Πότε ξεκινάει το πρόγραμμα για δωρεάν διαιτολόγο - διατροφολόγο
Ποιο μήνα θα ξεκινήσει το πρόγραμμα για δωρεάν διαιτολόγο - διατροφολόγο - Ποιοι θα έχουν free pass

Δωρεάν πρόσβαση σε διαιτολόγους - διατροφολόγους αλλά και φαρμακοθεραπεία, εφόσον κριθεί αναγκαίο, περιλαμβάνει το σχέδιο του υπουργείου Υγείας με στόχο τη μείωση της παχυσαρκείας και της υπερβαρότητας.

Τον Ιούνιο θα ξεκινήσει το Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης και Καταπολέμησης Παχυσαρκίας Ενηλίκων που χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, τονίζει σε ανάρτηση του στο twitter ο κυβερνητικός εκρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Το πρόγραμμα καταρτίστηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

«Με σχέδιο καταρτίστηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Εθνικό Πρόγραμμα Πρόληψης και Καταπολέμησης Παχυσαρκίας Ενηλίκων. Καλύπτεται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και πρόκειται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Ιούνιο», αναφέρει ο κ. Οικονόμου.

Ποιοι θα έχουν free pass σε διατροφολόγους

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας θα αναζητηθούν στο σύνολο των γιατρών (δημοσίου και ιδιωτικού τομέα) που δραστηριοποιούνται στον νευραλγικό τομέα της πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Σημαντική λεπτομέρεια είναι ότι για τον σκοπό αυτό δρομολογείται ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα γίνεται στους γιατρούς σχετικά με το πως να προσεγγίζουν ασθενείς όταν θίγουν αυτό το ευαίσθητο αυτό ζήτημα, πώς να αξιολογούν το κίνδυνο και πως να καθοδηγούν τους ανθρώπους αυτούς να αλλάξουν γενικότερα συμπεριφορές στην καθημερινότητά τους.

Δωρεάν ραντεβού

Έτσι και ακολουθώντας το επιτυχημένο μοντέλο του προγράμματος «Φώφη Γεννηματά» θα δημιουργηθεί ειδική ιστοσελίδα για τους συμβεβλημένους διαιτολόγους - διατροφολόγους με τον θεράποντα ιατρό να ξεκλειδώνει τα δωρεάν ραντεβού εκδίδοντας σχετικό παραπεμπτικό. Το κράτος θα καλύπτει το κόστος για μία σειρά συνεδριών που θα μπορούν να γίνονται είτε δια δώσης είτε με τηλεδιάσκεψη. 

Επιπρόσθετα, το ίδιο το σχέδιο προβλέπει και την πρόσβαση των πολιτών σε δωρεάν φαρμακοθεραπεία. Σε αυτή την περίπτωση όμως θα ισχύουν αυστηρά κριτήρια. Αναλυτικά, η φαρμακευτική παρέμβαση θα αφορά με Δείκτη Μάζας Σώματος άνω του 40- δείκτης που ορίζει τη νοσογόνο παχυσαρκία και συνδέεται από σοβαρά σύνοδα νοσήματα (χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, υπνική άπνοια, στεφανιαία νόσο κ.α.).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

υπουργειο Παιδείας
Μέσω gov.gr η υποβολή αιτήσεων για την πλήρωση θέσεων Περιφερειακών Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης
Οι ενδιαφερόμενοι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης μπορούν μέχρι την Τετάρτη 15 Μαΐου να υποβάλουν αίτηση χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης...
Μέσω gov.gr η υποβολή αιτήσεων για την πλήρωση θέσεων Περιφερειακών Εποπτών Ποιότητας της Εκπαίδευσης