μπανάνες
Πόσες μπανάνες πρέπει να τρώμε την ημερησίως

Η μπανάνα είναι από τη φύση της γλυκιά και μπορεί να καταναλωθεί και σαν επιδόρπιο, αλλά σε μια πολύ πιο υγιεινή εκδοχή. Παρόλα αυτά πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η κατανάλωση της μπανάνας μπορεί να οδηγήσει στην απόκτηση βάρους. Ωστόσο αυτή η φήμη είναι ψευδής. Και αυτό γιατί έχει αποδειχτεί πως η μπανάνα προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην υγεία!

Οι μπανάνες αποτελούν εξαιρετική πηγή υδατανθράκων, το κύριο «καύσιμο» που καίει το σώμα μας για την παραγωγή ενέργειας. Επιπλέον, οι μπανάνες περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως οι βιταμίνες Β3, Β6 και Β12, οι οποίες βοηθούν τον οργανισμό μας να συνθέσει ακόμη περισσότερη ενέργεια.

Συνεπώς, το κατακίτρινο και πεντανόστιμο φρούτο, μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει μέρος ενός ισορροπημένου γεύματος ή σνακ, ιδανικά εφόσον το συνδυάσουμε με υγιεινά λιπαρά και πρωτεΐνες, όπως μια χούφτα αμύγδαλα ή λίγο γιαούρτι.

Ως μέρος ενός ισορροπημένου προγράμματος διατροφής, οι μπανάνες μας κρατούν χορτάτους για περισσότερες ώρες, περιορίζοντας την πιθανότητα να υποφέρουμε από λιγούρες και να υπερβούμε τις ημερήσιες θερμιδικές μας ανάγκες, κάτι που με την πάροδο του χρόνου μπορεί να συμβάλει στην αύξηση του βάρους μας.

Μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων ασθενειών

Κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό για τις μπανάνες είναι το γεγονός ότι περιέχουν φυτοστερόλες και καροτενοειδή, τα οποία διαθέτουν αμφότερα σημαντικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Ως εκ τούτου, βοηθούν στη μείωση των επιβλαβών επιπτώσεων του οξειδωτικού στρες στον οργανισμό.

Το οξειδωτικό στρες μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή, να φθείρει τους ιστούς του σώματός μας και με την πάροδο του χρόνου να οδηγήσει σε χρόνια φλεγμονή, μια κοινή αιτία ασθενειών όπως οι καρδιακές παθήσεις, ο διαβήτης, καθώς και ο καρκίνος.

Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά εξασφαλίζει στο σώμα μας τα εργαλεία που χρειάζεται για να κρατήσει τη φλεγμονή υπό έλεγχο.

Πόσες μπανάνες πρέπει να τρώμε την ημερησίως

Παρόλο που δεν υπάρχει κανένας γενικός κανόνας, μία με δύο μπανάνες την ημέρα είναι αρκετές. Ωστόσο, σε ό,τι αφορά τα άτομα με προχωρημένη νεφρική νόσο, αυτά θα πρέπει να περιορίσουν τις μπανάνες, καθώς και άλλες τροφές πλούσιες σε κάλιο, προκειμένου να προστατεύσουν τα νεφρά και την καρδιά τους.

Η κατανάλωση πολλών μπανανών, ή άλλων τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, ελλοχεύει ο κίνδυνος να προκαλέσει περίσσεια καλίου στο σώμα, η οποία είναι συνώνυμη με σοβαρά προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών προβλημάτων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ ΑΧΑΪΑΣ στη Διημερίδα διάχυσης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ KA1
Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αχαΐας στη Διημερίδα διάχυσης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ KA1
Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αχαΐας συμμετείχε στη Διημερίδα διάχυσης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ KA1
Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αχαΐας στη Διημερίδα διάχυσης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ KA1