αδέσποτα
Η βοήθεια, που μπορούμε να προσφέρουμε στα αδέσποτα κατά την περίοδο της κακοκαιρίας, μπορεί να τους σώσει τη ζωή

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» έχει σαρώσει την Ελλάδα, προκαλώντας πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά και πολύ χιόνι σε αρκετά σημεία της χώρας. Πέρα από το διασκεδαστικό κομμάτι του χιονιού και την απαράμιλλη λευκή του ομορφιά, υπάρχουν ζωάκια στο δρόμο τα οποία κρυώνουν και χρειάζονται βοήθεια.

Αυτές είναι κάποιες χρήσιμες πληροφορίες, που μπορούμε να αξιοποιήσουμε, για να βοηθήσουμε τα αδέσποτα στις κακοκαιρίες και τα χιόνια.

Παροχή στέγης

Ο ιδανικότερος τρόπος να βοηθήσει κανείς ένα αδέσποτο ζώο κατά τη διάρκεια σφοδρής κακοκαιρίας είναι να το “υιοθετήσει” προσωρινά, δίνοντας του στέγη και τροφή, μέχρι να βρεθεί κάποιος που να μπορεί να το φροντίζει μόνιμα. Επειδή, όμως, -δυστυχώς- δεν είναι δυνατό να φιλοξενήσουμε όλα τα απροστάτευτα ζωάκια που έρχονται στον δρόμο μας όσο κι αν το θέλουμε, η επόμενη καλύτερη λύση είναι ένα προσωρινό “καταφύγιο” για τα ζωάκια, που μπορεί ο καθένας να “χτίσει” έξω από την είσοδο της πολυκατοικίας ή κάτω από κάποιο κοντινό στέγαστρο. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μια μεγάλη ανθεκτική κούτα και μερικές κουβέρτες.

Τροφή και νερό

Λόγω του χιονιά και της βροχής, το νερό δεν είναι τόσο δύσκολη υπόθεση για ένα αδέσποτο, το φαγητό όμως είναι. Μάλιστα, το φαγητό είναι πολύ σημαντικό, για να παραμένουν ζεστά. Ένα άδειο στομάχι για ένα αδέσποτο σημαίνει ότι θα υποφέρει περισσότερο. Ένας σκύλος, για παράδειγμα, όταν είναι νηστικός, δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τη ζεστασιά του σώματος του για να νιώσει καλύτερα.

Μπορείτε λοιπόν να τους προσφέρετε ζεστό (όσο γίνεται) γάλα και μπισκότα/λιχουδιές. Το γάλα θα τα κρατήσει ζεστά, ενώ ένα σνακ θα τους δώσει ενέργεια.

Ελέγξτε για αδέσποτα πριν ανάψετε τη μηχανή του αυτοκινήτου

Τέλος, πολλές φορές τα αδέσποτα ζώα και ιδιαίτερα οι γάτες και τα κουτάβια, βρίσκουν καταφύγιο κάτω από τα αμάξια μας, για να προστατευτούν από το κρύο και τον χιονιά. Γι’ αυτό, πριν ανάψετε τη μηχανή σας, χτυπήστε δυνατά το καπό και αν είναι δυνατό κοιτάξτε κάτω από το αμάξι σας, για να σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχει κάποιο ζώο.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός για 311 θέσεις στα Δικαστήρια: ΟΛΗ Η ΥΛΗ ΕΔΩ

Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών: Προλάβετε 11 μόρια ΠΡΙΝ τις ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ  ΑΙΤΗΣΕΙΣ στον ΟΠΣΥΔ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 12 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

δεναξα
Αποκαλυπτική Μαρία Δεναξά: Η πολιτική και κοινωνική κρίση στη Γαλλία, θρυαλλίδα παγκόσμιας δυστοπίας
Μια δημοσιογράφος που λέει τα πράγματα με το όνομα τους
Αποκαλυπτική Μαρία Δεναξά: Η πολιτική και κοινωνική κρίση στη Γαλλία, θρυαλλίδα παγκόσμιας δυστοπίας
επανασταση 1821
25η Μαρτίου 1821: Το ιστορικό μιας παραχάραξης…μέρες που έρχονται!
Μέσα στους πολλούς εθνικούς μύθους στην Ελλάδα η ίδια η επέτειος της 25ης Μαρτίου κατέχει ξεχωριστή θέση σαν παράδειγμα διαστρέβλωσης των γεγονότων...
25η Μαρτίου 1821: Το ιστορικό μιας παραχάραξης…μέρες που έρχονται!