Θέσεις εργασίας
Τι πραγματικά σκέφτονται οι εργοδότες για την εξ αποστάσεως εργασία

Αν αναζητάτε εργασία, ο Matt Higgins, CEO της RSE Ventures δίνει μία συμβουλή: Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης μην ρωτήσετε ποτέ τον πιθανό εργοδότη σας ποια είναι η πολιτική του αναφορικά με την εξ αποστάσεως εργασία.

Ο Matt Higgins δηλώνει ένθερμος υποστηρικτής της υβριδικής και εξ αποστάσεως εργασίας, ωστόσο, όπως λέει, «ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα»: Καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ συνεχίζει την εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων για να τιθασεύσει τον πληθωρισμό, εκατομμύρια θέσεις εργασίας μπορεί να κινδυνεύσουν φέτος.

«Ως διευθύνων σύμβουλος, επενδυτής και ιδρυτής, έχω μάθει πολλά για την αντιμετώπιση της αβεβαιότητας. Μετά την αποδοχή, ο δεύτερος κανόνας στη διαχείριση κρίσεων είναι η επιβίωση - και η εξεύρεση μιας θέσης εργασίας θα απαιτήσει κάποια επιτήδευση και συμβιβασμούς»

Τι πραγματικά σκέφτονται οι εργοδότες για την εξ αποστάσεως εργασία

Μια έρευνα του 2022 από την GoodHire διαπίστωσε ότι το 78% των διευθυντών προτιμά τη δουλειά στο γραφείο. Το 51% δήλωσαν ότι οι εταιρείες τους θα εξέταζαν «οπωσδήποτε» τη μείωση των αποδοχών για τους υπαλλήλους που αρνούνταν να επιστρέψουν στο γραφείο.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η Meta, μετά τις μαζικές απολύσεις που έκανε, στις νέες προλήψεις δεν προσφέρει την επιλογή της απομακρυσμένης εργασίας.

Όπως τονίζει ο CEO, αν κάνετε τη συγκεκριμένη ερώτηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης είναι πολύ πιθανόν να στείλετε μήνυμα… λανθασμένων προτεραιοτήτων. Ακόμη κι αν έχετε αρκετά προσόντα για τη θέση, ορισμένοι διευθυντές θα προτιμούσαν κάποιον υποψήφιο που θα μπορεί «να είναι στο γραφείο πρωί-πρωί την επόμενη Δευτέρα». Είναι πολύ πιθανό να θεωρηθεί πιο αφοσιωμένος.

Πηγή: CNBC

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γαζα
Τα πιο αβάσταχτα «μαμά»
Κι όταν, στα δύσκολα, συρρικνώνομαι κι αναζητώ την αγκαλιά, τις δίχως προϋποθέσεις, πιο αφειδώλευτης αγάπης κι όταν τις νύχτες του χειμώνα, βρέχει...
Τα πιο αβάσταχτα «μαμά»