Το 21, το 23 και ο ηρωισμός
«Αυτός ο ηρωισμός έχει να λέει, κάνεις δεν τον αφήνει αμελητέο, στα Τέμπη με σθένος 3 νέοι κόντεψαν να θυσιάσουν τις ζωές τους για να σώσουν όσους συνεπιβάτες τους μπορούσαν. Το πνεύμα της αυτοθυσίας, η πίστη στο καθήκον και η τιμή»

Η επανάσταση έχει πολλές σημασίες, η σημαντική όμως επανάσταση του 21 ήταν μια άνευ προηγούμενου. Μια επανάσταση ενός μικρού και αδυνάμου κράτους το οποίο πάλεψε για την ταυτότητα του και τα κατάφερε. Τα κατάφερε, κατάφερε να δώσει στους Έλληνες πίσω το σπίτι τους, αυτό θα πει ηρωισμός, αυτός είναι ο ηρωισμός του Ελληνικού ιδεώδους που από χρόνια κυλάει στο "αίμα" και τις συνειδήσεις μας.

Αυτός ο ηρωισμός έχει να λέει, κάνεις δεν τον αφήνει αμελητέο, στα Τέμπη με σθένος 3 νέοι κόντεψαν να θυσιάσουν τις ζωές τους για να σώσουν όσους συνεπιβάτες τους μπορούσαν. Το πνεύμα της αυτοθυσίας, η πίστη στο καθήκον και η τιμή, η επανάσταση και όχι αυτήν χωρίς αιτία είναι αυτά που μας χαρακτηρίζουν. Όχι η επανάσταση απέναντι στο ίδιο το ελληνικό μας κράτος αλλά αυτήν που μας κάνει περήφανους εμάς και όλους τους λαούς που πιστεύουν και εμπνέονται από εμάς, τα αδέρφια μας δηλαδή.

Η συνεργατικότητα της εποχής εκείνης, πρέπει να γίνει πρότυπο για την σημερινή κοινωνία η οποία περνάει κρίσεις και η πίστη στα Ελληνικά ιδεώδη, φάρος για να αντιμετωπίσουμε    τις προκλήσεις    της εποχής μας. Πληθωρισμός, φυσικές καταστροφές, κοινωνικές αλλαγές, εξωτερικές απειλές, γυναικοκτονίες, ιοί, απαιτούν την ενότητα και την πίστη στον Ελληνισμό περισσότερο από ποτέ!

Για αυτό γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου, δεν είμαστε κουρδισμένα ανθρωπάκια αλλά περήφανοι, κοινωνοί μιας ξεχωριστής κουλτούρας και απόγονοι σπουδαίων ανθρώπων.

* Γιώργος Τριανταφύλλου – Φοιτητής Θεάτρου ΑΠΘ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανεπιστημιο κρητης
Παν. Κρήτης: Επίσκεψη του Earth Commons Institute for the Environment and Sustainability του Πανεπιστημίου Georgetown
Επισκέφτηκαν το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο πλαίσιο της συνεργασίας για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων για το περιβάλλον
Παν. Κρήτης: Επίσκεψη του Earth Commons Institute for the Environment and Sustainability του Πανεπιστημίου Georgetown