Συγκέντρωση
Ορίζονται από τον ανακριτή ανεξάρτητοι πραγματογνώμονες

Έξι μήνες μετά τη δολοφονία του 16χρονου Ρομά, Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος πυροβολήθηκε θανάσιμα από αστυνομικό έπειτα από καταδίωξη, βρίσκεται σε εξέλιξη νέα έρευνα του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση.

Ο 1ος τακτικός ανακριτής Θεσσαλονίκης που χειρίζεται την υπόθεση, όρισε ανεξάρτητους πραγματογνώμονες, οι οποίοι με τη σειρά τους θα ορίσουν τεχνικούς συμβούλους.

Οι τελευταίοι θα κληθούν να υπολογίσουν την ταχύτητα κίνησης των τριών οχημάτων, την απόσταση που είχαν μεταξύ τους, καθώς και να εξηγήσουν εάν η απότομη αναστροφή που έκανε ο 16χρονος ήταν το αποτέλεσμα σκόπιμης ενέργειας ή απώλειας ελέγχου από την πλευρά του.

 Ο ανακριτής αναζητεί απαντήσεις αναφορικά με τους ισχυρισμούς του αστυνομικού, όπως αυτοί διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ότι πυροβόλησε χωρίς να στοχεύει τον 16χρονο, με σκοπό να τον ακινητοποιήσει, θεωρώντας ότι με την απότομη κίνησή του στρεφόταν στη μοτοσικλέτα των συναδέλφων του.

Τα ερωτήματα που καλούνται οι δύο πραγματογνώμονες να απαντήσουν, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, είχαν διατυπωθεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης που κλήθηκε να λύσει τη διαφωνία Εισαγγελέα και ανακριτή για την τύχη του 35χρονου αστυνομικού μετά την απολογία του.

Ο Εισαγγελέας είχε ζητήσει να κριθεί προσωρινά κρατούμενος, ενώ ο ανακριτής να αφεθεί ελεύθερος με όρους και το δικαστικό συμβούλιο έλυσε τη διαφωνία υπέρ του ανακριτή. Ωστόσο, σαφώς ανέφερε στο βούλευμα ότι οι ισχυρισμοί του αστυνομικού τίθενται υπό αμφισβήτηση.

Ο ορισμός δύο ανεξάρτητων πραγματογνωμόνων δημιουργεί νέα δεδομένα στην ανακριτική έρευνα, δεδομένου ότι, μέχρι τώρα, ο ανακριτής είχε περιοριστεί στις πραγματογνωμοσύνες που είχαν διενεργηθεί από τις αστυνομικές υπηρεσίες και στα βίντεο που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Όλγα Δάλλα - Ζωή Κωνσταντοπούλου
Βολές Δάλλα κατά Κωνσταντοπούλου: «Με έβγαλαν για να βάλουν τον Μπιμπίλα – Η κοινωνία δεν τρώει κουτόχορτο»
Η Όλγα Δάλλα, που κόπηκε από βουλευτής από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου για χάρη του Μπιμπίλα...επιστρέφει δριμύτερη
Βολές Δάλλα κατά Κωνσταντοπούλου: «Με έβγαλαν για να βάλουν τον Μπιμπίλα – Η κοινωνία δεν τρώει κουτόχορτο»
τεμπη
Τέμπη: Συγκλονιστικό ηχητικό από τη νύχτα του δυστυχήματος – «Κάντε κάτι, σας παρακαλώ»
Ηχητικό ντοκουμέντο αποκαλύπτει τις αγωνιώδεις εκκλήσεις για βοήθεια λίγα λεπτά μετά τη σύγκρουση των τρένων
Τέμπη: Συγκλονιστικό ηχητικό από τη νύχτα του δυστυχήματος – «Κάντε κάτι, σας παρακαλώ»
PAIDEIAS
Υπουργείο Παιδείας: Σε απευθείας μετάδοση η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία του 2025-2026
Απευθείας μετάδοση της κλήρωσης για την εισαγωγή μαθητών και μαθητριών σε Πειραματικά Σχολεία για το 2025-2026
Υπουργείο Παιδείας: Σε απευθείας μετάδοση η κλήρωση για τα Πειραματικά Σχολεία του 2025-2026
aselgeia_7.jpg
Ένοχος κρίθηκε καθηγητής για ασέλγεια σε ανήλικες μαθήτριές του – Συγκλονίζει ένα από τα θύματά του
Καταδίκη καθηγητή για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκων στους Παξούς – Η φωνή των θυμάτων σπάει τη σιωπή
Ένοχος κρίθηκε καθηγητής για ασέλγεια σε ανήλικες μαθήτριές του – Συγκλονίζει ένα από τα θύματά του