Ξάνθη: Ελεύθερη η μητέρα του εγκαταλελειμμένου βρέφους - Τι υποστήριξε
Ελεύθερη αφέθηκε η μητέρα που είχε εγκαταλείψει το μωρό της στην Ξάνθη - Τι υποστήριξε

Μυστήριο περιβάλλει την υπόθεση με την εγκατάλειψη βρέφους στην Ξάνθη, ωστόσο τελικά φαίνεται πως οι Αρχές πλησιάζουν στην απάντηση, ενώ ελεύθερη αφέθηκε η μητέρα μετά την κατάθεσή της.

«Πανικοβλήθηκα, δεν είχα γάλα να το ταΐσω», φέρεται να δήλωσε η 27χρονη μητέρα από την Ξάνθη στις Αρχές, για το βρέφος που γέννησε και που ο αδερφός της παρέδωσε στην αστυνομία λέγοντάς τους ότι το βρήκε εγκαταλελειμμένο στην πόρτα του σπιτιού του.

Ψυχιατρική εξέταση της μητέρας

Παρ' όλ' αυτά, η ΕΡΤ αναφέρει ότι σήμερα (4.6.2023) θα πραγματοποιηθεί ψυχιατρική εξέταση της μητέρας, κάτι που ζήτησε ο εισαγγελέας, για να διαπιστωθεί ο λόγος που η ίδια ήθελε να εγκαταλείψει το νεογέννητο παιδί της.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η 27χρονη γέννησε το πρωί της Παρασκευής μόνη της στο σπίτι και σχεδόν 14 ώρες μετά, πήρε τηλέφωνο τον αδερφό της μετά τα μεσάνυχτα και του είπε ότι βρήκε ένα μωρό έξω από το σπίτι της γιαγιάς τους.

Ο αδερφός της μετέφερε το μωρό γυμνό στην αστυνομία, λέγοντάς τους το ίδιο πράγμα. Όμως, χθες Σάββατο το μεσημέρι, η 27χρονη το αναζήτησε και τελικά ο εισαγγελέας ζήτησε να μπουν και οι δύο στο νοσοκομείο της Ξάνθης για να εξεταστούν. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αμφότεροι είναι πολύ καλή κατάσταση.


Τι ανέφερε η μητέρα

Η 27χρονη πήγε στο αστυνομικό τμήμα Αβδήρων το μεσημέρι του Σαββάτου και εξιστόρησε όλα όσα έγιναν, αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων στους αστυνομικούς ότι κανείς δεν γνώριζε πως ήταν έγκυος, με αποτέλεσμα να πανικοβληθεί.

«Γέννησα στις 10 το πρωί της Παρασκευής μόνη μου, ενώ ήμουν στο σπίτι της γιαγιάς μου. Δεν γνώριζε κανείς για την εγκυμοσύνη. Δεν είχα γάλα να το ταΐσω. Πανικοβλήθηκα», είπε.

Η ίδια είχε έρθει στο χωριό Γενισέα της Ξάνθης πριν 10 μέρες από την Γερμανία. Οι γονείς της σκοπεύουν να έρθουν από τη Γερμανία στην Ελλάδα, για να την στηρίξουν ενώ η τοπική κοινότητα και ο αντιδήμαρχος είπαν από τη μεριά τους πως σκοπεύουν να βοηθήσουν την μητέρα και τον πατέρα του βρέφους όπως μπορούν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ντομάτες: Πού πρέπει να τις αποθηκεύετε για να διατηρούνται φρέσκες και νόστιμες

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κυριάκος Μητσοτάκης
Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την εκκαθάριση των καταλόγων των δημοσίων Πανεπιστημίων από ανενεργούς φοιτητές
Ποιοι φοιτητές διαγράφονται και ποιοι παραμένουν;
Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την εκκαθάριση των καταλόγων των δημοσίων Πανεπιστημίων από ανενεργούς φοιτητές
ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ: 92 μόνιμες θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα στο Υπουργείο Οικονομικών
Η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών πραγματοποιείται από τη Δευτέρα 21 Ιουλίου 2025 έως την Τρίτη 5 Αυγούστου 2025
ΑΣΕΠ: 92 μόνιμες θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα στο Υπουργείο Οικονομικών
ζαχαρακη
Η παιδεία στο προσκήνιο: Ημερίδα με τη συμμετοχή της Σοφίας Ζαχαράκη στη Θεσσαλονίκη στις 16 Ιουλίου
Ημερίδα για το μέλλον της Παιδείας στη Θεσσαλονίκη – Συμμετέχει η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη
Η παιδεία στο προσκήνιο: Ημερίδα με τη συμμετοχή της Σοφίας Ζαχαράκη στη Θεσσαλονίκη στις 16 Ιουλίου