αστυνομικοι
Ανακοίνωση της Κατάληψης Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26 για τις προσπάθειες εκφοβισμού ενάντια σε πρόσφυγες

Με σχετική της ανακοίνωση η Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26 καταγγέλλει ότι αστυνομικοί έκλεψαν έναν άντρα από τη Σιέρα Λεόνε.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη (11/4) κατά τη διάρκεια ελέγχου στη Βικτώρια οι αστυνομικοί προσήγαγαν έναν άντρα και τον μετέφεραν στο Τμήμα Αλλοδαπών. Στη συνέχεια του έκλεψαν το κινητό του τηλέφωνο.

Τα μέλη της κατάληψης υποστηρίζουν πως έχουν στοχοποιηθεί από τις αρχές. Το ίδιο ισχυρίζονται πως ισχύει και για την κατάληψη Πάτμου και Καραβία στα Πατήσια, που δέχτηκε επίθεση και βανδαλισμό την προηγούμενη Δευτέρα.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση:

Λίγες μόνο εβδομάδες μετά τη διακοπή ρεύματος από δύο άτομα που ισχυρίζονταν ότι εργάζονται για την εταιρεία ΔΕΗ και σε ένα εκλογικό πλαίσιο ρατσιστικού, εθνικιστικού και φασιστικού ατομικισμού, η κατάληψη μας γίνεται και πάλι στόχος προκλήσεων.

Την περασμένη Τρίτη, ένας νεαρός άνδρας από τη Σομαλία που επιζούσε στο δρόμο χτύπησε το κουδούνι της πόρτας μας. Την ίδια ώρα 5 μονάδες ΔΕΛΤΑ έφτασαν μπροστά στην είσοδο της κατάληψης μας και τσέκαραν τα χαρτιά του.

«Επιχείρηση σκούπας» στο κέντρο της Αθήνας; Τρόπος τρομοκράτησης των κατοίκων της Νοταρά 26; Μάλλον και τα δύο ταυτόχρονα.

Το ίδιο βράδυ μάθαμε ότι μετά τη συνέλευση των συντρόφων μας από το Solidarity with Migrants, δύο άτομα από τη Σιέρα Λεόνε ελέγχθηκαν επίσης από τους μπάτσους στη Βικτώρια. Οι αστυνομικοί έκλεψαν το τηλέφωνο του ενός από τα δύο αυτά άτομα, ενώ ο άλλος κρατείται αυτή τη στιγμή στο «Τμήμα Αλλοδαπών και Μετανάστευσης».

Την περασμένη Δευτέρα η κατάληψη Πάτμου και Καραβία (Κάτω Πατήσια) δέχθηκε επίθεση και βανδαλισμό από κάποια άτομα.

Την ίδια μέρα, φασιστικά τρικάκια της ομάδας «Ιαχή» («Ελληνική ύπαρξη» στο Instagram) που ισχυρίζονται ότι είναι «εθνικοσοσιαλιστές» βρέθηκαν στα Εξάρχεια μεταξύ της οδού Νοταρά και της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η φασιστική ομάδα «Against Modern Athens», ιδιαίτερα ενεργή στον Κολωνό, επιδεικνύει ανοιχτά το μίσος και τον ρατσισμό της κατά της κατάληψής μας και δεν διστάζει να κάνει «φασιστικές βόλτες» στη γειτονιά μας στα Εξάρχεια.

Μετά την 7η επέτειο της κατάληψης μας τον Σεπτέμβριο του 2022, αυτοί οι φασίστες άρπαξαν ένα από τα πανό μας που ήταν κρεμασμένο στο κτίριο.

Στη συνέχεια, δημοσίευσαν μια φωτογραφία με το πανό μας (ανάποδα) και τα απεχθή συνθήματά τους. Αυτές οι απειλές και προκλήσεις στοχεύουν άμεσα τη Νοταρά 26, αλλά και μετανάστες ή άτομα που θεωρούνται μετανάστες και όλο το αντιφασιστικό κίνημα.

Δεν θα ενδώσουμε στον τρόμο του κράτους και των φασιστών! Η διεθνιστική αλληλεγγύη και η αντιφασιστική αυτοάμυνα είναι τα όπλα μας! Φασίστες και κρατικοί μπράβοι, μείνετε στο λάκκο σας! 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παρα
Ελλάδα για «λίγους»: Οι 8 κρυφές παραλίες που προτείνει το Conde Nast Traveller για απόλυτη απομόνωση
Το διεθνούς φήμης ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast Traveller εστίασε σε αυτή την ανάγκη για ιδιωτικότητα και παρουσίασε οκτώ ελληνικές παραλίες που...
Ελλάδα για «λίγους»: Οι 8 κρυφές παραλίες που προτείνει το Conde Nast Traveller για απόλυτη απομόνωση
ισπανια
Χωριό που προσφέρει δωρεάν κατοικία, δουλειά και μια νέα ζωή – Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση
Το ισπανικό χωριό των 45 κατοίκων που «χαρίζει» σπίτι και δουλειά για να σωθεί
Χωριό που προσφέρει δωρεάν κατοικία, δουλειά και μια νέα ζωή – Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση
Μακάριος Λαζαρίδης
Αποκάλυψη για Λαζαρίδη: Μόλις παραιτήθηκε από τη Γ.Γ. Ισότητας Φύλων τον αντικατέστησε η γυναίκατου
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Έθνος, η υπόθεση αποκτά και μια επιπλέον διάσταση που αφορά τη σύζυγο του κ. Λαζαρίδη, Αθανασία Κοτσαύτη. Τα...
Αποκάλυψη για Λαζαρίδη: Μόλις παραιτήθηκε από τη Γ.Γ. Ισότητας Φύλων τον αντικατέστησε η γυναίκατου