elas
INTIME
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την επίθεση στο σπίτι της 12χρονης - Τι προκύπτει από την έρευνα της αστυνομίας

Για τις κινήσεις της αστυνομίας μετά την καταγγελία για επίθεση σε βάρος της 12χρονης από τα Σεπόλια μέσα στο σπίτι της θείας της, ενημερώνει με ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι οι πληρεξούσιοι συνήγοροι του ανήλικου κοριτσιού, σε χθεσινή τους ανακοίνωση, έκαναν λόγο για επίθεση με μαχαίρι. Η ΕΛ.ΑΣ, σε σχετική της ανακοίνωση, σημειώνει ότι η εν λόγω οικία επιτηρείτο από διατιθέμενες περιπολίες, ανά τακτά διαστήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Αναφορικά με δημοσιεύματα και δηλώσεις που αναπαράγονται στον έντυπο, ηλεκτρονικό και ραδιοτηλεοπτικό τύπο και αφορούν σε καταγγελλόμενη επίθεση σε βάρος ανήλικης, από το Αρχηγείο της Ελληνική Αστυνομίας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Η καταγγελία της ανήλικης, που είναι το κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση του Κολωνού, εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες με τη δέουσα προσοχή, ώστε να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα πραγματικά περιστατικά.

Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες χθες (3-4-2023) συγγενικό πρόσωπο της 12χρονης, κατήγγειλε τηλεφωνικά ότι η ανήλικη δέχθηκε επίθεση από άγνωστο δράστη, στην οικία όπου φιλοξενείται.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες αστυνομικές Υπηρεσίες και η ανήλικη κατέθεσε για το συμβάν, παρουσία ψυχολόγου, ενώ επιπλέον δόθηκε παραγγελία για εξέταση από Ιατροδικαστή. Παράλληλα, ο χώρος όπου έλαβε χώρα το καταγγελλόμενο συμβάν ερευνήθηκε από αρμόδιο κλιμάκιο Εγκληματολογικών Ερευνών.

Σημειώνεται ότι, η εν λόγω οικία επιτηρείτο από διατιθέμενες περιπολίες, ανά τακτά διαστήματα, ωστόσο δεν φυλασσόταν μόνιμα, λόγω μη υποβολής σχετικού αιτήματος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία. Λόγω της ιδιαίτερη φύσης του περιστατικού υπογραμμίζεται σε όλους η ανάγκη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον σχολιασμό και τις μεταφερόμενες πληροφορίες».

Εισαγγελική παρέμβαση Αρείου Πάγου - Zητά την αυξημένη επιτήρηση της 12χρονης

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αρμόδια για την προστασία ανηλίκων, με παραγγελία της στην Εισαγγελία Ανηλίκων Λευκάδας ζητά την αυξημένη επιτήρηση της 12χρονης από Κολωνό, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.

Σε νέες αποκαλύψεις ατόμων που την κακοποίησαν σεξουαλικά είναι διατεθειμένη να προβεί η 12χρονη από τον Κολωνό. 

Ο δικηγόρος της προφυλακισμένης μητέρας της ανήλικης κατέθεσε αίτηση για συμπληρωτική κατάθεση της 12χρονης και ζήτησε τη φύλαξη του σπιτιού της μετά την επίθεση που δέχτηκε τη Δευτέρα με μαχαίρι. Έντονες είναι οι αντιδράσεις και στον πολιτικό κόσμο, με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να τονίζει ότι το 12χρονο κορίτσι «είναι πλήρως απροστάτευτο από την Πολιτεία».

Συγκεκριμένα, η δικηγόρος της 12χρονης Αντωνία Λεγάκη κατέθεσε εκ νέου αίτηση στην ανακρίτρια για συμπληρωματική κατάθεση της ανήλικης, καθώς έχει να υποδείξει στις αρχές νέα πρόσωπα που την κακοποίησαν σεξουαλικά. Αντίστοιχο αίτημα είχε κατατεθεί προ 10ημερου από την έτερη δικηγόρο της μικρής, Ασπασία Ταραχοπούλου, το οποίο είχε απορριφθεί ως αόριστο.

«Σήμερα λοιπόν το παιδί είπε σε εμάς τα ονόματα και τα καταθέσαμε στην κυρία πρόεδρο. Δεν είναι εδώ σήμερα θα απαντήσει όταν απαντήσει. Το ζήτημα φυσικά που είναι το πιο κεφαλαιώδες είναι η ασφάλεια και η απειλή της ζωής του παιδιού», είπε η κα Λεγάκη.

