Thumbnail
Είναι καρκινοπαθής πρώην εκπαιδευτικός και του χορήγησαν σύνταξη μόλις 12,50 ευρώ - «Πώς θα ζήσω;»

Απίστευτο και όμως ελληνικό! Χορήγησαν σε καρκινοπαθή συνταξιούχο, πρώην εκπαιδευτικό Μαθηματικών - Πληροφορικής, σύνταξη μόλις 12.5 ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, ένας καρκινοπαθής λαμβάνει σύνταξη μόλις 12,5 ευρώ τον μήνα, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τα επίσημα στοιχεία του ΕΦΚΑ. Ο εκπαιδευτικός Μαθηματικών και πληροφορικής, εξαγόρασε πλασματικό χρόνο τεσσάρων ετών ο οποίος κοστολογήθηκε στα 348 ευρώ. Όπως αναφέρει στην επιστολή του, η αίτηση για επίσπευση της απόδοσης σύνταξης και ΕΦΑΠΑΞ, έγινε για λόγους υγείας καθώς διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας.

Η η εν λόγω σύνταξη εκδόθηκε μόλις προχτές, με την εθνική σύνταξή που λαμβάνει να είναι 413,76 ευρώ, η ανταποδοτική σύνταξη είναι 613,92 ευρώ και το σύνολο μικτών αποδοχών 1.027,68 ευρώ. 

Αυτή θα έπρεπε να είναι η σύνταξη που θα λάμβανε. Ωστόσο, οι κρατήσεις που έγιναν στο εισόδημά του ανέρχονται στα 1.015,18 ευρώ

Αναλυτικά η επιστολή: 

Στην επιστολή του στο OPEN ο καρκινοπαθής αναφέρει: «Τον Σεπτέμβριο του 2021 βγήκα στη σύνταξη κάνοντας αίτηση εξαγοράς του υπολοίπου χρόνου. Μέχρι την συμπλήρωση των 35 (δηλαδή 4 χρόνια και 3 μήνες). Εδώ και 2 μήνες που εκκαθαρίστηκε η σύνταξή μου παίρνω 12,50 ευρώ το μήνα. Τα υπόλοιπα (από το 1.027 ευρώ της κύριας σύνταξης) παρακρατούνται… Έχουν το δικαίωμα να το κάνουν αυτό; Και πώς μπορεί να διορθωθεί; Καταλαβαίνω ότι πρέπει να γίνει η αποπληρωμή του ποσού που χρωστάω αλλά αυτό να γίνει σε κάποιο βάθος χρόνου, για να μπορώ να επιβιώσω. Μπορώ να ζήσω εγώ με 12,50 ευρώ το μήνα; Να σας ενημερώσω επίσης ότι ενδιάμεσα, από ΔΕΚ του ΄21 προέκυψε σοβαρό πρόβλημα με την υγεία μου (καρκίνος στο πάγκρεας) με δαπανηρές και επίπονες εγχειρήσεις και υποβάλλομαι σε χημειοθεραπεία στο Θεαγένειο Θεσσαλονίκης… Γι/΄αυτό το λόγο έκανα αίτηση για επίσπευση της απόδοσης σύνταξης και ΕΦΑΠΑΞ από 7/22 (χωρίς εμφανή πρόοδο). Με τιμή, πρώην υπάλληλος του υπουργείο Παιδείας (καθηγητής Μαθηματικών – Πληροφορικής)».

Ο νόμος λέει πως το 1/4 της σύνταξης παρακρατείται για εξαγορές. Το υπόλοιπο πρέπει ο αιτών να το λάβει.... 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα