χρυσή αυγή
ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ ΙΝΤΙΜΕ ΤΙΜΕΣ
Η αστυνομικός επέμεινε στον αρχικό της ισχυρισμό ότι Πανταζής και Αγριογιάννης δε φορούσαν το βράδυ τα ρούχα, με τα οποία φωτογραφήθηκαν στη ΔΕΕ

Η αστυνομικός Ευαγγελία Πολυχρονίδου κατονόμασε στη σημερινή δίκη της Χρυσής Αυγής τον πυρηνάρχη του Περάματος και άλλους τρεις από τους καταδικασθέντες για την άγρια επίθεση στο σπίτι των Αιγύπτιων αλιεργατών τον Ιούνιο του 2012.

Η ίδια μάλιστα, μετά το χτύπημα του τάγματος εφόδου, προσήγαγε «ύποπτα άτομα» που βρισκόντουσαν κοντά στο τόπο του εγκλήματος.

Η αστυνομικός περιέγραψε στην κατάθεσή της ότι το επίμαχο βράδυ ήταν σε υπηρεσία εποχούμενης περιπολίας και έλαβαν σήμα για «αναζήτηση ατόμων που επιτέθηκαν σε οικία αλλοδαπών στο Πέραμα». Το σήμα ανέφερε πως τα άτομα φορούσαν σκούρα ρούχα «πιθανόν με το λογότυπο της Χρυσής Αυγής.»

«Είδαμε άτομα στη Λεωφόρο Σχιστού. Αποφασίσαμε να κάνουμε έλεγχο γιατί μας φάνηκαν ύποπτα τα άτομα. Τα προσαγάγαμε στο Τμήμα Κερατσινίου» και συμπλήρωσε πως δύο από τους έξι που εντόπισαν φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής.

Πρόεδρος: «Ονόματα θυμάστε;»

Μάρτυρας: «Το "Πανταζής" μου έχει μείνει, (Θωμάς) Μαρίας, (Μάρκος) Ευγενικός. Δεν θυμάμαι κάποιο άλλο.»

Πρόεδρος: «Από αυτούς που λέτε φορούσε κάποιος μπλούζα της Χρυσής Αυγής;»

Μάρτυρας: «Ο Πανταζής.»

Η αστυνομικός είπε πως από την ομάδα που συνέλαβαν, μεγαλύτερος της φάνηκε ο Αναστάσιος Πανταζής και μικρότερη μία κοπέλα (έχει διαχωριστεί η δικογραφία καθώς ήταν ανήλικη) και επεσήμανε πως στο Τμήμα «όταν ρωτούσαμε κάτι απαντούσε μόνο ο Πανταζής».

Εισαγγελέας: «Μιλούσε το σήμα που λάβατε για τα ρούχα των ανθρώπων;»

Μάρτυρας: «Ναι, ότι φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής.»

Η μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις συνηγόρων προς υποστήριξη της κατηγορίας, είπε πως ο πυρηνάρχης Αναστάσιος Πανταζής καθώς και ο κατηγορούμενος Δημήτρης Αγριογιάννης φωτογραφήθηκαν όταν μεταφέρθηκαν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ασφάλειας με άλλα ρούχα από εκείνα που τους συνέλαβαν.

Όπως είπε, όταν της επιδείχθηκαν φωτογραφίες των συλληφθέντων, ο Πανταζής φορούσε μπλούζα της Χρυσής Αυγής όσο ήταν στο Τμήμα Κερατσινίου και ο Δημήτρης Αγριογιάννης φορούσε σκούρα μπλούζα. Στις φωτογραφίες που ελήφθησαν στην ΔΕΕ εμφανίζονται ο πρώτος με καρό πουκάμισο και ο δεύτερος με άσπρη μπλούζα.

Συνήγορος: «Άρα οι Πανταζής και Αγριογιάννης δε φορούσαν το βράδυ αυτά με τα οποία φωτογραφήθηκαν στη ΔΕΕ. Είπατε και στο πρώτο δικαστήριο τα ίδια;»

Μάρτυρας: «Ναι.»

Συνήγορος: «Ισχύει ότι στο Αστυνομικό Τμήμα δεν είχαν αλλάξει ρούχα και δεν φορούσε κανείς ριγέ καρό πουκάμισο Είναι κατηγορηματικό αυτό;»

Μάρτυρας: «Μάλιστα.»

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή 12 Μαΐου.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 4-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Οφθαλμαπάτη με δέντρο
Οφθαλμαπάτη: Έχετε κοφτερή ματιά; Μπορείτε να βρείτε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σε 8 δευτερόλεπτα;
Οφθαλμαπάτη: Πού κρύβεται το χριστουγεννιάτικο δέντρο;
Οφθαλμαπάτη: Έχετε κοφτερή ματιά; Μπορείτε να βρείτε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σε 8 δευτερόλεπτα;