ρομα
Την έκδοση ιατρικού ανακοινωθέντος κάνει ακόμη πιο επιτακτική η έντονη φημολογία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η ζωή του υποστηρίζεται πλέον από τεχνητά μέσα, τη στιγμή που οι γονείς του καταγγέλλουν προσπάθεια συγκάλυψης από την ΕΛ.ΑΣ.

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση από το πρωί της Δευτέρας συνεχίζει να νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ο 16χρονος Ρομά που δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι από αστυνομικό μετά από καταδίωξη.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) παρεμβαίνει και τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι η διοίκηση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου οφείλει να εκδώσει ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του 16χρονου Ρομά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε και κοινοποίησε στον υπουργό Υγείας Θανάση Πλεύρη και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, «η έκδοση ιατρικού ανακοινωθέντος σε κάθε περίπτωση είναι ευθύνη του εκάστοτε διοικητή του νοσοκομείου. Ευθύνη των γιατρών είναι η ενημέρωση των συγγενών του ασθενούς».

Οι γιατροί του ΕΣΥ χαρακτηρίζουν «απαράδεκτη τη στάση του διοικητή του “Ιπποκράτειου” Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης να μην εκδίδει ανακοινωθέν για την κατάσταση του 16χρονου θύματος δολοφονικής αστυνομικής βίας, εφόσον έχει τη σχετική άδεια από τους συγγενείς του ασθενούς».

Καταγγελία για απόπειρα συγκάλυψης

Μάλιστα, την έκδοση ιατρικού ανακοινωθέντος κάνει ακόμη πιο επιτακτική η έντονη φημολογία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η ζωή του υποστηρίζεται πλέον από τεχνητά μέσα, τη στιγμή που οι γονείς του καταγγέλλουν προσπάθεια συγκάλυψης από την ΕΛ.ΑΣ.

Εξερχόμενος του Δικαστικού Μεγάρου, την Τετάρτη, ο δικηγόρος της οικογένειας, Θεόφιλος Αλεξόπουλος, έκανε λόγο για «απόπειρα συγκάλυψης από την Ελληνική Αστυνομία» όσον αφορά στον πυροβολισμό του 16χρονου.

Συγκεκριμένα, δήλωσε πως «υπάρχει ευθεία βολή που βρίσκει τον Κώστα πίσω στο κεφάλι, είναι μια βολή εξουδετέρωσης. Η σκέψη μας είναι στον Κώστα, περιμένουμε ένα θαύμα» και συνέχισε λέγοντας «εμείς δεν είμαστε εδώ ούτε για να καλέσουμε σε κινητοποιήσεις ούτε για να δικαιολογήσουμε κάποιες αντιδράσεις. Οι πρώτοι που δεν καταδικάζουν είναι οι ηθικοί αυτουργοί (…) Όταν υπάρχει επίσημη δήλωση της Ελληνικής Αστυνομίας όπου το μόνο που αναφέρεται ότι δήθεν υπήρχε προσπάθεια εμβολισμού μηχανής της ΕΛ.ΑΣ. και δεν αναφέρεται το γεγονός ότι το παιδί τραυματίστηκε από πυροβολισμό, δηλώνει συγκάλυψη».

MEGA: Η επικοινωνία της ΔΙ.ΑΣ με το κέντρο επιχειρήσεων μετά τους πυροβολισμούς στον 16χρονο

Ένα ντοκουμέντο για την υπόθεση του πυροβολισμού του 16χρονου έφερε στη δημοσιότητα το MEGA.

Πρόκειται για την επικοινωνία της ομάδας ΔΙ.ΑΣ με το κέντρο επιχειρήσεων μετά τους πυροβολισμούς και την καταδίωξη του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη, που είχαν ως αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό του στο κεφάλι.

Στις συνομιλίες που εξασφάλισε το MEGA, δεν γίνεται πουθενά λόγος από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ για τους πυροβολισμούς προς το όχημα.

Από τους αστυνομικούς αναφέρεται ότι, μετά τα δυόμισι λεπτά που διήρκεσε η καταδίωξη, ο οδηγός του οχήματος δεν συνεργάζεται και δεν υπακούει στις εντολές τους, χωρίς ωστόσο να έχουν πει ότι έχουν πυροβολήσει εναντίον του.

Μάλιστα, στο τέλος της συνομιλίας, ένας αστυνομικός αναφέρει ότι ο οδηγός είναι νεκρός.

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός πως πουθενά δεν γίνεται λόγος για κλήση ασθενοφόρου στο σημείο όπου είχε καταλήξει το αυτοκίνητο του 16χρονου.

Αναλυτικά η συνομιλία:

Αστυνομικός: Κέντρο το όχημα έχει προσκρούσει στο κατάστημα.

