χοιροστάσιο
Σαν σήμερα, το 1980 κάθεται στο ειδώλιο η φόνισσα που σκότωσε τον άντρα της στο χοιροστάσιο

Ήταν Φεβρουάριος του 1980 όταν η Κατερίνα δικαζόταν από το Πρωτοβάθμιο Μικτό Κακουργιοδικείο για τη μακάβρια δολοφονία του άνδρα της. Το αποτρόπαιο έγκλημα είχε συγκλονίσει τότε όλη τη κοινωνία.

Η ιστορία πίσω από το έγκλημα

Η 26χρονη Κατερίνα και ο 37χρονος Χρήστος ζούσαν μαζί με τα τρία μικρά παιδιά τους στη Παλλήνη.  

Ο Χρήστος ήταν αργόσχολος, τζογαδόρος, γυναικάς και ξυλοκοπούσε διαρκώς τη σύζυγό του. Το 1975 στο χωριό της, Παλληκαριά Τρικάλων, η Κατερίνα αποπειράθηκε να τον δολοφονήσει χτυπώντας τον με ένα τσεκούρι προκειμένου να σταματήσει να την χτυπάει. Η ντροπή για εκείνη την υπόθεση, οδήγησε το ζευγάρι στο να φύγει από το χωριό και να μετακομίσει στην Αθήνα.

Μάλιστα εκείνη την περίοδο ο άντρας της είχε πάει να δουλέψει στη Λιβύη, ώστε να βγάλει χρήματα για την οικογένειά του. Όταν επέστρεψε όμως, πληροφορήθηκε ότι η σύζυγός του τον απατούσε.

Την ξυλοκόπησε και έβγαλε ένα μαχαίρι για να την σκοτώσει, αλλά δεν το έκανε. Ύστερα, το ζευγάρι μετακόμισε στο Χαρβάτι Παλλήνης όπου εκεί εργαζόταν σε ένα χοιροστάσιο και έμεναν μέσα στις εγκαταστάσεις πάνω από την αποθήκη των ζωοτροφών.

Η δολοφονία

Τον Μάριο του 1979 ο Χρήστος επιστρέφει μεθυσμένος στο σπίτι και ζητάει από την Κατερίνα να του φέρει κι άλλο κρασί. Εκείνη αρνήθηκε, γιατί φοβόταν ότι θα την χτυπήσει πάλι. Τότε ο Χρήστος την χτύπησε με ένα συρματένιο βούρδουλα.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, πήγαν να ταΐσουν μαζί τα ζώα στο χοιροστάσιο, αλλά ο Χρήστος θέλησε να πάει σε μια ταβέρνα για να πιει. Η γυναίκα του αρνήθηκε για άλλη μια φορά να τον αφήσει και εκείνος τη γρονθοκόπησε, απειλώντας την ξανά να τη σκοτώσει με μαχαίρι.

Η γυναίκα άρπαξε ένα βαρύ σωλήνα και τον χτύπησε δύο φορές. Ενώ ήταν ζαλισμένος, συνέχισε να τον χτυπά μέχρι που τον σκότωσε. Λίγο μετά, έσυρε το πτώμα, το έγδυσε και το περιέλουσε πολλές φορές με βενζίνη μέχρι που έμειναν μόνο κάποια απομεινάρια από τις σάρκες του, τα οποία τα πέταξε στα λύματα του διπλανού χοιροστασίου.

Για να δικαιολογήσει την «εξαφάνιση» του συζύγου της, πήγε κλαίγοντας στην Αστυνομία όπου απέδωσε το γεγονός σε εγκληματική ενέργεια τρίτων.

Η αποκάλυψη και η δίκη

Οι Αρχές, ερευνούσαν τη δολοφονία για 15 μέρες χωρίς κάποιο αποτέλεσμα. Τότε ο ιδιοκτήτης του χοιροστασίου, θυμήθηκε ότι η γυναίκα του θύματος τον είχε ρωτήσει «Εάν ρίξω χλωρίνη ή θειικό οξύ σε κάποιον και τον πετάξω σε βόθρο θα βρυκολακιάσει»;

Η Αστυνομία τότε έψαξε το πηγάδι και ανέσυρε τα μισοκαμμένα υπολείμματα του θύματος. Επιπλέον βρήκε μια σακούλα που περιείχε τα ματωμένα ρούχα του Χρήστου.

Τότε η Κατερίνα «έσπασε» και ομολόγησε πως είχε δολοφονήσει τον άντρα της και ακολούθως τον είχε κάψει με βενζίνη και τα απομεινάρια τα είχε ρίξει στον βόθρο για να τα εξαφανίσει.

«Στάχτη έπρεπε να γίνει, στάχτη τον έκανα», είπε στους αστυνομικούς.

Τον Φεβρουάριο του 1980 η Κατερίνα θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Μαζί της είχε και το 3 μηνών μωρό της, με την οικογένεια του θύματος να αμφισβητεί την πατρότητά του παιδιού

Το επόμενο πρωί, το δικαστήριο με οριακή πλειοψηφία (4-3) έκρινε ένοχη την κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ιδιαζόντως απεχθή και την καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη.

Μάλιστα, η ιστορία της είχε γίνει και επεισόδιο στον Κόκκινο Κύκλο του Πάνου Κοκκινόπουλου και της Μπέσυ Βουδούρη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κακοκαιριαα
Επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ - Που αναμένονται σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες
Σε ποιες περιοχές, σήμερα Σάββατο, τα φαινόμενα θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και θα παρουσιάζουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα
Επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ - Που αναμένονται σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες