Ρόδος: Έλληνες βίασαν ομαδικά μια τουρίστρια – Τη χτύπησαν και την έφτυσαν
Ρόδος: Καταδίκη δύο Ελλήνων  για ομαδικό βιασμό Νορβηγίδας

Ένοχοι κρίθηκαν δύο Έλληνες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω κατηγορούμενοι για ομαδικό βιασμό.

Το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους όπως κατηγορούνται με το ελαφρυντικό το πρότερου σύννομου βίου και τους επέβαλε ποινή κάθειρξης 7 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα υπό τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης τους μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους.

Όπως έγραψε η εφημερίδα «Δημοκρατική», η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε σε ικανοποίηση αιτήματος δικαστικής συνδρομής των αρχών της Νορβηγίας για ομαδικό βιασμό μιας Νορβηγίδας τουρίστριας στη Ρόδο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι δύο άνδρες βίασαν από κοινού και διαδοχικά την τουρίστρια σε κατοικία στην Ρόδο, την 30ή Ιουλίου 2017 και ήταν ιδιαιτέρως βίαιοι.

Το θύμα, μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, που κατέθεσε στο δικαστήριο, είχε έρθει για διακοπές στο νησί με φίλες της.

Το θύμα διατείνεται ότι οι δύο άνδρες, την χτύπησαν, την έφτυσαν και την εξανάγκασαν σε κολπικές, στοματικές και πρωκτικές συνουσίες και μάλιστα επανειλημμένως σε μια κατοικία στις παρυφές της πόλεως Ρόδου, όπου την οδήγησε ο ένας εξ αυτών, τον οποίο γνώρισε ως μέλος μιας μπάντας σε νυχτερινό κέντρο.

Η φερόμενη ως θύμα αναγνώρισε τους δύο καταγγελλόμενους από φωτογραφίες που είχαν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του νυχτερινού κέντρου στο Facebook και μέσω αυτών οι αρχές της Νορβηγίας κατέληξαν στην ταυτότητά τους.

Πιο συγκεκριμένα, το θύμα παρουσιάστηκε την 4η Αυγούστου 2017 στις αστυνομικές αρχές του Όσλο, συνοδευόμενη από την δικηγόρο της και έδωσε κατάθεση με ήχο και εικόνα. Στη συνέχεια υπέβαλε και μήνυση.

Όπως εξέθεσε, την 30ή Ιουλίου 2017 μαζί με μια φίλη της επισκέφθηκαν γνωστό κέντρο στην πόλη της Ρόδου και εκεί την προσέγγισε ένας εργαζόμενος με τον οποίο φλέρταρε. Τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας και ενώ το κατάστημα είχε σχεδόν αδειάσει τον ακολούθησε για μια βόλτα με το αυτοκίνητό του.

Στην διαδρομή, προς άγνωστη κατεύθυνση, ο Έλληνας, όπως υποστήριξε, την εξανάγκασε σε στοματικό έρωτα και εν συνεχεία την οδήγησε σε μια κατοικία, σε άγνωστη τοποθεσία. Εκεί μετέβη και έτερος Έλληνας, τον οποίο είχε δει να μιλάει με τον πρώτο στο ίδιο κέντρο.

Όπως υποστηρίζει, τη βίασαν διαδοχικά και από κοινού με ιδιαίτερη σκληρότητα. Ο έτερος ημεδαπός, αφού ολοκλήρωσαν, την οδήγησε με το αυτοκίνητό του στο νυχτερινό κέντρο.

Μετέβη σε ένα ταχυφαγείο και σοκαρισμένη ακολούθως στο ξενοδοχείο της.

Με την φίλη της, όπως είπε, πήγαν σε αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλουν το περιστατικό και όπως υποστηρίζει δεν έτυχε της δέουσας αντιμετώπισης.

Οι καταγγελλόμενοι αρνήθηκαν κατηγορηματικά τα όσα τους αποδίδονται. Απολογούμενος ο ένας τόνισε ότι εργάστηκε στο νυχτερινό κέντρο ως σερβιτόρος το έτος 2017.

Με τον συγκατηγορούμενό του εργάστηκαν μαζί την περίοδο του 2017 χωρίς ποτέ να γνωριστούν καλά, καθώς το κέντρο απασχολεί συνολικά πάνω από 30 άτομα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η λέξη «φανφάρα» και από πού προέρχεται

Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η μισθοδοσία

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παδα
ΠΑΔΑ: Επίσκεψη του Ακολούθου της Επιστημονικής και Πανεπιστημιακής Συνεργασίας της Γαλλίας
Ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους το ΠΑΔΑ εντάσσεται στην ενίσχυση της πανεπιστημιακής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας, είναι η...
ΠΑΔΑ: Επίσκεψη του Ακολούθου της Επιστημονικής και Πανεπιστημιακής Συνεργασίας της Γαλλίας
slider .jpg
Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Γυμναστηρίου και της Ομάδας Δρομέων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2026 πραγματοποιήθηκε στο Γυμναστήριο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του...

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Γυμναστηρίου και της Ομάδας Δρομέων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι και ο Ντόναλντ Τραμπ
Ζελένσκι: Είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε συμφωνία για τερματισμό του πολέμου
«Μπορούμε να υπογράψουμε ακόμη και την επόμενη εβδομάδα» – Το Νταβός στο "κάδρο" για συμφωνία τερματισμού του πολέμου
Ζελένσκι: Είμαστε έτοιμοι να υπογράψουμε συμφωνία για τερματισμό του πολέμου