Μαθητής
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τους απαγορεύτηκε να έχουν οποιαδήποτε συναναστροφή μεταξύ τους

Ένας σπάνιος όρο επιβλήθηκε χθες (08/06) από την ανακρίτρια και τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών στη Λάρισα σε τέσσερεις μαθητές.

Ο περιοριστικό όρος αφορά την απαγόρευση κοινωνικής συναναστροφής μεταξύ τους με κάθε μορφή, δια ζώσης μέχρι και τηλεφωνικές. Οι μαθητές είχαν συλληφθεί για διακίνηση χασίς.

Πρόκειται για έναν περιοριστικό όρο που επιβάλλεται σπανίως ωστόσο θεωρείται πρωτοφανής για την περιοχή η σύλληψη ανήλικων μαθητών με τόσο μεγάλη ποσότητα κάνναβης και μάλιστα να παραπέμπονται κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατά συναυτουργία με τη μορφή της κατοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα «Ελευθερία»,  οι ανήλικοι συνελήφθησαν με αφορμή τη μεταφορά ενός σακιδίου το οποίο περιείχε χασίς συνολικού βάρους 677,9 γραμμαρίων και ειδικότερα μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 532,1 γραμμαρίων, αλλά και μία δεύτερη νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 145,8 γραμμαρίων, διαμοιρασμένη σε 103 «τσιγαριλίκια» (από 0,8 γραμμ. έως 1,5 γραμμάρια).

Η πρωτοφανής υπόθεση σύλληψης των μαθητών προκαλεί προβληματισμό και παράλληλα επιβεβαιώνει τις διαστάσεις που έχει προσλάβει η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών σε ανήλικους. Οι ανήλικοι μαθητές, έπειτα από δύο βράδια στα Κρατητήρια της ΕΛ.ΑΣ., πλαισιωμένοι όλες αυτές τις δύσκολες ώρες από τους γονείς τους, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους με δυο περιοριστικούς όρους.

Ο πρώτος όρος αφορά στην απαγόρευση κοινωνικής συναναστροφής μεταξύ τους και με κάθε μορφή και ο δεύτερος επίσης αυστηρός όρος αφορά στην ανάθεση της επιμέλειάς τους στην Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής Λάρισας.

Το σακίδιο

Οι τέσσερις ανήλικοι μαθητές συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας με αφορμή ένα σακίδιο πλάτης που αφέθηκε μέσα σε κατάστημα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου στο κέντρο της Λάρισας.

Σακίδιο που «όπως εξακριβώθηκε, είχαν εναποθέσει εκεί οι τέσσερις δράστες, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση», όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., για να το παραλάβει στη συνέχεια, σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών κάποιος τρίτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», κάποιοι από τους συλληφθέντες φέρεται να δήλωσαν πως παρέλαβαν το σακίδιο από αγνώστους στο ύψος της ΔΕΥΑΛ και έτσι το μετέφεραν στο ιντερνέτ καφέ, ενώ κάποιοι από τους συλληφθέντες αρνήθηκαν την κατηγορία, δηλώνοντας πως δεν γνώριζαν το περιεχόμενου του σακιδίου.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου

Fuel Pass: Πότε λήγει η προθεσμία – Πόσα χρήματα δικαιούστε

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γυναίκα συνταξιούχους μετράει χρήματα συνταξιοδότησης – αλλαγές στη φορολογία για πρόωρη σύνταξη και ΤΕΑ
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι για αυξήσεις και αναδρομικά – Ποιες κατηγορίες πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα
Συντάξεις: Οδηγός επιβίωσης για αναδρομικά και αυξήσεις – Τι πρέπει να προσέξετε
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι για αυξήσεις και αναδρομικά – Ποιες κατηγορίες πρέπει να βρίσκονται σε ετοιμότητα
Καθηγητής στη Νότια Κορέα
Ο «βασιλιάς» των μαθηματικών: Πώς ένας καθηγητής έγινε celebrity και έφτασε να βγάζει έως 17 εκατ. ευρώ τον χρόνο
Δεν φαντάζεστε τα έσοδα του πιο ακριβοπληρωμένου καθηγητή μαθηματικών στον κόσμο
Ο «βασιλιάς» των μαθηματικών: Πώς ένας καθηγητής έγινε celebrity και έφτασε να βγάζει έως 17 εκατ. ευρώ τον χρόνο