Μαθητής
Τους απαγορεύτηκε να έχουν οποιαδήποτε συναναστροφή μεταξύ τους

Ένας σπάνιος όρο επιβλήθηκε χθες (08/06) από την ανακρίτρια και τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών στη Λάρισα σε τέσσερεις μαθητές.

Ο περιοριστικό όρος αφορά την απαγόρευση κοινωνικής συναναστροφής μεταξύ τους με κάθε μορφή, δια ζώσης μέχρι και τηλεφωνικές. Οι μαθητές είχαν συλληφθεί για διακίνηση χασίς.

Πρόκειται για έναν περιοριστικό όρο που επιβάλλεται σπανίως ωστόσο θεωρείται πρωτοφανής για την περιοχή η σύλληψη ανήλικων μαθητών με τόσο μεγάλη ποσότητα κάνναβης και μάλιστα να παραπέμπονται κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατά συναυτουργία με τη μορφή της κατοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα «Ελευθερία»,  οι ανήλικοι συνελήφθησαν με αφορμή τη μεταφορά ενός σακιδίου το οποίο περιείχε χασίς συνολικού βάρους 677,9 γραμμαρίων και ειδικότερα μία νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 532,1 γραμμαρίων, αλλά και μία δεύτερη νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 145,8 γραμμαρίων, διαμοιρασμένη σε 103 «τσιγαριλίκια» (από 0,8 γραμμ. έως 1,5 γραμμάρια).

Η πρωτοφανής υπόθεση σύλληψης των μαθητών προκαλεί προβληματισμό και παράλληλα επιβεβαιώνει τις διαστάσεις που έχει προσλάβει η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών σε ανήλικους. Οι ανήλικοι μαθητές, έπειτα από δύο βράδια στα Κρατητήρια της ΕΛ.ΑΣ., πλαισιωμένοι όλες αυτές τις δύσκολες ώρες από τους γονείς τους, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους με δυο περιοριστικούς όρους.

Ο πρώτος όρος αφορά στην απαγόρευση κοινωνικής συναναστροφής μεταξύ τους και με κάθε μορφή και ο δεύτερος επίσης αυστηρός όρος αφορά στην ανάθεση της επιμέλειάς τους στην Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής Λάρισας.

Το σακίδιο

Οι τέσσερις ανήλικοι μαθητές συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας με αφορμή ένα σακίδιο πλάτης που αφέθηκε μέσα σε κατάστημα παροχής υπηρεσιών διαδικτύου στο κέντρο της Λάρισας.

Σακίδιο που «όπως εξακριβώθηκε, είχαν εναποθέσει εκεί οι τέσσερις δράστες, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση», όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., για να το παραλάβει στη συνέχεια, σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών κάποιος τρίτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», κάποιοι από τους συλληφθέντες φέρεται να δήλωσαν πως παρέλαβαν το σακίδιο από αγνώστους στο ύψος της ΔΕΥΑΛ και έτσι το μετέφεραν στο ιντερνέτ καφέ, ενώ κάποιοι από τους συλληφθέντες αρνήθηκαν την κατηγορία, δηλώνοντας πως δεν γνώριζαν το περιεχόμενου του σακιδίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

agelada.jpg
Παγκόσμια εγρήγορση - Ο ιός της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε σε αγελαδινό γάλα μολυσμένων ζώων
Ο ΠΟΥ ζητά εγρήγορση μετά τον εντοπισμό του ιού H5N1 στο γάλα αγελάδων
Παγκόσμια εγρήγορση - Ο ιός της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε σε αγελαδινό γάλα μολυσμένων ζώων
patra_ksilodarmos
Πάτρα: «Αθώος τσακωμός παιδιών» λέει ο πατέρας του παιδιού που χτύπησε τον 9χρονο
«Άλλος επεξεργάστηκε το βίντεο και έγραψε υπότιτλους», λέει ο πατέρας του 7χρονου που ξυλοκόπησε 9χρονο
Πάτρα: «Αθώος τσακωμός παιδιών» λέει ο πατέρας του παιδιού που χτύπησε τον 9χρονο