eody test koronoios
George Vitsaras / SOOC
Τι σημειώνει ο ΕΟΔΥ σχετικά με την ανακοίνωση του ΠΟΥ για την άγνωστο νόσο Χ και τον κίνδυνο νέας πανδημίας

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΕΟΔΥ, στην οποία αναφέρεται στον «συναγερμό» που έκρουσε ο ΠΟΥ σχετικά με τον κίνδυνο εμφάνισης νέας πανδημίας, τονίζοντας πως πρέπει να αποτελεί «μέρος της βούλησης και της δέσμευσης όλων των εμπλεκομένων για την αντιμετώπιση μιας απειλής για τη δημόσια υγεία».

Υπενθυμίζεται πως ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, απευθυνόμενος στην ετήσια συνέλευση του Οργανισμού, δήλωσε ότι είναι η ώρα για την επίσπευση των διαπραγματεύσεων με στόχο την πρόληψη της επόμενης πανδημίας, καλώντας τις χώρες να προχωρήσουν στις «αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», προκειμένου να είναι προετοιμασμένες για την «επόμενη πανδημία».

ΕΟΔΥ: Να ερμηνεύονται με τον κατάλληλο τρόπο οι ανακοινώσεις του ΠΟΥ

Ο ΕΟΔΥ αναφέρει συγκεκριμένα σε σχέση με τα παραπάνω:

«Σε τακτική επιστημονική συνάντηση του ΕΟΔΥ συζητήθηκε η πρόσφατη ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την άγνωστο νόσο Χ και τον κίνδυνο νέας πανδημίας.

Στην ανακοίνωση, πέραν της διαπίστωσης πως η πανδημία COVID-19 δεν αποτελεί πλέον παγκόσμια έκτακτη ανάγκη -αλλά συνεχίζει να αποτελεί απειλή για τη δημόσια υγεία-, αναφέρεται μια λίστα από γνωστά στην επιστήμη παθογόνα με πανδημικό δυναμικό, όπως για παράδειγμα ο ιός Έμπολα ή οι ιοί της γρίπης των πουλερικών.

O ΠΟΥ αναφέρεται και στην πιθανότητα μια νέα πανδημία να προκληθεί από μια υποτιθέμενη και ''άγνωστη νόσο Χ'', που προς το παρόν δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Οι ανακοινώσεις του ΠΟΥ για γνωστά και άγνωστα πιθανά αίτια μελλοντικής πανδημίας είναι χρήσιμο να ερμηνεύονται και να επικοινωνούνται με τον κατάλληλο τρόπο ώστε να αποτελούν μέρος της εγρήγορσης και ετοιμότητας, αλλά πολύ περισσότερο της βούλησης και δέσμευσης όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση μιας γνωστής ή ενδεχόμενης νέας απειλής για τη δημόσια υγεία».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα