Ηλίας Κασιδιάρης
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Τη μήνυση κατέθεσε σε βάρος τους ο καθηγητής Παναγιώτης Δημητράς

Το Γ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας έκρινε αθώους τον Νίκο Μιχαλολιάκο, τον  Ηλία Κασιδιάρη και τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους, μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο καθηγητής Παναγιώτης Δημητράς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η μήνυση αφορούσε τις τοποθετήσεις των κατηγορουμένων στη Βουλή τον Μάρτιο του 2018 κατά των μειονοτικών βουλευτών για τους οποίους ανέφεραν πως είναι «πράκτορες της Τουρκίας», καθώς έχουν «τουρκική συνείδηση» και οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την κατηγορία που τους αποδόθηκε.

«Ουδέποτε αναφέρθηκα σε εθνοτική καταγωγή ούτε σε εθνική συνείδηση. Αναφέρθηκα μόνο σε δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν» είπε, μεταξύ άλλων, στην απολογία του ο Ηλίας Κασιδιάρης. Ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος σημείωσε πως δεν ήταν «παρών» στη συγκεκριμένη επιτροπή με την υπεράσπιση του Νίκου ΜΙχαλολιάκου να προβάλλει τον ίδιο ισχυρισμό.

Απαλλακτική ήταν και η εισαγγελική πρόταση με την εισαγγελέα της έδρας να υπογραμμίζει στην αγόρευση της πως οι Μιχαλολιάκος και Ηλιόπουλος δεν συμμετείχαν στη συγκεκριμένη επιτροπή. «Προτείνω την απαλλαγή τους» τόνισε η εισαγγελική λειτουργός, συμπληρώνοντας ότι «δεν ειπώθηκε η συγκεκριμένη φράση αλλά ακόμη κι αν είχε ειπωθεί δεν εμπίπτει στο ρατσιστικό λόγο». «Δεν περιέχει φράσεις που παρακινούν σε βία» είπε, ζητώντας την απαλλαγή και του Ηλία Κασιδιάρη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα