Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη
INTIME NEWS/ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
«Δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να βρεθεί κάποιος εν ζωή» λέει ο πρόεδρος ιατρικού συλλόγου Λάρισας, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος

Τουλάχιστον σαράντα δύο νεκροί είναι ο μέχρι τώρα επίσημος απολογισμός μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στην περιοχή Ευαγγελισμός στα Τέμπη, το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, στο νεκροτομείο υπάρχουν 44 νεκροί και ένας σάκος διάσπαρτα μέλη.

«Σύμφωνα με την ιατροδικαστική υπηρεσία στο νεκροτομείο υπάρχουν 44 νεκροί, επίσης και ένας σάκος με διάσπαρτα μέλη, είτε είναι χέρια είτε πόδια, που δεν γνωρίζουμε ακόμα αν ανήκουν στα ήδη υπάρχοντα πτώματα είτε σε κάποια από αυτά που θα ανασυρθούν. Το έργο της πλήρους διερεύνησης δεν έχει ολοκληρωθεί. Η ταυτοποίηση θα γίνει με DNA σε όλες τις σορούς και στα διάσπαρτα μέλη. Είναι αρκετές οι σοροί, θα χρειαστεί κάποιο χρόνο, η υπηρεσία λαμβάνει υπόψιν τους γονείς και τους συγγενείς, θέλει μέρες (1,2 μέρες)» δήλωσε στο OPEN.

O Κ. Γιαννακόπουλος είπε ότι δεν υπάρχει ελπίδα να ζει ακόμα κάποιος από τους αγνοούμενους. «Ήρθαν ιατροδικαστές για βοήθεια από Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λαμία. Τα πτώματα νεκροτομούνται και μετά την ταυτοποίηση παραδίνονται στους γονείς για την ταφή. Η επίσημη ενημέρωση από την Πυροσβεστική ήταν 42 νεκροί, της ιατροδικαστικής 44, υπάρχει μια απόκλιση των νεκρών, έχει μπερδευτεί η κατάσταση, αυξομειώνεται ο αριθμός των αγνοουμένων. Δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να βρεθεί κάποιος εν ζωή. Οι πιο παλιοί συγκλονιστήκαμε τόσο που κοντέψαμε να χάσουμε την ψυχραιμία μας».

Στη συνέχεια έκανε λόγο για την κατάσταση των τραυματιών στα νοσοκομεία της Λάρισας. «Από το Γενικό Νοσοκομείο πήραν χθες 3 εξιτήριο, είναι 15 νοσηλευόμενοι και δύο στην Εντατική με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Στο Πανεπιστημιακό υπήρχαν 39 άτομα, έμειναν τελικά 25, εκ των οποίων οι 4 είναι στην Εντατική με κακώσεις και αναπνευστικά προβλήματα. Ας ελπίσουμε ότι θα σταθεροποιηθεί η κατάστασή τους».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΠΘ
ΑΠΘ: Συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση ψηφιακού μετασχηματισμού, τεχνολογίας και καινοτομίας BEYOND 2024
Η Διεθνής Έκθεση ανοίγει τις πύλες της σήμερα (25/04) στους χώρους της ΔΕΘ μέχρι και το Σάββατο (27/04) 
ΑΠΘ: Συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση ψηφιακού μετασχηματισμού, τεχνολογίας και καινοτομίας BEYOND 2024
paidiki_pornografia.jpg
Ημερίδα για την παραβατικότητα ανηλίκων: Οι έφηβοι «ίσως δεν συνειδητοποιούν πως ό,τι ανεβαίνει, δεν διαγράφεται»
«Σε ένα σχολείο της δυτικής Θεσσαλονίκης, ένας ανήλικος βιντεοσκόπησε δύο παιδιά να ερωτοτροπούν και το έστειλε σε φίλους του, χωρίς να καταλαβαίνει...
Ημερίδα για την παραβατικότητα ανηλίκων: Οι έφηβοι «ίσως δεν συνειδητοποιούν πως ό,τι ανεβαίνει, δεν διαγράφεται»