Προσποιούνταν εκπροσώπους Ενόπλων Δυνάμεων και... άδειαζαν λογαριασμούς
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Επιτήδειοι παρίσταναν εκπροσώπους Σωμάτων Ασφαλείας ή Ενόπλων Δυνάμεων και έκλεβαν τους λογαριασμούς φαρμακείων και καταστημάτων

Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προχώρησαν στην εξιχνίαση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε απάτες μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Ταυτοποιήθηκαν 11 εμπλεκόμενα άτομα, ηλικίας 21 έως 44 ετών, οι οποίοι κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2022, ενεργώντας από κοινού και με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, διέπραξαν 19 απάτες σε βάρος ιδιοκτητών εμπορικών καταστημάτων και φαρμακείων, σύμφωνα με το thestival.gr.

Η δράση τους

Δρώντας σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, της Πάτρας, της Αρκαδίας, της Κοζάνης, του Αγρινίου, της Ημαθίας, της Χαλκιδικής, των Ιωαννίνων και των Γρεβενών, κατάφεραν να αποσπάσουν το συνολικό χρηματικό ποσό των 638.693 ευρώ.

Προσποιούμενοι εκπροσώπους Σωμάτων Ασφαλείας ή Ενόπλων Δυνάμεων, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τα υποψήφια θύματά τους και προέβαιναν σε παραγγελίες μεγάλων ποσοτήτων φαρμακευτικών προϊόντων. Στη συνέχεια και αφού εξασφάλιζαν τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού, τους απέστελλαν με μήνυμα μέσω κινητού τηλεφώνου έναν υπερσύνδεσμο που θα έπρεπε να ακολουθήσουν. Ο σύνδεσμος αυτός, τους οδηγούσε σε περιβάλλον πανομοιότυπο με αυτό των τραπεζών που διατηρούσαν τους λογαριασμούς και αφού καταχωρούσαν τους προσωπικούς κωδικούς προκειμένου να προχωρήσει ηλεκτρονικά η τραπεζική συναλλαγή, οι δράστες αποκτούσαν πρόσβαση στους λογαριασμούς των παθόντων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου

Fuel Pass: Πότε λήγει η προθεσμία – Πόσα χρήματα δικαιούστε

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τρουλης
Τεχνητή Νοημοσύνη και Εργασία: Θα μας αντικαταστήσουν τα ρομπότ ή θα μας απελευθερώσουν;
«Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ εκτιμά ότι ως το 2030 η αυτοματοποίηση θα μετασχηματίσει 85 εκατομμύρια θέσεις εργασίας μόνο στις ανεπτυγμένες...
Τεχνητή Νοημοσύνη και Εργασία: Θα μας αντικαταστήσουν τα ρομπότ ή θα μας απελευθερώσουν;
Υπουργείο Παιδείας ΥΠΑΙΘΑ
Σύμβουλοι Εκπαίδευσης: Νέα πρόσκληση για ορισμό μελών στα Περιφερειακά Συμβούλια Επιλογής
Νέα προθεσμία για μέλη ΔΕΠ και ομότιμους καθηγητές ΑΕΙ – Πώς και πού υποβάλλονται οι δηλώσεις ενδιαφέροντος
Σύμβουλοι Εκπαίδευσης: Νέα πρόσκληση για ορισμό μελών στα Περιφερειακά Συμβούλια Επιλογής