Στη νέα αίτηση, σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη κατονομάζει 6-7 νέα πρόσωπα που την κακοποίησαν. Στη δήλωσή της η Κα Λεγάκη συσχετίζει αυτή την εξέλιξη με τις διαδοχικές απειλές που δέχεται η 12χρονη και τα αδέρφια της, το τελευταίο διάστημα.

Τη Δευτέρα πάντως, σύμφωνα με τους δικηγόρους του, το ανήλικο κορίτσι δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι μέσα στο σπίτι της θείας του, η οποία το έχει πάρει υπό την προστασία της. “Άγνωστος άνδρας, με καλυμμένα χαρακτηριστικά και καλυμμένα τα παπούτσια του με ποδονάρια, προσπάθησε να μπει από την πόρτα, η μικρή την έσπρωξε και πρόλαβε να επιτεθεί στο κορίτσι με μαχαίρι, τραυματίζοντάς την στο χέρι! Το κορίτσι φώναξε δυνατά και αμύνθηκε, με αποτέλεσμα ο άγνωστος να σπεύσει να φύγει” καταγγέλλουν οι δικηγόροι του κοριτσιού.

«Πριν από δύο ημέρες άγνωστος, σταμάτησε μπροστά στον μικρό αδερφό της 12χρονης και τον προειδοποίησε με κίνηση του χεριού να σωπάσει. Πριν από δέκα ημέρες πέτρα έσπασε παράθυρο στο δωμάτιο των παιδιών, κάποιος με κουκούλα εθεάθη να παρακολουθεί το σπίτι», είπε στην ΕΡΤ η δικηγόρος της μικρής, Ασπασία Ταραχοπούλου.

«Λίγο καιρό πριν, αστυνομικοί με καλυμμένα χαρακτηριστικά εν είδει αντιτρομοκρατικής επιχείρησης σταμάτησαν το αστυνομικό αυτοκίνητο που μετέφερε τα παιδιά νύχτα από την Αθήνα στο μέρος όπου διαμένουν. Τα έβγαλαν έξω με προτεταμένα τα όπλα με τα παιδιά κατατρομοκρατημένα, χωρίς να δίνουν καμία σημασία στους αστυνομικούς που τα συνόδευαν και έλεγαν ότι είμαστε συνάδελφοι. Και συνέχιζαν στα τρομοκρατημένα παιδιά να έχουν προτεταμένα τα όπλα. Και όταν πια έληξε αυτή η θεατρική παράσταση τρόμου δήλωσε η αστυνομία ότι ήταν ένας συνηθισμένος έλεγχο» είπε από πλευράς της στην ΕΡΤ η άλλη δικηγόρος κα Λεγάκη.

«Το πιο κρίσιμο στοιχείο δεν είναι η ανακάλυψη του ανθρώπου, ο οποίος με αυτό τον τρόπο επιτέθηκε στο παιδί και παραλίγο να τον σκοτώσει. Το κρισιμότερο ζήτημα είναι να σωθεί η ζωή του παιδιού. Είναι προφανές ότι επιχειρείται η τρομοκράτησή της και ήδη έχουμε απόπειρα δολοφονίας του παιδιού και φοβάμαι ότι η στάση της Πολιτείας» πρόσθεσε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιταλική γλώσσα
Πιστοποίηση Ιταλικών επιπέδου C2 για ΑΣΕΠ - Ξεκινάει Μάϊο το πρόγραμμα
Νέο πρόγραμμα για C2 ξεκινάει άμεσα εξ αποστάσεως στο μεγαλύτερο φορέα επιμόρφωσης ενηλίκων για Πιστοποιήσεις Ξένων Γλωσσών - Εύκολα και άμεσα πάρτε...
Πιστοποίηση Ιταλικών επιπέδου C2 για ΑΣΕΠ - Ξεκινάει Μάϊο το πρόγραμμα
Δημόσια εκπαίδευση
ΣΔΕ Ξάνθης: Διακοπή της χρηματοδότησης των μετακινήσεων μαθητών - «Σκοτώνετε τα όνειρά μας!»
«Όταν ήμουν μικρή δεν με άφησαν να πάω στο σχολείο γιατί είμαι κορίτσι. Τώρα που είμαι γυναίκα και πήρα την απόφαση να γραφτώ στο σχολείο, το κράτος...
ΣΔΕ Ξάνθης: Διακοπή της χρηματοδότησης των μετακινήσεων μαθητών - «Σκοτώνετε τα όνειρά μας!»