αδέσποτα
Η βοήθεια, που μπορούμε να προσφέρουμε στα αδέσποτα κατά την περίοδο της κακοκαιρίας, μπορεί να τους σώσει τη ζωή

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» έχει σαρώσει την Ελλάδα, προκαλώντας πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά και πολύ χιόνι σε αρκετά σημεία της χώρας. Πέρα από το διασκεδαστικό κομμάτι του χιονιού και την απαράμιλλη λευκή του ομορφιά, υπάρχουν ζωάκια στο δρόμο τα οποία κρυώνουν και χρειάζονται βοήθεια.

Αυτές είναι κάποιες χρήσιμες πληροφορίες, που μπορούμε να αξιοποιήσουμε, για να βοηθήσουμε τα αδέσποτα στις κακοκαιρίες και τα χιόνια.

Παροχή στέγης

Ο ιδανικότερος τρόπος να βοηθήσει κανείς ένα αδέσποτο ζώο κατά τη διάρκεια σφοδρής κακοκαιρίας είναι να το “υιοθετήσει” προσωρινά, δίνοντας του στέγη και τροφή, μέχρι να βρεθεί κάποιος που να μπορεί να το φροντίζει μόνιμα. Επειδή, όμως, -δυστυχώς- δεν είναι δυνατό να φιλοξενήσουμε όλα τα απροστάτευτα ζωάκια που έρχονται στον δρόμο μας όσο κι αν το θέλουμε, η επόμενη καλύτερη λύση είναι ένα προσωρινό “καταφύγιο” για τα ζωάκια, που μπορεί ο καθένας να “χτίσει” έξω από την είσοδο της πολυκατοικίας ή κάτω από κάποιο κοντινό στέγαστρο. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μια μεγάλη ανθεκτική κούτα και μερικές κουβέρτες.

Τροφή και νερό

Λόγω του χιονιά και της βροχής, το νερό δεν είναι τόσο δύσκολη υπόθεση για ένα αδέσποτο, το φαγητό όμως είναι. Μάλιστα, το φαγητό είναι πολύ σημαντικό, για να παραμένουν ζεστά. Ένα άδειο στομάχι για ένα αδέσποτο σημαίνει ότι θα υποφέρει περισσότερο. Ένας σκύλος, για παράδειγμα, όταν είναι νηστικός, δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τη ζεστασιά του σώματος του για να νιώσει καλύτερα.

Μπορείτε λοιπόν να τους προσφέρετε ζεστό (όσο γίνεται) γάλα και μπισκότα/λιχουδιές. Το γάλα θα τα κρατήσει ζεστά, ενώ ένα σνακ θα τους δώσει ενέργεια.

Ελέγξτε για αδέσποτα πριν ανάψετε τη μηχανή του αυτοκινήτου

Τέλος, πολλές φορές τα αδέσποτα ζώα και ιδιαίτερα οι γάτες και τα κουτάβια, βρίσκουν καταφύγιο κάτω από τα αμάξια μας, για να προστατευτούν από το κρύο και τον χιονιά. Γι’ αυτό, πριν ανάψετε τη μηχανή σας, χτυπήστε δυνατά το καπό και αν είναι δυνατό κοιτάξτε κάτω από το αμάξι σας, για να σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχει κάποιο ζώο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γιατροί
Υγειονομικοί: «Οι μεταρρυθμίσεις Γεωργιάδη διαλύουν το ΕΣΥ - Τιμοκατάλογος δεν μπαίνει στην Υγεία»
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ανανέωσαν το...
Υγειονομικοί: «Οι μεταρρυθμίσεις Γεωργιάδη διαλύουν το ΕΣΥ - Τιμοκατάλογος δεν μπαίνει στην Υγεία»