tselentis
Καρφιά Τσελέντη για τη δικαιοσύνη - «Ένοχος για πρωταπριλιάτικο αστείο, να μου φέρνετε μπανάνες στη φυλακή»

Με ανάρτηση απαντά ο Άκης Τσελέντης, αναφορικά με την παρέμβαση εισαγγελέα για την πρωταπριλιάτικη φάρσα που έκανε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, για το ηφαίστειο της Σαντορίνης.

Υπενθυμίζεται πως ο Άκης Τσελέντης θέλησε να τηρήσει το έθιμο της Πρωταπριλιάς και έκανε μια ανάρτηση στο Facebook για το ηφαίστειο στη Σαντορίνη, η οποία δεν ήταν αλήθεια και είχε μάλιστα αναρτήσει μια φωτογραφία του Πινόκιο μαζί με το ηφαίστειο και το link μιας δημοσίευσης για την Πρωταπριλιά.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου, Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί, εάν η ανάρτηση αποτελεί διασπορά ψευδών ειδήσεων και ως εκ τούτου ποινικό αδίκημα με βάση το αρ. 191 του Ποινικού Κώδικα.

Έπειτα από αυτό το συμβάν, ο Α. Τσελέντης σε ανάρτηση του στο Facebook αναφέρει άκρως χιουμοριστικά αλλά και με κάποια «καρφιά» για τη δικαιοσύνη:

Aναλυτικά η ανάρτηση: 

«ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ

«Επειδή δεν καπνίζω να μου φέρνετε μπανάνες στη φυλακή

Πραγματικά ζούμε στην χώρα που διώκεται το χιούμορ αλλά όχι

-οι παιδεραστές,

-οι βιασμοί κ οι λαμογιές,

-δεν αναλαμβάνει κανένας ευθύνη για θανάτους πολιτών...

Ελπίζω αυτή η χοάνη να ανοίξει στην Σαντορίνη ρουφήξει όλο αυτό που πρέπει να ρουφήξει μπας κ γλυτώσουμε

Μάλλον νόμισαν ότι το IQ όλων μας είναι τόσο χαμηλό που δεν είμαστε σε θέση να ξεχωρίσουμε ένα πρωταπριλιάτικο αστείο...Αυτό κ εαν είναι λυπηρό...

Ας μας πουν γιατι άφησαν ελεύθερο τον προπονητή που βίασε τα 36 παιδια και ειχε φαει 401 χρονιά φυλακή, ας ασχοληθούν με τα δεκάδες σχολεία φέρετρα σε περίπτωση σεισμών που αναδεικνύω τα τελευταία 15 χρόνια και μετά ας ασχοληθούν με τα πρωταπριλιάτικα αστεία και το πράσινο πετροφάγο τέρας που ανοίγει λαγούμια κάτω από τη Σαντορίνη!

Εκτίθεστε κύριοι.»

Σήμερα το πρωί ο Άκης Τσελέντης μιλώντας στην τηλεόραση του Mega ξέσπασε κατά των εισαγγελικών Αρχών, κάνοντας λόγο για επιλεκτική ευαισθητοποίηση.

«Να γελάσω ή να κλάψω; Μάλλον να γελάσω. Είμαστε σε μία χώρα που ποινικοποιείται το αστείο. Έχουμε, δηλαδή, επιλεκτική ευαισθητοποίηση στη δικαιοσύνη, εάν είναι δυνατόν. Τόσους μήνες βγάζω σχολεία – φέρετρα, που είναι ετοιμόρροπα και δεν πήγε κανένας εισαγγελέας κατά αυτών των τύπων. Τώρα κοιτάνε εμένα, επειδή έβγαλα ένα αστείο ότι θα… αδειάσει το Αιγαίο!», ανέφερε ο Άκης Τσελέντης εμφανώς εκνευρισμένος για τη διάσταση που έλαβε η πρωταπριλιάτικη ανάρτησή του για το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, το θέμα αυτό αναπαρήγαγαν ακόμη και διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, σχολιάζοντας την εισαγγελική παρέμβαση για το αστείο του.

«Γινόμαστε διεθνώς ρεζίλι! Εδώ αφήνουν ένα βιαστή ανηλίκων ελεύθερο και ασχολούνται με τον Τσελέντη. Είναι γελοία πράγματα αυτά», σημείωσε.

«Εδώ και ένα χρόνο βγήκε κάποιος και έλεγε για σεισμό 7 Ρίχτερ κάτω από τη Θήβα. Μου πήρε έξι μήνες να ησυχάσω τον κόσμο. Μετά τους σεισμούς στην Τουρκία βγήκαν κάποιοι και έλεγαν 8 Ρίχτερ στο Ιόνιο, εκεί βγήκα πάλι και ηρέμησα τον κόσμο. Τώρα λένε εν μέσω τουριστικής περιόδου ότι θα κάνει μεγάλο σεισμό στον Κορινθιακό και το Ιόνιο και το διέψευσα πάλι. Δεν θα πω ονόματα, αλλά ο συνάδελφος δεν έχει αφήσει περιοχή της χώρας που να μην έχει κάνει πρόβλεψη», σχολίασε «φωτογραφίζοντας» τον σεισμολόγο, Γεράσιμο Παπαδόπουλο.

Το θέμα απασχόλησε το γαλλικό BFMTV, όπου είχε εκτενές ρεπορτάζ με το πώς το πρωταπριλιάτικο ψέμα του Άκη Τσελέντη προκάλεσε εισαγγελική παρέμβαση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

προσφυγας
Είκοσι έξι χρονιά μετρά είδα ξανά τα ματιά του Κριμ, του πρόσφυγα μαθητή μου
Η διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Λαυρίου, η φιλόλογος Ρία Παπαμανώλη, και ο παλιός της μαθητής Καρίμ συναντήθηκαν ξανά στο σχολείο
Είκοσι έξι χρονιά μετρά είδα ξανά τα ματιά του Κριμ, του πρόσφυγα μαθητή μου