Παιδί στο νοσοκομείο
«Το παιδί μου ούρλιαζε από πόνους»

Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης του μικρού Δημήτρη με κατηγορούμενους τον θεράποντα γιατρό του, αλλά και τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, εκεί όπου πήγε πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του ο 9χρονος  μαθητής και έμεινε τρεις ημέρες μέχρι που τον έστειλαν στο νοσκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού στην Αθήνα, όπου κατέληξε το 2017.

Όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, ο γιατρός του νοσοκομείου Λαμίας που εξέτασε και χειρούργησε το παιδί κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ ο τότε διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, ο τότε διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και ο διάδοχός του, κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος δια παραλείψεως, κατ’ εξακολούθηση, καθώς παρέλειψαν να ασκήσουν πειθαρχικό έλεγχο.

Η μητέρα του 9χρονου Δημήτρη δήλωσε στο protothema.gr ότι εδώ και πεντέμισι χρόνια έχουν κάνει πέντε αναφορές στο Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) αλλά και στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον τότε υπουργό Υγείας, χωρίς να γίνεται κάτι.

«Κανείς δεν έκανε κάτι για τον Δημήτρη. Το 2021, τέσσερα χρόνια μετά έπρεπε να δούμε το πόρισμα των επιθεωρητών το οποίο παρέπεμψε τον κατηγορούμενο γιατρό, ο οποίος ακόμη θα ήταν στη θέση του. Αυτός θεωρεί ότι όλα τα έκανε σωστά αλλά το παιδί μας έφυγε από τη ζωή. Και όλοι οι κατηγορούμενοι προσπαθούν τόσα χρόνια να συγκαλύψουν τις ευθύνες για να μην τιμωρηθεί ο υπεύθυνος. Και τίθεται και ένα σοβαρό ερώτημα. Μάρτυρες υπεράσπισής του είναι ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Φθιώτιδας και μέλη του ιατρικού συλλόγου. Αυτοί πάνε με τη θεσμική τους ιδιότητα για να καταθέσουν. Ως μέλη του πειθαρχικού οργάνου δηλαδή που πρέπει να ελέγξει τον γιατρό; Άρα έχουν βγάλει και την απόφαση τους σωστά;» αναρωτιέται η μητέρα του 9χρονου Δημήτρη, η οποία κατά την κατάθεσή της στην αρχή της δίκης πριν από δυο εβδομάδες περίπου ισχυρίστηκε ότι ο άντρας της μετέφερε απευθείας τον γιο τους στο νοσοκομείο Λαμίας, έπειτα από το περιστατικό με το ποδήλατο, όπου χτύπησε την κοιλιά του με το τιμόνι.

 «Για τρεις ημέρες δεν έκαναν τίποτε στο νοσοκομείο και ο γιατρός μας έλεγε ότι όλα είναι καλά. Το παιδί πονούσε και ούρλιαζε από τους πόνους και συνέχεια μου έλεγε ότι φοβάται. Του αφαίρεσαν 30 εκατοστά από το έντερό του και δεν κατάλαβαν την τρύπα ενώ είχαν γίνει εξετάσεις. Μετά από τρεις ημέρες το έστειλαν στην Αθήνα για να πεθάνει», κατέθεσε η μητέρα η οποία επισήμανε στο δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος γιατρός τους καθησύχαζε και ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

«Μας έλεγε ότι ο Δημήτρης θα μεγαλώσει και θα ζήσει τη ζωή του. Ούτε λέξη για περιτονίτιδα και σήψη. Αυτός δεν πρέπει να χειρουργεί. Πήγαμε στην Αθήνα μας περίμεναν 7 γιατροί στα επείγοντα και μέσα σε πέντε λεπτά το παιδί μας μπήκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Το μόνο που μου είπαν ήταν ότι το παιδί μου πέθανε».

«Ο πυρετός είχε φτάσει τους 41 βαθμούς, και είχαν δώσει σε μια ειδικευόμενη που είχε αναλάβει την ίδια ημέρα για πρώτη φορά στο νοσοκομείο υπηρεσία για να βρέχει τις γάζες και τα χαρτιά και να τα χρησιμοποιεί ως επιθέματα στο μέτωπο του παιδιού, προκειμένου να πέσει ο πυρετός. Δεν υπήρχε σεντόνι για να σκεπαστεί το παιδί, δεν υπήρχε ούτε θερμόμετρο, ούτε οξυγονόμετρο, δεν υπήρχε τίποτα» πρόσθεσε.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nazi
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
Προδημοσίευση από την εμπλουτισμένη νέα έκδοση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
sklirinsi
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ότι οι ασθενείς με αυτά τα αυτοαντισώματα είχαν αυξημένα επίπεδα νευροϊνιδίων χαμηλού μοριακού βάρους (Nfl), πρωτεϊνικά...
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα