ΤΕΜΠΗ 20ΧΡΟΝΟΣ
«Αν και ο ουρανός γέμισε σήμερα από αγγέλους, είμαστε τυχεροί που έχουμε ανάμεσά μας έναν επίγειο άγγελο τον 20χρονο φοιτητή Ανδρέα Αλικανιώτη»

Μέσα στην τραγωδία που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες, μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, αναδύονται και κάποιες «φωτεινές» ιστορίες ελπίδας, όπως εκείνη του 20χρονου Ανδρέα, ο οποίος βοήθησε άλλους να σωθούν.

Την ηρωϊκή ενέργεια φοιτητή εξυμνεί η διοικητική σύμβουλος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, καθώς ο 20χρονος κατάφερε να σώσει τουλάχιστον δέκα νεαρά άτομα, από το δυστύχημα που σημειώθηκε στα Τέμπη.

Ο Ανδρέας Αλικανιώτης επέβαινε στο δεύτερο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε μετωπικά με την εμπορική, στα Τέμπη, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τη διοικητική σύμβουλο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, ένας 20χρονος φοιτητής ξεχώρισε με την ηρωϊκή ενέργειά του όταν κατάφερε να σπάσει μόνος του το τζάμι και να σώσει αγόρια και κορίτσια.

Ο λόγος για τον φοιτητή Ανδρέα Αλικανιώτη, ο οποίος βγήκε σχεδόν αλώβητος από το 2ο βαγόνι, και αψηφώντας τον κίνδυνο, την τεράστια φωτιά που έκαιγε δίπλα του, θέλησε να σώσει κόσμο. Και τα κατάφερε. 

Ολόκληρη η ανάρτηση της Έρης Τζιαστούδη:

«Αν και ο ουρανός γέμισε σήμερα από αγγέλους, είμαστε τυχεροί που έχουμε ανάμεσά μας έναν επίγειο άγγελο τον 20χρονο φοιτητή Ανδρέα Αλικανιώτη,ο οποίος βγήκε σχεδόν αλώβητος από το 2ο βαγόνι. Είναι ένας ήρωας γιατί με κίνδυνο της ζωής του, με την τεράστια φωτιά δίπλα του, δεν εγκατέλειψε το βαγόνι αλλά κατάφερε και έσπασε μόνος του το τζάμι και έσωσε τουλάχιστον δέκα ακόμη παιδιά,αγόρια και κορίτσια.

Μέσα στη σημερινή μαύρη ημέρα ο Ανδρέας μας έδειξε πως η νέα γενιά των Ελλήνων έχει καλοσύνη,αρχές και ήθος!

Συγχαρητήρια όμορφε Ανδρέα μου, συγχαρητήρια στους γονείς που σε μεγάλωσαν!!!»

 

Αν και ο ουρανός γέμισε σήμερα από αγγέλους, είμαστε τυχεροί που έχουμε ανάμεσά μας έναν επίγειο άγγελο τον 20χρονο φοιτητή Ανδρέα Αλικανιώτη, Ανδρέας Αλικανιώτης ο οποίος βγήκε σχεδόν αλώβητος από το 2ο βαγόνι. Είναι ένας ήρωας γιατί με κίνδυνο της ζωής του, με την τεράστια φωτιά δίπλα του, δεν εγκατέλειψε το βαγόνι αλλά κατάφερε και έσπασε μόνος του το τζάμι και έσωσε τουλάχιστον δέκα ακόμη παιδιά,αγόρια και κορίτσια.
Μέσα στη σημερινή μαύρη ημέρα ο Ανδρέας μας έδειξε πως η νέα γενιά των Ελλήνων έχει καλοσύνη,αρχές και ήθος!
Συγχαρητήρια όμορφε Ανδρέα μου, συγχαρητήρια στους γονείς που σε μεγάλωσαν!!!

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ηλεία: Νεκρός ο 13χρονος μαθητής που οδηγούσε πατίνι και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

ΑΣΕΠ 1ΕΑ/2025 και 4ΕΑ/2025: Οι οριστικοί πίνακες εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καλογρια
Προκαταρκτική εξέταση για καθηγήτρια που πρόβαλε την ταινία «Η καλόγρια» στην τάξη
Εισαγγελικές διαστάσεις και πειθαρχικός έλεγχος για προβολή ταινίας τρόμου σε σχολική αίθουσα στον Βόλο
Προκαταρκτική εξέταση για καθηγήτρια που πρόβαλε την ταινία «Η καλόγρια» στην τάξη
πανελλαδικές
Πανελλήνιες 2026: Οδηγός για τους υποψήφιους που «χάνουν» μάθημα για σοβαρούς λόγους
Η νομοθεσία προβλέπει τις επαναληπτικές εξετάσεις, διασφαλίζοντας ότι κανένας υποψήφιος δεν θα χάσει την προσπάθειά του λόγω ανωτέρας βίας
Πανελλήνιες 2026: Οδηγός για τους υποψήφιους που «χάνουν» μάθημα για σοβαρούς λόγους
dieythintis
Αξιολόγηση με κόστος: Τα οδοιπορικά των επιθεωρητών και τα ερωτήματα για την εκπαίδευση
Με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς το συνολικό ετήσιο κόστος μόνο για μετακινήσεις και αποζημιώσεις στο πλαίσιο της υλοποίησης της αξιολόγησης...
Αξιολόγηση με κόστος: Τα οδοιπορικά των επιθεωρητών και τα ερωτήματα για την εκπαίδευση