Τι να τρώτε το βράδυ για ν΄αδυνατίσετε;
Unsplash
Ποιες τροφές θα σας βοηθήσουν να χάσετε μερικά περιττά κιλά, χωρίς αυστηρές δίαιτες που ταλαιπωρούν τον οργανισμό

Αν θέλετε να χάσετε κάποια περιττά κιλά χωρίς να ταλαιπωρήσετε τον οργανισμό σας με αυστηρές δίαιτες, τότε θα πρέπει να ξεκινήσετε με το να προσέχετε το βραδινό σας γεύμα.

Επιλέγοντας κάθε βράδυ προσεκτικά το δείπνο σας και έχοντας ολοκληρώσει το γεύμα σας τουλάχιστον 5 ώρες πριν κοιμηθείτε, μπορείτε να καταφέρετε να χάσετε το κιλά που σας «περισσεύουν». Ας είμαστε όμως ρεαλιστές. Προκειμένου να το καταφέρετε αυτό, θα πρέπει να βγάλετε τις παχυντικές τροφές από την καθημερινή σας διατροφή, χωρίς όμως να νιώθετε και πως στερείστε. Επιτρέψτε στον εαυτό σας μικρές «απολαύσεις» οι οποίες θα σας ικανοποιούν και θα σας βοηθήσουν να μην παρεκκλίνετε από το στόχο σας.

Μην ξεχνάτε να ξεκινάτε τη μέρα σας με ένα καλό πρωινό, μπορείτε να φάτε ό,τι θέλετε, να καταναλώνετε φρούτα, λαχανικά και μπάρες όταν πεινάτε, να κάνετε ένα ισορροπημένο γεύμα το μεσημέρι, ώστε το βράδυ με τη διατροφή που θ΄ ακολουθήσετε να δείτε αποτελέσματα.

10 προτάσεις φαγητών που μπορείτε να τρώτε το βράδυ για να αδυνατίσετε

  1. Σαλάτα πράσινη με φρέσκο σολομό. Τον σολομό μπορείτε να τον φάτε ωμό, αν σας αρέσει το sashimi, αλλιώς στο φούρνο με διάφορα μυρωδικά και πιπέρι καγέν που ενεργοποιεί τον μεταβολισμό.
  2. Σαλάτα πράσινη με κοτόπουλο. Κόψτε λεπτές φέτες ένα φιλέτο κοτόπουλου, αλείψτε το με μουστάρδα και ψήστε το στο γκριλ. Αν θέλετε κόψτε το κομματάκια για να κάνετε τη δική σας σαλάτα του Καίσαρα. Προσθέστε ξύδι που καταπολεμά το λίπος.
  3. Ρύζι με άπαχο γιαούρτι. Όχι υπερβολές στο ρύζι κι αν θέλετε για πιο υγιεινή διατροφή προτιμήστε το καστανό. Ένα μπολ είναι αρκετό.
  4. Πίτα αραβική με cottage cheese και λεπτοκομμένο αγγούρι. Ωραίο σνακ που θα συντροφεύσει ιδανικά μια βραδιά μπροστά στην τηλεόραση με την αγαπημένη σας ταινία.
  5. Δημητριακά με άπαχο γάλα. Επιλέξτε δημητριακά με χαμηλά λιπαρά φυσικά, ολικής άλεσης κλπ.
  6. Βρώμη (κουάκερ), με σταφίδες και γάλα άπαχο ή νερό. Θα χορτάσετε τόσο που δεν θα καταλάβετε ότι κάνετε… δίαιτα.
  7. Τόνο σε νερό με άπαχο γιαούρτι, κομματάκια παξιμαδιού ολικής άλεσης και λίγα κόκκινα φασόλια σε κονσέρβα.
  8. Ομελέτα με δυο ασπράδια κι έναν κρόκο σε τηγάνι όπου θα το έχετε απλώς αλείψει με λίγο λάδι, ντοματίνια κομμένα σε φέτες, ρίγανη και μανιτάρια. Κι εδώ προσθέστε καγέν πιπέρι.
  9. Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, καρύδια, αμύγδαλα και μέλι. Και χορταστικό και θα νιώθετε σα να έχετε φάει το ωραιότερο γλυκό.
  10. Πατάτα ψητή στο φούρνο (με αλουμινόχαρτο) και cottage cheese. Η γνωστή μας πατάτα απλώς αντί για βούτυρο βάζουμε άπαχο τυρί.

Ακόμη, ένας τρόπος για να κόψετε τα αναψυκτικά και τα αλκοολούχα ποτά, τα οποία γεμίζουν τον οργανισμό μας με περιττά λίπη, είναι να τα αντικαταστήσετε με ένα χαλαρωτικό φλιτζάνι χαμομήλι, το οποίο όχι μόνο θα σας χαλαρώσει, αλλά θα βάλει «μπροστά» το μεταβολισμό σας για να κάψετε επιπλέον θερμίδες!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

paideias
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα ευρωπαϊκά σχολεία: Πλήρης ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας για τη διαδικασία συνεντεύξεων
Οδηγίες για τη συμμετοχή εκπαιδευτικών στη διαδικασία συνεντεύξεων
Αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα ευρωπαϊκά σχολεία: Πλήρης ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας για τη διαδικασία συνεντεύξεων
PANELLADIKES
Πανελλήνιες 2025: Οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για την εξέταση στα Αγγλικά αύριο, 17 Ιουνίου 2025
Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 17 Ιουνίου 2025 και ώρα 10.00 π.μ. θα λάβει χώρα η πανελλαδική...
Πανελλήνιες 2025: Οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας για την εξέταση στα Αγγλικά αύριο, 17 Ιουνίου 2025
Παύλος Μαρινάκης
Παύλος Μαρινάκης: "Τα Mη Kρατικά Πανεπιστήμια θα αναβαθμίσουν περισσότερο το επίπεδο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα"
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, 4 από τα 13 ξένα ΑΕΙ που ζητούν να εγκατασταθούν στην Ελλάδα ξεπερνούν τα ελληνικά στη διεθνή κατάταξη - Τα υπόλοιπα...
Παύλος Μαρινάκης: "Τα Mη Kρατικά Πανεπιστήμια θα αναβαθμίσουν περισσότερο το επίπεδο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα"