κινητήρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος αντέδρασε με ψυχραιμία και αμέσως ακινητοποίησε το λεωφορείο, άνοιξε τις πόρτες, προκειμένου να αποβιβαστούν με ασφάλεια οι επιβάτες, ενώ με ένα πυροσβεστήρα επιχείρησε ο ίδιος να ελέγξει τις φλόγες.

Φωτιά με λεωφορείο

Στο μεταξύ, στο σημείο έφτασαν δύο οχήματα και έξι υπάλληλοι της Πυροσβεστικής, που κατάφεραν να σβήσουν εντελώς την φωτιά πριν επεκταθεί.

Τα αίτια της φωτιάς παραμένουν αδιευκρίνιστα, ωστόσο, όπως εκτίμησε ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου Καλλέργος Βουλγαράκης, μιλώντας στην ΕΡΤ, πιθανώς να προκλήθηκε από κάποια έκτακτη διαρροή καυσίμου.

Ο ίδιος τόνισε, ότι όλοι οι επιβάτες κατέβηκαν με ασφάλεια από ο όχημα και πως ο οδηγός αντέδρασε με τρόπο ενδεδειγμένο.

Τόνισε, τέλος, ότι τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ, εκτός από τον ετήσιο έλεγχο ΚΤΕΟ, στον οποίο υποβάλλονται, ελέγχονται και σε εβδομαδιαία βάση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα