Καταγγελία για τον θάνατο της 63χρονης στην Κω: «Έχουμε ασθενοφόρα και κάθονται και σαπίζουν»
Πρόκειται μάλιστα για το δεύτερο περιστατικό που ζει η ίδια οικογένεια

Η Κως θρηνεί την απώλεια της 63χρονης που «έσβησε» στην καρότσα αγροτικού, με ανιψιό της άτυχης γυναίκας να καταγγέλλει πως τα ασθενοφόρα στο νησί… σαπίζουν!

Ο πατέρας, Αναστάσιος Τσουκαλάς, ανιψιός της 63χρονης γυναίκας, μίλησε στην ΕΡΤ και τόνισε ότι το πρόβλημα αυτό δεν είναι τωρινό αλλά χρόνιο. Εξήγησε δε ότι υπάρχει 3 – 4 ασθενοφόρα στο νησί, αλλά δεν υπάρχουν οι άνθρωποι προκειμένου να τα κινούν. «Είναι δωρεές των Ελλήνων μεταναστών της Αυστραλίας και τα οποία κάθονται σε ένα κτίριο και σαπίζουν» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόκειται μάλιστα για το δεύτερο περιστατικό που ζει η ίδια οικογένεια, καθώς ο πατέρας Αναστάσιος έχασε και τον κουνιάδο του, 50 ετών, λόγω καθυστέρησης του ασθενοφόρου, όπως είπε.

«Η θεία μου μόλις τελείωσε από την εργασία της πήγε με τον σύζυγό της στα γενέθλια της εγγονής της. Χαιρέτησε όλους, τα εγγονάκια της, τον κόσμο, τους καλεσμένους και μόλις πήγε να κάτσει στην καρέκλα την έπιασε το κεφάλι της. Ζαλίστηκε, έπεσε κάτω. Ήταν δύο γιατροί, ένας οδοντίατρος και ένας στρατιωτικός, οι οποίοι τρέξανε κατευθείαν να της δώσουν τις πρώτες βοήθειες. Παίρναμε τηλέφωνο το ασθενοφόρο αλλά ήταν σε άλλο περιστατικό, για να πάρει ένα παιδί 15 χρονών από ένα ξενοδοχείο. Πήραμε τα ιδιωτικά ασθενοφόρα. Δεν υπάρχει γιατρός να τα στελεχώσει. Έτσι πήραμε την απόφαση να τη μεταφέρουμε με το αυτοκίνητο του γιου της στο φορτηγάκι με τους γιατρούς επάνω και σε όλη τη διάρκεια του διαδρομής της κάνανε μαλάξεις» τόνισε.

«Τα παιδιά της αστυνομίας έστειλαν περιπολικό για να μας ανοίξει τον δρόμο. Η ειρωνεία της τύχης: Καθυστερήσαμε πιο πολύ για να πάμε στο νοσοκομείο επειδή στην είσοδο της πόλης κάνουν εργασίες αυτό τον καιρό και είχε ένα λεωφορείο τουριστικό και δεν μπορούσαμε να περάσουμε», πρόσθεσε.

«Εγώ ντρέπομαι όταν έρχεται κάποιος και μου λέει που είναι ο πλάτανος του Ιπποκράτη που δίδασκε την ιατρική. Ντρέπομαι να του πω ότι εδώ είναι ο πλάτανος του Ιπποκράτη, αλλά δεν έχουμε ούτε παθολόγο, ούτε καρδιολόγο, ούτε παιδίατρο, ούτε πνευμονολόγο στο νοσοκομείο», κατέληξε ο ιερέας.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς

Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χανταιος
Έρχεται στην Αθήνα ο Έλληνας επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου με χανταϊό – Μεταφορά στο «Αττικόν» και 45ήμερη καραντίνα
Αεροδιακομιδή μέσω Ολλανδίας και Ελευσίνας με αυστηρά υγειονομικά μέτρα – Σε επιφυλακή οι αρχές δημόσιας υγείας
Έρχεται στην Αθήνα ο Έλληνας επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου με χανταϊό – Μεταφορά στο «Αττικόν» και 45ήμερη καραντίνα
Ταυτότητα
Νέες ταυτότητες: Τι αλλάζει από το καλοκαίρι του 2026 και τι ισχύει για όσους δεν τις έχουν εκδώσει
Οι παλιές «μπλε» ταυτότητες παύουν να ισχύουν για ταξίδια στην ΕΕ – Διαδικασία, κόστος και προθεσμίες έκδοσης
Νέες ταυτότητες: Τι αλλάζει από το καλοκαίρι του 2026 και τι ισχύει για όσους δεν τις έχουν εκδώσει