nekro-koritsaki
«Μείζον ζήτημα ότι δεν ενημερώθηκε η μητέρα» λέει η δικηγόρος της μάνας του νηπίου

Ως «μείζον ζήτημα» χαρακτηρίζει η δικηγόρος της μητέρας του 2,5 ετών κοριτσιού που κατέληξε στο βρεφοκομείο της Θεσσαλονίκης το ότι δεν είχε ενημερωθεί για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε το παιδί και χρειάστηκε να εισαχθεί στο νοσοκομείο.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι ιστολογικές εξετάσεις για να πέσει φως στα αίτια θανάτου του 2,5 ετών κοριτσιού που άφησε την τελευταία του πνοή ενώ βρισκόταν στο δημοτικό βρεφοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Στυλιανός».

Η ιατροδικαστική εξέταση δεν πρόσφερε ιδιαίτερα στοιχεία, την ώρα που η δικηγόρος της μητέρας Τζένιφερ Ομόντια αφήνει αιχμές για το ότι η μητέρα δεν ενημερώθηκε για το ότι το παιδί χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

Η Έφη Ορφανίδου μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως «στο κρίσιμο χρονικό σημείο που το παιδί παρουσίασε μια εξέχουσα παθολογική κατάσταση για να μεταχθεί σε νοσοκομείο, θα έπρεπε να ενημερωθεί η μητέρα ώστε να βρεθεί κοντά του και να αξιολογήσει την κατάσταση, να δει τι θα μπορούσε να παρασχεθεί περαιτέρω. Δεν είχε ενημερωθεί η μητέρα ότι το παιδί μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο».

Η μητέρα, σύμφωνα με την δικηγόρο, είχε ενημερωθεί μόνο πριν μερικούς μήνες για μια άλλη νοσηλεία του παιδιού. Τότε της είχαν πει πως είχε μπει στο νοσοκομείο καθώς «έχει ένα θέμα με τη μύτη και το λαιμό και υπάρχει περίπτωση στο μέλλον να υποβληθεί σε κάποια χειρουργική επέμβαση, που θα χρειαστεί να δώσει τη συναίνεσή της. Αυτό ήταν το μόνο πράγμα που της είχαν πει ποτέ».

Όπως σημείωσε η δικηγόρος «εγώ δεν λέω ότι υπήρχε κάποιος δόλος, αλλά θεωρώ ότι αν από τη στιγμή που υπήρξε νοσηλεία για τόσο σοβαρή νόσο – όπως μου λέει για τη λοιμώδη μονοπυρήνωση- θα δούμε και τα έγγραφα, επιφυλάσσομαι σε αυτό, έπρεπε να ενημερωθεί η μητέρα για τη σοβαρότητα της κατάστασης, για να μπορέσει στη συνέχεια να λάβει και αυτή τα αναγκαία μέτρα. Σύμφωνα με την κυρία Ορφανίδου την περασμένη εβδομάδα που η μητέρα είχε επισκεφθεί το παιδί στο Ιδρυμα, ήταν πολύ καλά. «Και σε όλο το προγενέστερο χρονικό διάστημα, το παιδί ήταν πολύ καλά», συμπλήρωσε.

Παράλληλα έθεσε μια σειρά ζητημάτων που πρέπει να διερευνηθούν. «Θα πρέπει να λάβουμε τον ιατρικό φάκελο του παιδιού και από τον Άγιο Στυλιανό και από το Ιπποκράτειο, γιατί μας είχαν πει ότι υπάρχει και μια άλλη νοσηλεία. Το ζήτημα είναι ότι η μητέρα δεν έχει ειδοποιηθεί προχθές, όταν εμφάνισε το παιδί αυτή τη συμπτωματολογία. Αυτό είναι και το μείζον ζήτημα.

Η αλήθεια είναι ότι και στις επισκέψεις και σε όλα υπήρξε μια συνεργασία από πλευράς του Αγίου Στυλιανού και δεν μπορούμε αυτόματα να το αγνοήσουμε. Αλλά στο κρίσιμο χρονικό σημείο, που το παιδί παρουσίασε μια εξέχουσα παθολογική κατάσταση για να μεταχθεί σε νοσοκομείο, θεωρώ θα έπρεπε να ενημερωθεί η μητέρα»

Όπως συμπλήρωσε η κα Ορφανίδου «δεν είναι ζήτημα μόνο του ιδρύματος αλλά και του νοσοκομείου (Ιπποκράτειο).Το νοσοκομείο και αυτό προκαλεί μεγάλη εντύπωση, είναι ότι το παιδί μεταφέρεται σε ένα δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα και αφήνεται στη συνέχεια με αγωγή. Δεν ξέρω τι εξετάσεις διενεργήθηκαν εκεί, γιατί προφανώς ο θάνατος του που επήλθε την επόμενη μέρα δεν μπορεί να είναι τυχαίος. Δηλαδή δεν συνάδει με τα διδάγματα της λογικής και της κοινής πείρας» υπογράμμισε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα