δίκη Χρυσής Αυγής
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
Τι κατέθεσε μάρτυρας για τον θανάσιμο τραυματισμό του Παύλου Φύσσα

Συνεχίστηκε και σήμερα η δίκη για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής, ενώ σειρά να καταθέσει είχε ο μάρτυρας Δ. Χατζησταμάτης, εξωτερικός φρουρός τότε των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην πληγή που έφερε ο Φύσσας μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του.

«Τον χάσαμε»

Στην κατάθεσή του σήμερα στην δίκη της Χρυσής Αυγής ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ξαφνικά πίσω από την πλάτη μου, η μια μηχανή βλέπει προς την Τσαλδάρη, ακούμε ποδοβολητό, άνευ λόγου, καμιά δεκαπενταριά άτομα, ομοιόμορφα ντυμένα και λένε "νάτος, νάτος", κοιτιόμαστε με τα παιδιά και δεν υπήρχε λόγος να υπάρχει ένταση, [...] με το που βγαίνω, ακούω φωνές "παιδιά τον μαχαίρωσαν", βλέπω τον Φύσσα τον είχε αγκαλιάσει η κοπέλα δίπλα του, σε μια ένταση φωνάζει σε μηχανές της ΔΙΑΣ "εσείς φταίτε", φωνάζω αν υπάρχει κάποιος γιατρός, έρχεται μια κοπέλα που ήταν νοσηλεύτρια με ένα μπουκάλι νερό».

Ο μάρτυρας συνέχισε λέγοντας πως, «εκείνη την ώρα βλέπω ότι το κεφάλι είχε πάει πολύ κάτω, λέω στην κοπέλα να τον ξαπλώσει κάτω, μου λέει "δεν βρίσκω τον σφυγμό του", λέω στο παλικάρι της ΔΙΑΣ ότι εκεί υπάρχει σταθμός του ΕΚΑΒ, με ρωτάει ο αξιωματικός υπηρεσίας και του λέω "τον χάσαμε", το θύμα είχε έναν όγκο και ένα εκτόπισμα που δε θα μπορούσε να τον σηκώσει ένα άτομο για το αμάξι, και εκείνη την ώρα ακούσαμε τη σειρήνα».

«Ανοιχτή η πληγή...»

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στην στιγμή του μαχαιρώματος του Παύλου Φύσσα:

«Κρατούσαν στυλιάρια και κράνη, ήταν ομοιόμορφοι, και θεωρώ ότι το ποδοβολητό ήταν συντεταγμένο υπήρχε ένας ρυθμός σαν ομάδα που είναι δουλεμένη. Δεν υπήρχε κάποιο παράγγελμα, μόνο «νάτοι» και «νάτος», όχι βωμολοχία (…)».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε, «είδα την μαχαιριά, ήταν στην αριστερή πλευρά και ανοιχτή σαν τριαντάφυλλο, αυτή είναι η έκφραση που χρησιμοποιούν, ανοιχτή η πληγή(…). Ήταν σαν να 'χει γυρίσει, δεν είναι έτσι οι μαχαιριές, ήταν ανοιγμένη. Είναι πιο αποτελεσματικό και σίγουρα πιο θανατηφόρο χτύπημα».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - ΜΟΝΟ 50 ευρώ εγγραφή έως 6-10

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΙΓΙΝΑΣ
Διεύθυνση Εκπαίδευσης έστειλε οδηγία να ανοίγουν νωρίτερα τα σχολεία!
Εγγραφο - οδηγία λαγός… στα πλαίσια της αυτονομίας της σχολικής μονάδας… γιατί αυτό είναι η περιβόητη αυτονομία της σχολικής μονάδας!
Διεύθυνση Εκπαίδευσης έστειλε οδηγία να ανοίγουν νωρίτερα τα σχολεία!
δασκαλος
Με την ευκαιρία της ημέρας να σας πούμε εμείς τι σημαίνει να είσαι εκπαιδευτικός!
Αφόπλισε τον ωχαδελφισμό, τη λογική τού «τόσα παίρνω, τόσο δουλεύω». Κατέβασε την καρδιά σου από την έδρα, αφουγκράσου τα χτυποκάρδια, μετάτρεψε τους...
Με την ευκαιρία της ημέρας να σας πούμε εμείς τι σημαίνει να είσαι εκπαιδευτικός!