Κέντρο: Ελήφθη, ελήφθη, ενημερώνουμε Τροχαία. Έχετε τα άτομα; Πόσα άτομα επιβαίνουνε; Το όχημα έχει προσκρούσει στο κατάστημα, αναγνωρίζετε οι σταθμοί;

Αστυνομικός: Ένα άτομο.

Κέντρο: Έχει προσκρούσει σε κατάστημα το όχημα. Ένα άτομο. Το έχουμε το άτομο;

Αστυνομικός: Αρνητικό κέντρο, δίνουμε εντολές αλλά δεν κατεβαίνει το άτομο από το όχημα.

Κέντρο: Ελήφθη, με όλα τα μέτρα ο έλεγχος, δώστε μας την πινακίδα όταν τελειώσετε.

Αστυνομικός: Ο οδηγός του οχήματος έχει εγκλωβιστεί στο σημείο. Το άτομο δεν συνεργάζεται. Να το γνωρίζετε.

Κέντρο: Ελήφθη, πού ακριβώς είστε; Έχει ανταποκριθεί ο οδηγός στις εντολές σας; Ελέγχετε το άτομο;

Αστυνομικός: Είναι νεκρό το άτομο.

Η πρώτη σφαίρα δεν ήταν στον αέρα

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Γιάννη Σουλιώτη στην Καθημερινή, τα ευρήματα από το σημείο όπου εκτυλίχθηκε το αιματηρό συμβάν με θύμα τον 16χρονο Κώστα Φραγκούλη, ξημερώματα Δευτέρας στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, ανατρέπουν, σύμφωνα με μια εκδοχή, τους ισχυρισμούς του 34χρονου αστυνομικού. Παραμένει κρατούμενος και θα απολογηθεί αύριο στον ανακριτή για την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

Στην προανακριτική απολογία του ενώπιον των συναδέλφων του από το «Ανθρωποκτονιών» της Θεσσαλονίκης υποστήριξε ότι έριξε δύο βολές με το υπηρεσιακό του όπλο. Μία στον αέρα για εκφοβισμό και μια δεύτερη προς τα λάστιχα προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημα. Η μία από τις βολίδες έσπασε το πίσω τζάμι του αυτοκινήτου, διαπέρασε το προσκέφαλο του καθίσματος του οδηγού και έπληξε τον 16χρονο στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Μια δεύτερη βολίδα εντοπίστηκε σφηνωμένη στην είσοδο ξενώνα, που βρίσκεται στο σημείο ακινητοποίησης του 16χρονου. Αν και δεν έχει γίνει βαλλιστική εξέταση στη σφαίρα, πιθανολογείται βάσιμα ότι προέρχεται από το όπλο του αστυνομικού. Κάτι που σημαίνει ότι ο 34χρονος δεν έριξε προειδοποιητική βολή στον αέρα, όπως κατέθεσε απολογούμενος.

Ενώπιον των συναδέλφων του εξάλλου είχε υποστηρίξει ότι στόχευσε με το όπλο του τη ρόδα του αγροτικού που οδηγούσε ο Κώστας Φραγκούλης, αλλά εξαιτίας του ότι βρισκόταν εν κινήσει η σφαίρα έπληξε τελικά τον ανήλικο στο κεφάλι.

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας ρίχνει φως στο ζήτημα της καταδίωξης και στον ισχυρισμό ότι ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης προσπάθησε να εμβολίσει τις μοτοσικλέτες της ΔΙ.ΑΣ.

Το δεύτερο εύρημα που έχει στα χέρια του το «Ανθρωποκτονιών» της Θεσσαλονίκης είναι ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας στο οποίο έχει καταγραφεί μέρος της καταδίωξης. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές ενημέρωσης, το βίντεο διαψεύδει εν μέρει τους ισχυρισμούς των αστυνομικών ότι ο 16χρονος έκανε σκοπίμως αναστροφή προκειμένου να εμβολίσει τις μηχανές των ανδρών της ΔΙ.ΑΣ. Περιγράφοντας το επίμαχο βίντεο, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Θεόφιλος Αλεξόπουλος ανέφερε ότι στη διάρκεια της καταδίωξης ο 16χρονος ανέβηκε στις ράγες του τρένου με συνέπεια να χάσει τον έλεγχο του οχήματός του, το οποίο έκανε περιστροφή γύρω από τον άξονά του (τετ α κε) και ακινητοποιήθηκε προσωρινά.

Η ίδια πηγή ενημέρωσης πρόσθεσε ότι ενώ το αγροτικό παρέμενε σταματημένο, η μία από τις μοτοσικλέτες της ΔΙ.ΑΣ. πέρασε μπροστά από το όχημα δίχως ο 16χρονος να κινηθεί απειλητικά προς το μέρος της για να την εμβολίσει, όπως φέρεται να κατέθεσε ο διωκόμενος αστυνομικός.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα